plażowy klub

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kookoolinka, 8 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kookoolinka

kookoolinka Forumowy żółtodziób

Dlaczego item"plażowy klub"nie może być postawiony na pnączu?
    A może to tylko u mnie się nie da....?

2. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

kookoolinka na rzędach Cudownego Pnącza nie umieścisz itemów ograniczone ilością zbiorów, które dostępne są w codziennych prezentach

3. Sekme

Sekme Generał forum

Mouse, mylisz się.
    Wilsony, kurki, bukiety, taczki itp. jednorazowe "krzaczki" spokojnie można umieszczać na pnączu.

Na tym screenie są pomocnicy Mikołaja jako "2-polne" itemy.

Nie mogę tego teraz sprawdzić, ale Plażowy klub jest chyba wyjątkiem, któremu programiści z rozpędu chyba dali niewłaściwy atrybut (tzn. niewłaściwie oznakowali).

4. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Niedawno było takie pytanie... Graczka też nie mogła ustawić plażowego klubu na chmurce. Podejrzewam, że ten item - jako że jest wprowadzony później do gry, niż Wilsony np., ma już blokadę - nie da się go postawić na pnączu, bo jest itemem, który kilkakrotnie tylko "coś" daje i potem staje się ozdobą.

5. Sekme

Sekme Generał forum

Bardzo możliwe, że tak jest. Tylko twórcy gry chyba zapomnieli, po co zostały wprowadzone te itemy sezonowe na 2 pola...
    A zostały one wprowadzone właśnie po to, by młodzi gracze, którzy jeszcze nie mają dużo itemów eventowych, mogli postawić je na pnączu. Itemy na 2 pola to były jedyne itemy, których wszystkim brakowało i nie wiadomo skąd można było je wziąć.

6. Rock

Rock Koneser forum

Sekme, zmiana we właściwościach prezentów sezonowych została wprowadzona w lipcu, wraz z wejściem nowego itemu - właśnie tego, którego dotyczy pytanie - "plażowy klub". W tej chwili nie pamiętam i nie chwilowo nie mam jak sprawdzić, czy dotyczyła ona wszystkich nowych itemów, które dają PD lub SG ograniczoną ilość razy, czy też obejmuje ona wszystkie tego typu itemu, jeśli ktoś nie miał ich postawionych na pnączu przed wejściem zmian.
    Oczywiście tak jak piszesz, rok wcześniej dwupolowe itemy sezonowe zostały wprowadzone właśnie jako odzew na apele graczy, którym brakowało odpowiedniej liczby takich itemów na pnącze, stąd dla wszystkich ta zmiana była zaskoczeniem i opinie od graczy na ten temat były wówczas przekazywane.
    Miejmy nadzieje, że da to jakiś efekt i kiedyś przywrócą możliwość stawiania itemów sezonowych, bo inaczej pożytek z nich jest znikomy i to też wyłącznie dla nowych graczy, dla których nawet kilka punktów ma znaczenie.

7. Sekme

Sekme Generał forum

Rock, dziękuję za przypomnienie - rzeczywiście było coś na ten temat...
    Pnącze mam ustawione od samego początku jego wejścia, więc się tym nie interesuje i specjalnie tego nie śledzę. Natomiast na 100% wiem, że w chwili obecnej te stare itemy jednorazowe można ustawiać na pnączu. Kilka tygodni temu koleżanka zapełniała pnącze.
    Także mam nadzieję, że te dwupolowe itemy sezonowe wrócą na pnącze, inaczej ich sens jest zerowy.

Modzi zgłoście to. Niech jeszcze raz przemyślą temat.

8. kookoolinka

kookoolinka Forumowy żółtodziób

Ślicznie dziękuję za wyczerpujące odpowiedzi.De facto item ten według mnie ma nieuzasadnione miejsce wśród prezentów,skoro nie nadaje się na pnącze....No cóż,przyjdzie mi pewnie "latami" czekać na jakiś item na dwa pola do kupienia w galerii handlowej,a tymczasem moje świeżo zdobyte pnącze będzie świecić pustkami,a raczej będzie szarzeć pustkami.
    Można zamknąć i jeszcze raz dziękuję:)

9. MOD_Caharina

MOD_Caharina Guest

Skoro jasne, dziekuję i zamykam :)

Hiacynto - post usuwam, jak będzie event G&T, będzie do wymian stworzony odpowiedni wątek :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.