Opinie Piracki Raj

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 10 września 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Tak jak pisałam zaczęłam od dłuższej rośliny, właśnie ze względu na wylotki. Na początek ewentu była karnegia, potem tylko tropikalny korek. Korek wysiany, wylotek 813, pnącze moje.:)

2. hapsak89

hapsak89 Hrabia forum

Wow pięknie :inlove:

Ja dopiero jestem na etapie rozsiewania obu eventówek xD:cry:xD real nie ma litości, dlatego bardziej rozsądne byłoby postawić na dłuższą roślinę, tym bardziej, że lepiej wylotkami powinna rzucać. Chociaż zastanawiam się czy nie siać obu narazxD w sensie w zależności od możliwości czasowych jedną albo drugą, wysiać wszystko i wtedy sobie wyklikać pasek postępu:) kusi mnie ta opcja żonglerki roślinami xD chyba takie rozwiązanie będzie dla mnie najbardziej dogodne w tym evencie

3. panoramaogrodnicza

Dzięki.:)
    Na początku, dopóki nie rozmnożyłam ,to siałam obie, teraz już mam sporo róży z tego początkowego siania.
    No ale na te końcowe 900 wylotek to trzeba będzie posiać warzywka.;)

4. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Tak mam:[​IMG]
    I jeszcze dziś skończę siać drugie zielsko.No a potem wypadalce :cry:

5. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Witam
    Pnącze wisi, obie roślinki wysianie a do końca całego eventu pozostało uzbierać 700 butelek. Powinno się to dzisiaj udać.

6. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Z rośliny długo rosnącej 71 butelek ogólnie mam 459 oj słabo może się uda do pnącza doczłapać.

7. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Generał forum

O jakich warzywach mówicie, że mogą dać dużo wylotek ? U mnie Kornegia ma najdłuższy czas a i tak mało wylotek daje a co dopiero warzywa:eek:

8. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Karnegia to nie warzywo.
    Siej warzywa na wyspie ( wyspowe) z maską tiki, maścią leczniczą i esencją wiedzy
    Czy dadzą duzo wylotek? Nie wiem , ale z tymi dopoalaczami krócej rosną.
    Siej kolczoch, Habanero.a jak nie masz to papryke.

Ostatnie edytowanie: 12 września 2025
  9. panoramaogrodnicza

Na wyspach, w czasie ewentu, na wylotki najlepiej siać warzywa, ponieważ można najbardziej skrócić ich czas wzrostu. Przy pomocy maski tiki i alchemika (esencja wiedzy i maska tiki) można skrócić o 30%.
    U mnie do uzbierania jeszcze 642 butelki, wspięga dojrzewa.:)
    Pięknie dziękuję sąsiadom.:)

10. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Ten event nie jest do zrobienia bez dopalaczy i dużej ilości SN.
    U mnie dłuższa roślina przy krestsolu i białej niewinności z użyciem SN wody, nawozu rośnie 1:47. A ze nie mam dużo SN (brak drzewek) nie mogę tyle go zużywać a kupować za hajs nie zamierzam. Do tego dochodzi CMJ i jakieś dopalacze ze skrzynek lub kola. Typowy event na wyciągnięcie zapasów SN od graczy by kupowali. Do pnącza się pewnie doczlapie ale wąpie że skocze siać dluższą roślinę żeby zdążyć oddać drugą skoro na samej wodzie i nawozie rośnie ponad 7h.

11. klonek68

klonek68 Generał forum

Spokojnie skończysz ....jeszcze 131 godzin eventu ,powolutku do przodu...małą łyżeczką też idzie się najeść ,tylko namachać się trzeba xD a co do SN to przecież do tego jest aby go użyć w grze , z tego że będzie w stodole żadna korzyść;)

Ostatnie edytowanie: 12 września 2025
  12. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Chyba zacznę od dłuższej, ale zobaczymy. Na razie sieję długą na noc, krótką w dzień.

13. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Badyl wysiany:)
    Czekam na wylotki z kolczocha z Jaśkami wychodzi około 170 z pola;)Jaśki można wspomagać ciasteczkiem czekoladowym na wylotki:)

14. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Ja jeszcze nie zaczęłam. Jutro dopiero bedę robić.

15. klonek68

klonek68 Generał forum

Ciasteczko na wylotki to chyba ;)Ciastko z masłem orzechowym;)

16. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

ok ale ci co maja te drzewa co SN dają maja latwiej, ci co nie maja muszą sn kupować bo to co jest w nagrodach w misjach czy eventach to za malo.

17. karol540

karol540 Forum Pro

ile z ciastkiem orzechowym wypada wylotek jest ciekawy
    ciastka mi ktoś wysłał nie mam tego przepisu

18. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Po długiej przerwie wróciłam :) i dzisiaj zaczynam event.
    Co lepiej posiać ? różę wiatrów czy korek ? Mam szansę skończyć ten event ?

19. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

w poście #10 masz tabelkę z porównaniem nagród. Wkład jest taki sam jeśli chodzi o rośliny, różnica w nagrodach :) większość poszła w korek, żeby zbierać wypadajki od początku :)

20. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

W zasadzie skończone ale pozbieram jeszcze wypadalce na picolaka