Opinie Parada pawi

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by TL_Mouse, Mar 7, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. DZIDZIAK555

DZIDZIAK555 Czeladnik forum

Super! Pawi ponad dwa tysiące paszy ok. 1000 wiec evencik robię.

2. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Szkoda,że nie można wstawić wcześnie tych pawi do oazy.Event zamierzam zrobić cały.

3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Też mi się tak od dawna wydaje, przecież te nakładki to złoty interes jest ;)
    To myślisz ryzykować i trzymać później te zasłonki od prysznica w pasku...?
    Już mam tego sporo niestety 8)xD

4. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

Ja to bym jeszcze opcje rozmontowywania tego za florki dodała xD

5. zzizzie

Ha, duch starej poczekalni unosi się nad tobą, wiedziałam xD
    Robiliśmy kiedyś takie ćwiczenie, za co jeszcze można by parę groszy skubnąć od graczy 8)
    Ale wtedy nie było nakładek ;)

Z tym że i tak bym nie zapłaciła za demontaż - u mnie wszystkie zasłonki od prysznica razem z podstawowym prysznicem luzem siedzą w pasku, nie będę psuć różowego wystroju jakimiś elementami quasi-dekoracyjnymi 8)

6. prawdzinek

prawdzinek Czeladnik forum

witaski
    co mogę powiedzieć
    evencik prosty do zrobienia w 23 min(tyle potrwa hodowla)
    pawi ponad 3500 wiec na samej sprzedaży sporo zarobię
    marzy mi się 1 cesarski i będzie super

Nutka likes this.
  7. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

tu jeszcze do tego wszystkiego może dojść kolejność wysyłania czy wystawiania w balonową tabelę :p
    ja mam teraz tak jedną taką co ani wysłać ani wystawić ani sprzedać no nie do ruszenia bo nie w tej kolejności wychodziła z paska

przyjdzie czas na niezły chaosik nakładkowy
    i dylemat która to kurtyna xD

jakiś rekord tabela statystyka - który item ma lub będzie miał najwięcej kurtyn :p

ulepszasz ulepszasz i nie wiesz czy to już czy jeszcze xD

wiadomo jedno albo składamy albo nie ruszamy

może będzie częściej ulubiony event graczy bo licencje się będą sprzedawać lepiej 8-10 licencji na 1 item -.-

Może być tak że Ty będziesz najbogatszą farmerką z pustą farmą xD

za same kurtyny w pasku :D

....trza coś zdziałać z tymi pawiami ;)

8. ross2

ross2 Komandor forum

Zuza tylko zaslonek nie pozamieniaj podczas wysylki bo rozne kupy beda sie mieszaly :D
    Evencik lekki i przyjemny i nie az tak paszozerny jak ostatnimi czasy bywalo o_O

Last edited: Mar 7, 2017
  9. zzizzie

Chaosik...?
    O mniam, kocham chaosik :inlove:
    Preferuję oczywiście chaosik w wątkach eventowych 8)xD

Wizja bogactwa w postaci sporej ilości zasłonek prysznicowych (nie wiadomo do czego pasujących, bo zupełnie nie mam pamięci do farmowych fantów) jakoś mnie nie za zbytnio przekonuje... ;)
    ... ale jak mus to mus, machnę te zasłonki w ilości maksymalnej, tylko sobie na super paszę po promocji poczekam, nic mnie nie goni.

10. TrissMerigold.

To ja mam jeszcze pomysł na nowy event wyprzedażowy... Wyprzedaż zasłonek... takich uniwersalnych, pierońsko drogich, pasujących na dowolny item dla którego zasłonki były przewidziane 8)

11. AnnDżelina

Ciebie może nie interesuje
    ale innych bardzo prawdopodobne że zainteresuje w swoim czasie w odpowiednim wątku ;) - zawsze się ktoś znajdzie kto oświeci ;)
    czekaj ale np w tym evencie to będzie łatwo
    wystarczy zadać pytanie który chcesz tron ? - chyba :D

Zwykły tron (podstawa)Dekoracyjny tronImponujący tronElegancki tronOzdobny tronKrólewski tronCesarski tron
    kto na jakim tronie lubi siedzieć a na jakim siedzi a jeszcze o innym tronie marzy xD
    fabryka przebieralni ? :D
    trzeba pomyśleć i dać do pomysłów xD

