panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

dobry wieczór :)
    na rano będzie komplet rośliny, błyskotek wyleciało 615 i jeszcze nic nie siałam długiego, żeby leciały

2. annaciesla84

annaciesla84 Zaawansowany

Co??? juz komplet roslinki bedziesz miec??? nie do wiary... jestem w szoku za taka sprawnosc;) super:p

3. abc2016

siałam tylko roślinę, w krótkiej przerwie żeby wykorzystać jeden CMJ do końca coś krótszego, to nie jest nic nadzwyczajnego - akurat się wpasowała w moje możliwości wejścia na farmę... zostawiłam tylko magazyny i sowy.... sieje na 915 małych polach i chyba tylko raz z nawozem, a tak to z wodą. Rozsiew zrobiłam z SN i tyle.
    Karinka napisała, ze już ma 17000 zebrane, ja będę miała dopiero rano....

4. annaciesla84

A ja mam tylko 1200szt:mad::mad::mad: no cóż...

5. abc2016

ale pewnie siałaś coś innego, albo nie na wszystkich łąkach...
    ja to lubię wysiać eventówkę szybko (jak mogę, bo nie zawsze przy takich krótkich roślinach mogę wejść w połowie dnia na farmę) i potem siać co potrzebuję, albo postawić drzewa :)

nie martw się jutro nadgonisz :)

6. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

małe pola i chutney? - ja ciut zajęta jestem ale puść sowę to chutney podeślę

dziewczyny zrobiły miejsce - demolkę gdzie się tylko dało i sieją i zbierają z chutneyem

ja za leniwa byłam od wczoraj trochę więc nie mam jeszcze nawet połowy zielska
    ...
    byłam dziś sporo na dworze i wiosna mnie dopadła chodzę senna jak mara a jeszcze leków nie brałam :sleepy:

7. annaciesla84

wczoraj sialam na rozplenienie, na noc byla cebula i gozdziki by miec wypadajki, rano przed praca eventowka, po pracy zbior dwoch eventowek, teraz zasialam na noc dlugorosnace...
    mam eventowki posiane na 500 polach...

Ostatnie edytowanie: 31 marca 2017
  8. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

No mam takich, że szok można przeżyć .
    Tu w tym domku przecież Cię wszyscy lubią i u Piotra , a tam nie musisz chodzić .
    Ja to robię ,bo mój wielbiciel musi wiedzieć , że się go nie boję i mnie nie przegoni z forum . Zrobiłam 10 zadań , 3000 rośliny mam w stodole , 0 wypadajek i
    -1200 długu .

9. abc2016

siałaś sporo długo rosnących, to i tego zielska eventowego masz mniej, jeszcze prawie 5 dni, wszyscy wysieją, chyba, ze komuś się nie będzie chciało. Ale ten czas jest tak ustawiony, że jak ktoś chce wysiać, to nawet się sprężać nie musi i zdąży

10. annaciesla84

macie jakies pomysly na weekend, jak siac eventowke by ja uzbierac w calosci...

11. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

w całości będzie ciężko ale siej w weekend do oporu na wszystkich polach jednak jej strasznie dużo potrzeba :( z długorosnącymi dobrze zrobiłaś ale teraz trzeba będzie siać eventową w weekend
    sama mam dziś dylemat czy posiać eventówkę na noc czy dać coś dłuższego na wypadajki

12. abc2016

ktos pisał, że będzie siał w dzień w wodą i nawozem, a na noc bez niczego i to wychodzi 5 zasiewów na dobę, to ze wszystkich pól jest 14460 roślin na dobę z CMJ

13. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Ja tak sieję, tyle że na dwóch polach na wyspie. :)

14. abc2016

a ja sieje praktycznie tylko z woda, bo qpa strasznie droga, a sieje póki co wszędzie....

15. xBabciaEwa

Też sieję tylko z wodą , ale na wszystkich polach dzisiaj i jutro .

16. abc2016

ja rano skończę i zacznę siać to co jest mi potrzebne, jak z tego nie będzie leciało, to na noc posieję jakieś pory, albo cebulę, albo goździki (jak się uszlachetnią, bo walczę z nimi od 2 tygodni)

dzięki waszym radom i radom z watka ewentowego nie narobiłam jeszcze długu :)

17. panoramaogrodnicza

Chcę osiągnąć synchronizację ewentowo-wypadajkową, stąd taki plan 3/2.
    A co będzie to się zobaczy. Na razie wypadajki lecą tragicznie ale przewidywalnie.
    Nawóz kupuje, jak skończę ewent to sobie szybko odbiję.:)

KarinkaP, AnnDżelina oraz xBabciaEwa lubią to.
  18. xBabciaEwa

Ja walczyłam długo z gożdzikami , z cebulą szybko poszło . U mnie z ewentówką trochę dłużej trwa , bo wczoraj na wyspie tylko siałam .

19. abc2016

to jest możliwe?

20. panoramaogrodnicza

Wiesz takie sianie, sianie, sianie trochę nudne jest, więc taki dodatkowy cel mam.
    A jak będzie to zobaczymy. ;):)

KarinkaP, abc2016 oraz AnnDżelina lubią to.