Opinie Planszówkowe szaleństwo

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 8 stycznia 2025 o 09:03.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Milo58# - Twój post usunęłam, ponieważ nie jest to wątek przeznaczony do omawiania zachowań poszczególnych graczy.

Z jednej łąki, czy z dwóch?
    Jak już raportujesz, to rób to dokładnie. Podaj ilość łąk, pól, użyte wspomagacze. Wtedy taki wpis będzie pomocny.

Event powoli idzie do przodu. Niestety wypadajki nie lecą proporcjonalnie do zbiorów eventowki i trzeba będzie nadrobić.

2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Z dwóch. Dla mnie jest to oczywiste:)

Do zbioru terrorbadyla jeszcze trochę.

kudlaty147 i bogusiania lubią to.
  3. Montwa

Montwa Stary wyjadacz

Ok, Ewo, ale siałaś na Dzikiej cały czas?
    Bo ja tak jak pisałem mam tylko 4 godziny dziennie na sianie. Na wszystkich łąkach oprócz Głównej stoją itemy rosnące 25h (Skowronek) i 27h (Oczytany dąb). Przez to, że nie mam skracaczy do itemów, zbieram itemy raz na 25,5h. A to znaczy, że te długie itemy ani na chwilę nie mogą zniknąć z pól.
    Tylko na Głównej łące mam itemy rosnące 20h. Po zbiorze punktów mogę ściągnąć z głównej łąki itemy na 4 - 4,5h.
    W tym czasie mogę jedynie zbierać eventówkę i wypadajki. Potem muszą wrócić itemy na jutrzejszy zbiór.
    Problem jest z dopalaczami. Bo głupio jest włączyć ostatnie ładunki dyniowych na 4h.
    Dlatego ja wolę używać bonusy ze stodoły. Są na 24h, jak dam babeczkę to mam na 31h. Dzięki temu na jednym bonusie zbiorę dziś przez 4h i jutro też przez 4h.
    Gorzej z wylotkami, bo z tak krótkiej rośliny jak eventówka nie chcą lecieć, nawet z Jaśkami.

...pewnie ktoś mógłby powiedzieć - to czemu nie ściągniesz itemów na dzień czy 2, żeby zrobić event?
    hmm, no nie mogę. Pewne względy ambicjonalne nie pozwalają mi na taki ruch... ;)
    Pozdrowienia dla sąsiadki. :)

.

4. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Łukaszu tak sieję na Dzikiej cały czas ale nie eventówkę tylko zielsko dla wrzosówek,mnie było potrzeba 24h aby wysiać roślinę i to z nawiązką,bo jeszcze sięgnę po 2 dodatkowe itemy.Fakt uruchomiłam 200% w diament i 100% w złoty i ruszyłam 2 dyniowce + koło dało 100% i +1 .Poświęciłam SN + śmigła.
    Myślę,że te 24h mogłeś poświęcić ,wiem wiem PD.
    W sumie też mogłabym na Dzikiej walnąć itemy ale .....ale chyba dlatego jeszcze nie jestem na liście i powoli mi ucieka 8)8) bo tą łąkę zostawiłam specjalnie na sianie :p.

Mam nadzieję,że jutro będę miała komplet wypadalców i tym samym zakończę ten event na +.Zostało 3300 rośliny więc troszkę tych wypadalców potrzeba 8)8)

5. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Nikt nie znalazł ukrytego Piccolo ? Może nie ma w ogóle...Zagarnęłam 2 komplety, więc teraz zaliczam najmniej atrakcyjne pola w nadziei, że tam jest ukryte Picco :p