Opinie Pizza party III

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 8 listopada 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. TheiaBloom

TheiaBloom Stały bywalec

Nie zdziwiłabym się gdyby się okazało jutro, że ta jedna nakładka więcej będzie do kupienia za floreny albo może farmerki xD:cry:

2. Karakuliambro

Karakuliambro Stary wyjadacz

Obawiam się, że itemu o takim rozmiarze nie da się upchnąć w Muzeum, tak samo jak do ogrodu dendrologicznego nie da się włożyć drzew nawozowych czy nocnego dębu.

3. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Podobnie jak Pan Mod Solmyr, lubie te mechanikę, coś tam na polach będę od czasu do czasu siać i równie dobrze może to być eventówka.
    Więc pewnie będę dłubać.
    Nie ma wysokich wymagań, coś tam wpadnie z nagród dodatkowych.
    Jak dla mnie nawet łakome łupy.
    A item? Wątpię, by był on "opłacalny" dla kogokolwiek.
    Ale jest ładny - nawet bardzo i ma ciekawa animację, więc jak dla mnie to plus, że zajmuje 6 pól - łatwiej się będzie go podziwiać.
    Mógłby dawać skrzyneczkę - wtedy byłoby idealnie.
    Ale skoro nie daje, to gdy już się znudzi - bez żalu siup do paska.
    Nie wiem czy jest na co narzekać.
    Skoro można odpuścić z przekonaniem, że się nic nie "traci", to chyba dobrze.
    Niektórzy mają przesyt eventowy, inni mogą przygotować się do dożynek.
    Naprawdę nie ma obowiązku, robić absolutnie wszystkiego co w tej grze jest oferowane...

4. MiszkaM

MiszkaM Moguł forum

Event robię jak wszystkie, w końcu na dorobku jestem, nie ma co wybrzydzać. Gotować nie umiem, więc zakalce wychodzą , w moim przypadku trening nie czyni mistrza. Item tak dziwny, że chcę go mieć ,nawet jak się okaże, zgodnie z Hlnrysową matematyką, bublem.
    Natomiast brak Piccolo rozczarowuje do głębi, o wiele bardziej niż kolejne niedoróbki twórców. Łączę się w bólu z Olgą, bez skrzyneczki urok wydarzenia spada o 80% :(.

5. incasent

incasent Ambasador forum

Też mi się podoba xD
    Od dzisiaj wprowadzam do moich ulubionych itemów "nowy ulubiony" - taki, który bez żalu "siup do paska" xD, zasili pokaźne stado ;)
    ---------
    Event da się zrobić bez przygotowania pod "wylotki", więc zacznę sobie jutro po porannym zbiorze PD.
    Nakładki są priorytetem, a czy coś jeszcze wpadnie, to już mało istotne.
    ---------
    Przydałby się taki item 10x10, wtedy to można by było podziwiać animację, no i jak by się znudził, nie byłoby żalu "siup do paska" ;)

6. -troll-

-troll- Chodząca legenda forum

Szału nie ma ....

Ostatnie edytowanie: 9 listopada 2023
  7. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

Istnieje już taka animacja (nawet dużo większa) - wystarczy wysiać całe pole jednej rośliny - może być eventowa.
    A jaka różnorodność - praktycznie zmienia się co tydzień, lub wedle upodobań gospodarza.
    Ona co prawda gdy leci "siup do paska" - to jest to pasek postępu w evencie.
    Czasem jest to "siup do stodoły".
    Myślę, że i w pierwszym jak i w drugim przypadku, wędruje tam bez żalu.:)

