paysafecard

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Alairë, 2 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Alairë

Alairë Generał forum

Witam,
    dziś po g. 20 zakupiłam pakiet pomocników za 40 pln korzystając jak zawsze z paysafecard.
    Otrzymałam zwyczajowy komunikat w okienku płatności, że transakcja przebiegła pomyślnie.
    Dawniej każdą tego typu transakcję traktowałam prntscrn i zapisywałam na kompie, ale ponieważ zawsze otrzymywałam potwierdzenia dokonanych transakcji na email zaniechałam odpisywania nr ID procesów.
    Jakież było moje zdziwienie gdy po kilkukrotnym odświeżeniu gry i przelogowaniu się nie stwierdziłam dopisania do konta gry pomocników.
    Nie ma też potwierdzenia mailowego od Farmeramy dokonanych zakupów.
    Sprawdziłam online stan paysafecard po dokonanym zakupie - odjęto kwotę rzeczonych 40 pln.
    Pomyślałam, że napiszę do PT do działu płatności. Nic z tego - jednym z wymaganych pól jest rubryka, w której należy wpisać ID procesu, a ja go nie odpisałam, więc siłą rzeczy podać nie mogę.
    Nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić, po raz pierwszy coś takiego mi się przydarzyło :(.

2. bacha52

bacha52 Okazjonalny autor

Też kupiłam,transakcja prawidłowa,kwotę zabrało,emailu od Farmeramy brak i pomocników brak.Nie wiem co dalej zrobić,na razie czekam.

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Kiedyś korzystałam z tej opcji i nie miałam żadnych problemów, dlatego też nie miałam powodów do reklamacji i nie wiem jak to przeprowadzić. Niemniej jednak Paysafecard ma swoją stronę : https://www.paysafecard.com/pl-pl/kup/. Czy na niej nie możecie sprawdzić jak przebiegła transakcja, jaki jest jej status i ID procesu ?

4. Alairë

Alairë Generał forum

Nie widzę tam Ewuś możliwości sprawdzenia odbytej transakcji.
    Napisałam już do nich maila za pośrednictwem formularza kontaktowego.
    Niestety nie sądzę, żeby to coś dało. Takich transakcji online są tysiące dziennie...
    Zastanawia mnie jedno - jak się okazuje nie jestem jedyną, której się przytrafił taki klops - vide - bacha52 ...
    Sprawdzam skrzynkę mailową i nic....
    Jest sobota wieczór, a możliwość zakupu pomocników mija jutro o g. 11...
    Kolejnych 40 pln już nie zamierzam puścić w kosmos.

Czyli czekamy...

5. SMOD_Atena

Skorzystajcie proszę z formularza płatności , przy tej formie płatności wymagane są:
    Imię i nazwisko
    mail
    gra
    ID użytkownika
    przedmiot
    opis problemu
    numer serii
    czas płatności
    Nie ma tam wymaganego ID procesu jak Alairë napisałaś .

Jeśli jednak będziesz miała problem z wysłaniem formularza do działu płatności to napisz proszę zgłoszenie do naszej PT. Taka sama prośba do bacha52.

Czy tutaj macie jeszcze jakieś pytania ?

6. Alairë

Alairë Generał forum

Nie wiem czy wymagany w tym formularzu nr serii to numer przeprowadzonej transakcji?
    Jeśli tak to nie jestem w stanie go podać, a bez tego formularza nie można wysłać :(

7. SMOD_Atena

Numer serii jest na Twoim kuponie tak jak na poniższym obrazku pod kwotą a nad kodem PIN:

8. bacha52

Ja mam pytanie.Kupowałam ok 19 tej ale naprawdę nie wiem dokładnie więc w formularz wpiszę na oko.Jest tam pozycja pt.Numer serii.Nie wiem co tam wpisać a te pozycje z gwiazdką muszą być bo nie przechodzi dalej.
    Jestem zła że taki bajzel,że chcąc sobie ułatwić grę płacąc za to,mam nerwy z drukami itp.

9. SMOD_Atena

bacha52, przeczytaj proszę mój poprzedni post i sprawdź swój kupon.

10. bacha52

Nigdy bym nie zgadła że o to chodzi.Dziękuję.Zaraz wyślę jeśli się uda ale jak nie pamiętam czy to była 18.30 czy 19.20 to pewnie wyjdą przysłowiowe nici.

11. SMOD_Atena

bacha52, jeśli nie pamiętasz dokładnie czasu dokonania płatności to może wybierz tę wcześniejszą godzinę, jeśli ta nie będzie prawidłowa, to wyślij kolejne zgłoszenie i podaj tę drugą godzinę. Innego rozwiązania za bardzo nie ma, bo na formularzu możesz wybrać tylko jedną.
    Jeśli jednak nadal będzie problem, to tak jak napisałam wyżej - zapraszam ze zgłoszeniem i dokładnym opisem problemu do PT : >>>klik<<<.
    Możesz też dodatkowo wysłać e-maila do supportu Paysafecard : >>>klik<<<.

12. Alairë

Alairë Generał forum

Ja też nie :p.

Ha, zaraz wyjdę na kompletną fujarę, bo na moim kuponie brak numeru serii :(.
    Zazwyczaj paysafy kupuję w kiosku Ruchu, więc siłą rzeczy nie wyglądają tak jak na załączonym wzorze.

Oprócz kodu doładowującego mam takie:
    nr dowodu sprzedaży
    nr potwierdzenia zapłaty
    i jakieś inne oznaczone SN, NT, i NA xD:cry:

Dobra, wysłałam do naszego PT decydując się na 24 cyfrowy numer potwierdzenia zapłaty.
    Zobaczymy co się stanie dalej.

Dziękuję za pomoc.
    Można zamknąć.
    Jeśli okaże się, że coś znowu nie tak to pozwolę sobie ponownie prosić o pomoc.

Dobranoc, pa ;)

13. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj mam nadzieje, że się uda wyjaśnić sytuacje.
    Kontakt z pomocą techniczną na pewno pomoże.

Autor wątku nie ma dalszych pytań, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.