12. zzizzie

Ech, no jak kiedyś wrócę na dłużej (w ramach ćwiczenia tego facepalmu oczywiście), to koniecznie będzie trzeba machnąć powtórkę tej burzy mózgów dla właściciela gry pod hasłem "za co jeszcze farmer mógłby zapłacić". Z tobą to będzie przyjemność co najmniej potrójna, jeśli nie poczwórna.
    Uniwersalna zasłonka powinna kosztować solidnie, żeby nie było, że ktoś się ciężko napracował (?!), a kto inny przyjdzie, parę groszy wyłoży i ma te kołacze bez pracy. W końcu wszyscy mamy takie same żołądki, podobno.
    Czyż nie...? 8)

Oj daliby wyprz SP już jutro, nie ma nic gorszego niż ślimaczenie się z jakimkolwiek eventem :wuerg:

Odnoszę przykre wrażenie, że liczy się ilość, nie jakość.
    Tzn wszystkie zasłonki takie same, tron zależy od tego, ile ich upakujemy na ten prysznic... tego, tron.

13. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Doberek wszystkim:)
    realne pieniazki to bp zarabia na innych itemach...dadza w miare dobra petarde do eventu siewnego..ludzie przypomna sobie o farmach wnuczka ,,kuzynki etc;)
    pawi u mnie ponad 4 tys i pojda na targ czekam tylko na odpowiednia cene:)

14. AnnDżelina

dają ale w koszyczkach :Dalbo w pakiecie do wyboru do koloru :p
    30 sp to tak minimum 10 koszyczków i może styknie :D

i znowu mi się dostanie za koszyk -.- xD

piękny jest koszyczek prawie letni
    taki kolorowy
    ilość nieograniczona

i to już jest wyższa szkoła przedstawienia :)
    nakładki są takie same ten sam kolor ta sama nazwa
    możesz wywiesić każdą ale ten co się nią nakryje dopiero wtedy będzie wiedział na jakim tronie siedzi

siedział ktoś na tronie i miał wizje xD
    a inny się drapał

nakładki "Królewska draperia"

15. Alicjanastka

Alicjanastka Chodząca legenda forum

Byłby to skarb gdyby item dawał z 500 szt. qupy :):):)

hlnrys and ross2 like this.
  16. ross2

ross2 Komandor forum

Tak wlasnie mysle ze na jakim tronie siadziesz to i tak kupa bedzie :D:cry::D

17. AnnDżelina

że niby są lepsze i gorsze aniżelki z porcelanki ;):D

to może na elegancki mnie będzie stać

posiedzę sobie dłużej :D a nawozu qpy nie będzie :D

gadek, ^ateba^ and ross2 like this.
  18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Tak czytam Wasze propozycje dotyczące nakładek i tak sobie myślę:

Ten event jest już którymś z kolei oferującym nakładki.
    Ciekawym rozwiązaniem było by wprowadzenie nakładek uniwersalnych, takich które można stosować dla różnych itemów (oczywiście do tego przeznaczonych).
    Dla pawi jest tron w kilku odmianach.
    Może zostać i nazewnictwo i profity.
    W kolejnym evencie zdobywamy kolejne nakładki i dokładamy do tronu.
    Nazwa eventowa (do szóstej, czy siódmej nakładki) zostaje, dalej automat dopisuje do nazwy "x" - poziom nakładek i odpowiednio zwiększa profit (procentowo, lub o określoną wartość).
    Pomyślcie - mamy teraz pawie, wcześniej wielbłądy i na pewno jeszcze nie raz pojawią się itemy stopniowane.
    Było by fajnie móc wybrać gdzie stosować nakładki.
    Pakować w item dający PD, TPD, a może SG ?
    Oczywiście w granicach rozsądku, powiedzmy max 20 ulepszeń, albo uzyskanie hm... 200% podstawowej wartości.
    Kwestia zbalansowania.
    Dopiero by się karuzela rozkręciła.
    W przyszłym ewencie np. 5 nakładek do zdobycia - "Muszę event zrobić, mam tron do ulepszenia, a kupa na targu dobrze stoi";)

Wprowadzą, czy nie event zaliczę, oczywiście ze względu na PD/TPD, nie na nawóz. Tym bardziej, że zbierałem pawie do niego od dłuższego czasu, SP też mam zapas w wyniku odpuszczenia poprzedniej wyżymaczki.
    Jutro po Turbo BB, będzie po evencie.

Edit:

Triss - byłaś szybsza, "zapodałaś pomysła" w czasie kiedy ciężko walczyłem z klawiaturą.:p

19. zzizzie

To mówisz, że jednak nie tłuc tych pawi w oazach...?
    Tzn nie zbierać zasłonek prysznicowych na posag czy co tam...?

ross2, zonaania2122 and robaczek1234 like this.
  20. TrissMerigold.

Wiesz co jest w tym najbardziej przerażającego? Że skoro my oboje niezależnie od siebie na to wpadliśmy, to oni też mogli xD

Thread Status:
Not open for further replies.