panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Ja dzisiaj już jadłem pączka, a miałem zacząć się zdrowo odżywiać... wiedziałem, że to się tak skończy xD :cry:

A wycinanie pokazali mi koledzy na studiach - jak usłyszeli, że robię screeny (eh, zrzuty ekranu) ręcznie i do Painta, to się nade mną zlitowali xD Ja od razu pomyślałem o tym programie, bo jest idealny po prostu :D

2. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Ale mi smaka narobiłaś - dawno lodów nie jadłam - jutro kupię , bo pączków nie lubię .

3. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Jedno zupełnie nie wyklucza drugiego. xDxDxD

4. Gogosia

Gogosia Analityk forum

ja dzisiaj też pojadłam pączków :) za jutro już :p a mój syn w piekarni pracuje - ciekawe czy też robili pączki i czy coś przyniesie :D
    ....
    słuchajcie mam 46 bananów co wykupić następnego?

Ostatnie edytowanie: 22 lutego 2017
  5. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

A napiszesz, co masz już odblokowane? :D

6. Gogosia

Gogosia Analityk forum

jasne :)
    jestem na 8 dołku
    z 8 mam tylko kaktusa,
    nie mam mombinu,
    nie mam ogrodu dendr i manufaktury,
    nie mam posągu hodowli małp i wielbłądów,
    nie mam posągu w porcie

7. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Ja bym brał port. Potem robiłbym misje w spółdzielni, żeby odblokować całą WS - naprawdę, odkąd mam ją zapełnioną, to dziennie mam jakieś 200 tyś TPD więcej :) I tym sposobem szybciej przebywasz poziomy i masz więcej bananów - takie jest moje zdanie :p

Aaa, bo zapomnę! Chcę kupić jajka, jakkolwiek to nie brzmi xD Myślę nad sowimi albo kurzymi, bo narzędzi ciągle mało, a PD też się przyda... xD Co radzicie? I tak wiem, że już pytałem kiedyś o to xD

8. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

zdecydowanie sowie - mam już na każdej łące i tylko trzeba pamiętać, żeby je zebrać przed zbiorami, i masz 70% PD więcej

kurze tez jest niezłe, ale chyba tylko można jedno kupić, nie wiem na pewno

tez bym port wybrała a potem szybko odblokowania cała wyspę skarbów i zapełniła ja itemami

9. Gogosia

Gogosia Analityk forum

dzięki za podpowiedź zawsze to jakiś cel na wyspie będę miała
    co do jajek to nie wiem w jaki sposób mają ci pomóc w zdobyciu narzędzi

a ok te jajka - nie mam, nie używam, nie wiem :(

10. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Jest takie kurze jajko (mam na myśli farmerskie jajko-niespodziankę czy jak to się tam nazywało xD), które co 12 godzin daje PD i 10 narzędzi. No i się zastanawiam, bo deski do menażerii to koszmar jakiś, a szklarnia mnie nie lubi xD

Dzięki, florków mi starczy na 2 takie jajka, jeszcze przemyślę ;) A może jedno takie jedno takie? xD

11. xBabciaEwa

Kurze daje 2 x dziennie po 10 narzędzi .

12. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

to już jak chcesz, kurze tez nie jest złe, ale to jest tylko 3-5 desek dwa razy na dobę (jak punktualnie zbierzesz)
    zdecydowanie lepsze są uszlachetnienia albo robienie misji Herbarium - można ciągle ją robić

13. kaniape4410

kaniape4410 Fanatyk forum

Ja ostatnio kupiłam sobie kurze, dzisiaj dokupiłam drugie - 2 x dziennie po 20 narzędzi, to trochę się zbiera. Sowie też mam 2 - nie pamiętam nawet skąd, bo raczej nie kupowałam. Daje PD owszem, ale na razie to mi najbardziej brakuje desek..

Jednego kuponu mi zabrakło, żeby dojść do 1000 ;) Tendencja jest taka, że za małe zadanka dostaję najczęściej super nawóz albo zośkę ;) Bardzo dobra to tendencja jest, rzekłabym..

14. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Kurze jajo daje plus 10 narzędzi
    u blazersa pisali ,że warto mieć ten domek jak zależy komuś na narzędziach
    Czy tylko TPD zdobywa się na Wyspie Skarbów ?
    Nie ma możliwości PD bo to bym bardziej wolała ...

15. kaniape4410

Jak postawisz item, który daje tylko PD, to i tam PD zdobędziesz. Przy itemach, które daja albo PD albo TPD to wiadomo, że będzie tylko TPD.

16. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Właśnie widziałem i dlatego tak mnie naszło ;) Chyba czas przeczesać misje w poszukiwaniu florków (jest gdzieś taka tabelka w FAQ nawet), bo portfela przeczesywać nie chcę -.- xD
    Dokładnie tak :)
    Albo ustawisz całą WS kibiców, wtedy też masz samo PD! xD xD :cry:

Mi tam zależy na TPD, bo banany mi potrzebne, szczególnie, że zbliża się aktualizacja, a w tej chwili wykupienie całej zawartości świątyni kosztuje ponad 2000 bananów, czyli tyle, ile możemy zdobyć za przejście do 400 poziomu... A PD się wbija przy okazji, dobrze, że są pnącza :)

17. xBabciaEwa

Musiałaś kupić ,bo przesyłać ich nie można .

18. Gogosia

Gogosia Analityk forum

tylko co ja ustawię w tym ozdobnym na bahama :( nic nie mam

ile za takie jajo?

19. kaniape4410

właśnie sobie uświadomiłam, że mi się sowie z wronim pomyliło xDxDxD To ptaszydło i to ptaszydło...
    Kiedyś rzeczywiście sowie sobie kupiłam, przydatne jest jak się o nim pamięta.. Ale wronie dwa to mam ze starych czasów i nie wiem, może w renzo było kiedyś..

Na początek to przeszukasz pasek i coś znajdziesz. Na puste miejsca możesz nakupić stadko kibiców, i też zawsze coś wpadnie. Uroczo wyglądają tak w grupie ;)
    Kiedyś Peterek wrzucił całą swoją WS z kibicami xDxDxD

20. Gogosia

Gogosia Analityk forum

tylko że z wyspy to bym TPD wolała