8. bogusiania

bogusiania Książę forum

A ja przekornie event robię, ile zrobię, tyle zrobię. Na ten wybrzydzany item nie narzekam, bo mimo, że duży, może siedzieć grzecznie w pasku i być wystawiany 12 h przed eventem wylotkowym. Te 7% to wg mnie dużo, tyle, co 1,4 JC. Mam 2 JC, będę mieć 3,4 - a 15,4 % szans na wypadajki to jednak sporo. To chyba ze strony BP - powiedzmy - miły gest dla tych, którzy narzekają na małe ilości wypadajek, niekoniecznie graczy na niskich poziomach. Za jakiś czas może się okazać, że to jednak niezły, rozwojowy item - bo ta ilość % może się zwiększać. Kto wie, co twórcy gry jeszcze wymyślą i czym nas jeszcze zaskoczą :)

9. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

Item ciekawy (z wyglądu) i chociaż jest strasznie duży, to mam go gdzie wystawić- na Bahamie niedługo 800 poziom, a miejsca na itemy jeszcze sporo, to będzie tam sobie stał :) Mam kilka Jaśków, pnącze z % do wypadajek, więc łącznie da to całkiem fajne efekty.
    Mechanikę eventu uwielbiam, a każde SP, SN, czy inny kupon mnie cieszy, bo tego nigdy za wiele :p Robię :)

10. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

Hortensja dojrzewa, event robię, ale bez nacisku na jego skończenie. Ile ugram tyle ugram :)

11. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jeden klik i pół łąki wolne.
    xD:cry:xD
    -----------------------------
    I co z ta trzecia nakładką?
    Minęła doba i dalej brak informacji!>:(
    Podobno mają dołożyć:

https://board-pl.farmerama.com/threads/ulepszenia-cukierkowej-chatki.93226/#post-2600385

Pytanie gdzie i kiedy?

Znowu zmiana w nagrodach nastąpi po starcie ewentu?

Mam zamiar zrobić w dwa dni, w 3-4h sesjach, żeby nie tracić PD z kwiecistych melodii.
    Pierwszy dzień rozsiew - standard.
    Drugiego dnia chciałbym polecieć z dyniowymi i SN.
    Ale bez info nie mam pojęcia jak to rozegrać.:(

12. Karakuliambro

Karakuliambro Stary wyjadacz

Na Wyspie Skarbów i Wybrzeżu Rozbitków mam itemy dające skrzynki. Mała cześć Wyspy Skarbów przeznaczona jest na itemy, które są ładne, cieszą oko i podobają mi się. Na tym itemie ładny jest tylko smok. Nie lubię itemów ze ścianami, bo przesłaniają inne itemy Więc pewnie postawię, popatrzę i "siup do paska". 25 jaśków spokojnie mi wystarcza.

13. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Dla zainteresowanych jest nakładka chatki na 30 kroku prawej strony :)

14. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

Mialeś rację:

15. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Tak zaczynam:

16. TheiaBloom

TheiaBloom Stały bywalec

Czy tylko ja widzę w pnączach gałązkę za ten event? Chyba nic nie było wcześniej o tym w poradniku? albo ja coś przeoczyłam :eek: jako farmer na dorobku robię event w całości, bo nie mam tak dużo itemów, a na tego wielkoluda znajdę miejsce xD

Ostatnie edytowanie: 9 listopada 2023
  17. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

To pnącze z pierwszej edycji
    pewnie błąd

18. Ciasteczkowa♥

Ciasteczkowa♥ Komisarz forum

Stada Jaśków zazdroszczę :D U mnie ledwo 2 w pasku siedzą, więc każdy taki item na wagę złota jest xD
    A na takie przedmioty, w których są ściany mam sposób i po prostu stawiam je na brzegu łąki, żeby niczego nie zasłaniały. Mój wewnętrzny perfekcjonista inaczej nie potrafi, bo irytowałaby mnie sytuacja, w której pozostałe itemy są niewidoczne :oops::p
    Event rozpoczynam z taką ilością wypadalców z 2 pól krokusa :)

19. Aisha1969

Aisha1969 Ambasador forum

wylotek 312 :) zaczynam rozsiewać a potem się zobaczy ;)

20. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

[​IMG] Tyle uzyskałam z szarłatu , 11 magicznych drzew i od sąsiadów.Teraz zaczynam siewy.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.