PD

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika cindirella16, 25 lutego 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. cindirella16

cindirella16 Forumowy żółtodziób

mam watpliwości jak są zliczane pd , małe pole róży u mnie warte było 103,2 x 200 powinno dać po zebraniu 20.640 pd , a wyświetliło się na paseczku 15.271,20 pd i tyle zaliczyło do pd farmy. Wczoraj już to zauważyłam przy równym 100 pd bo łatwo zauważalne, dlatego dziś nawet się przelogowałam po zbiorze jednego pola bo myślałam ,że coś później dolicza a tu nic.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Podstawowe PD z róż na dużym polu = 96 : 4 (małe pola) = 24 .Przy obecnym evencie 2 x PD z pól ,z małego pola powinno być bez żadnych dodatkowych bonusów 48 PD x 200 małych pol= 9600 PD (według moich obliczeń). Dodatkowe bonusy z sów,wron,smoka,produktów z dzielnicy czy z runy doliczane są od postawy,czyli na małym polu od 24 PD.

3. cindirella16

Mnie nie o to chodzi ile pd dają róże, ja to wiem o czym piszesz Ateno. Chodzi o matematykę , moje małe pólko miało wartość z sowami i chutnejem itp. miało wartość 103,2 pd -tyle się wyświetliło a pól małych na głównej łące mam 200- to 103,2 x 200 =20.640 pd -tak wychodzi z mnożenia. Ale po zebraniu kombajnem suma pd wyświetlila się 15.271,20 - (i tyle zaliczyło) dlaczego?

4. SMOD_Atena

Nie wiem,być może był błąd wyświetlania,bo załóżmy że masz 6 sów,każda daje 10 % razem to 60 %.Teraz te 60 % z 24 PD,to daje nam 38,4 PD z małego pola.Do tego obecny bonus PD czyli 38,4+24=62,4 PD x 200 małych pól = 12 480 PD,wszystko zgodnie z matematyką.Chutney to bonus na dodatkowe rośliny,nie zwiększa PD.Nie wiem co tam jeszcze miałaś,jakie bonusy z dzielnicy.Przelicz sobie wszystko na spokojnie jeszcze raz,jeśli według Ciebie jednak PD się nie zgadza,napisz proszę w tej sprawie do Pomocy Technicznej.Tam Twoje konto zostanie sprawdzone i wszystko się wyjaśni.

5. cindirella16

nie rozumiemy się , tu niechodzi o sowy i polepszacze, tę wartość przyjmuję jaka jest to jest i dobra. Ale skoro warosć jednego pola jest 103 pkt razy 200 pól to daje 20.600 tak a nie 15200 jak dolicza gdzie jest ok.5000 pd . [mod]

Ostatnio edytowane przez moderatora: 25 lutego 2015
  6. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

W tych chmurkach chyba coś źle się wyświetla.
    Róża daje 96 PD, czyli z małego pola 24 PD.
    Z mini -eventem powinno być 48 PD

Odpaliłam dodatkowo jajo sowie
    Czyli powinno być 24PD x 2=48 PD
    I jako, że od podstawy liczymy to 24 * 0,1 =2.4
    48+ 2.4 = 50, 4, a jest

W slocie nie mam nic więcej na PD.

Taki problem z tego co wiem często występuje przy więcej PD z zagród i fabryk, że źle w chmurkach się wyświetla, a dopisuje PD prawidłowo.

I przykład z trawą cytrynową:
    Z dużego pola daje 144 TPD, czyli małe 36 x 2 = 72 TPD.

I tu z jajem sowim:

A powinno być 75,6 TPD

Ostatnie edytowanie: 25 lutego 2015
  7. SMOD_Atena

Z poziomu forum nie rozwiążemy tej zagadki,a w związku z tym tak jak napisałam wyżej,zapraszam do Pomocy Technicznej.Będąc zalogowana na swojej farmie,napisz proszę zgłoszenie i dokładnie opisz swój problem.
    Część Twojego posta usunęłam i bardzo proszę zapoznaj się z regułami gry,a szczególnie z tym punktem :

Wspólne korzystanie z jednego konta (sharing)
    Wspólne korzystanie z jednego konta jest niedozwolone. Przez to powstają dla danego konta korzyści w grze, które nie są zgodne z zasadą równych szans w grze. Kary:

1. raz: blokada konta na 7 dni
    2. raz: blokada konta na 14 dni
    3. raz: blokada konta na 28 dni
    4. raz: trwała blokada konta w grze

Agata dziękuję za screeny i pomoc.

cindirella16,czy masz tutaj jeszcze jakieś pytanie?

Ostatnie edytowanie: 25 lutego 2015
  8. SMOD_Atena

cindirella16 tak jak napisałam wyżej zapoznaj się proszę z regułami gry,jak również z Ogólnymi Warunkami Handlowymi.Tam dowiesz się wszystkiego,a tutaj kolejny post usuwam.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie związane z doliczaniem PD ?

9. cindirella16

Dziękuję , nie umiem wytłumaczyć o co mi chodzi, może tak skomplikowanie się wysławiam.Można zamknąć , dzięki za poświęcony czas

10. SMOD_Atena

Wytłumaczyłaś dobrze,wiem że widziałaś inną wartość PD podczas zbierania z pól,a inna wartość została doliczona do stanu.Ale może być tak jak napisała i pokazała na screenach Agata i to większe PD to z powodu błędu wyświetlania,a doliczane PD były prawidłowo.
    Jeśli chcesz żeby zostało to dokładnie sprawdzone,to zgłoś się proszę do PT.
    A tutaj skoro można,to zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.