pnącze

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by marjoli40, Nov 19, 2019.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. marjoli40

marjoli40 Młodszy ekspert

witam,
    mam pytanie, posiadam itemy na pnącze Misja Punkiego, niestety nie mogę ich umieści na pnączu ponieważ pojawia się komunikat: nie masz tej dekoracji w inwentarzu, sytuacja jest o tyle dziwna że jeden z itemów: kukułcze jajo mogę umieścić na pnączu
    i drugie pytanie, w związku z obecnymi eventami oraz zadaniami w spółdzielni chciałam umieścić na jednej z łąk polanę świetlików oraz ptaszarnie dla wron, i jakież było moje zdziwienie że w inwentarzu nie mam podstawowej ptaszarni tylko same ulepszenia a na pewno je miałam ponieważ były już w spółdzielni zadania czy eventy gdzie były potrzebne wrony, taka sama sytuacja dotyczy świetlików, nie mam tez w zwyczaju sprzedawania, wymieniania czy darowania w evencie g&t zagród, drzew czy innych rzeczy jeśli mam po jednej sztuce,
    Proszę o pomoc w tych dwóch pytaniach

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj marjoli40.

Jeśli chodzi o itemy na to pnącze to trzeba najpierw wystawić podstawowe, nałożyć na nie ulepszenia i usunąć. Po usunięciu znajdą się w inwentarzu ulepszone i będzie można postawić je na chmurkach.

A co podstawowej ptaszarni to jeśli tylko taką zagrodę miałaś i się jej w żaden sposób nie pozbyłaś, np. w Ekspresie San Gigantika czy Gift&Trade to zagroda musi być. Jeśli nie możesz odnaleźć to zapraszam do PT zgodnie z poradnikiem: Pomoc Techniczna.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

3. marjoli40

Aha to w ten sposób trzeba zrobić z tymi itemami to nie wiedziałam, jeśli chodzi o zagrody to na pewno ich się nie pozbywałam bo tak jak już wspomniałam zawsze zostawiam sobie przynajmniej 1-2 szt, sprawdzałam też w warsztaciku w mieście ale tam można zrobić tylko ulepszenia a podstawowej nie a kiedyś można było robic też podstawową zagrodę, sprawdzałam koszyk zakupowy ale też tam nie ma zagród?

4. SMOD_Atena

marjoli40 podstawowej ptaszarni nigdy nie było można wybudować, można natomiast kupić ją w sklepie Jacka za mroczne plony w czasie minieventu Pełnia księżyca. I tak jak napisałam, jeśli nie możesz odnaleźć zagrody to napisz proszę zgłoszenie z poziomu farmy do PT.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

5. marjoli40

Nie , dziękuję za pomoc

6. SMOD_Atena

Bardzo proszę i temat zamykam.

Thread Status:
Not open for further replies.