Plac budowy w dzielnicy rzemieślników

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Kalarina13, 19 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Kalarina13

Kalarina13 Czeladnik forum

Witam .
    Kupiłam w wesołym miasteczku plac budowy w dzielnicy rzemieślników za 1250 talarów.
    W jaki sposób mogę z tego skorzystać? Chciałam uruchomić przetwórstwo owoców.
    Czy muszę odblokować jakąś runę na Drzewie Mądrości?
    Pamiętam, że gdy zaczynałam działalność kwiaciarską musiałam wykonać misję.
    Czy teraz gdy zakupiłam plac budowy też muszę wykonać taką misję żeby móc uruchomić przetwórstwo?

Pozdrawiam
    Kalarina13

2. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

W Dzielnicy rzemieślniczej mamy możliwość wzięcia jednego zawodu za darmo. Drugi/trzeci zawód możemy zakupić - w tym korzystając z możliwości zakupu w sklepiku Renzo, co właśnie zrobiłaś.
    Kliknij teraz na plac budowy zarezerwowany na wybudowanie Przetwórcy owoców (bo rozumiem, że na ten zawód się zdecydowałaś, jako drugi obok już posiadanego Kwiaciarza):
    1c.PNG
    Dalej postępuj zgodnie z >tym< poradnikiem. Będziesz musiała wykonać misję startową, aby otrzymać budynek przetwórni na najniższym poziomie. W przypadku przetwórni owoców nie odblokowujesz żadnych run na Drzewie Mądrości - to dotyczy tylko Alchemika i Specjalisty SPA.
    Dodam jeszcze, że jeśli będziesz miała dwie spośród następujących specjalności: Piekarz, Przetwórca, Kwiaciarz co najmniej na 3 poziomie, to trzeci spośród tych zawodów dostaniesz za darmo (nie dotyczy to zawodów, które odkrywamy za pomocą Drzewa Mądrości, czyli w/w Alchemika i Specjalisty SPA).

Czy masz jeszcze jakieś pytania?

3. Kalarina13

Gdy klikam na plac budowy dot.przetwórstwa jestem natychmiast kierowana do sklepu celem zakupu pakietu "złota rączka" za 7,99.
    Tak sobie pomyślałam, że może powinnam wylogować się z gry i ponownie zalogować.

Wylogowałam się i ponownie zalogowałam. I teraz wszystko działa.

Mam jeszcze pytanie dotyczące "Wesołych Pozdrowień" zdobytych za zadania wykonane w Domu Farmerskim.
    Czy można je wysłać do sąsiadów lub na coś wymienić?

Ostatnie edytowanie: 19 października 2018
  4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Kalarina13 wesołe pozdrowienia możesz wysyłać do sąsiadów i znajomych z pozycji poczty w mieście lub po wybraniu Poczty Zosi u dowolnego sąsiada, wymieć ich nie można.

Zapraszam do zapoznania się z poradnikiem:
    Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. Kalarina13

Dziękuję, nie mam więcej .
    Pozdrawiam.

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Bardzo proszę, również pozdrawiam i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.