panoramaogrodnicza

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by panoramaogrodnicza, May 21, 2016.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Czekam, czekam i mam nadzieję, że się doczekam:p;)

2. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Nasiałam się dzisiaj i mam dosyć .
    Mówię grzecznie dobranoc i do jutra .

3. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Hej
    A ja dopiero teraz mam chwilkę zagadać ... trochę biegania było nie tylko po mieście ale z rozwijaniem roślinek też ;) ale już chwila wolna i można się przyłożyć konkretnie do eventu i pogadać .

Jak wy to robicie że tak wam dużo od razu wypada ... ? to dobrze przynajmniej nie będziecie się denerwować czy uzbieracie tą wymaganą ilość koszyków

Pogoda u mnie wspaniała słońce i jeszcze raz słońce ... niech jak najdłużej bo uwielbiam ciepełko .

4. krasnoludek10

Dobranoc i do jutra:) Od jutra harówa touchpadem na farmie8)

5. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Witaj Agusiu. :D
    Mnie wypadło na początku eventu 180 koszyczków. Miałam ze 30 superpól z cebulą, więc z nich mam jedną wypadajkę z jednego pola. Posiałam wcześniej, więc bez zielonych kropelek, tylko na wodzie i zwykłym nawozie. Do tego miałam drzewa i trochę zagród, ale takich z długim czasem wzrostu. Dla mnie 180 na początek to wystarczająco, bo wystarczy 143 dziennie, żeby dać radę zrobić cały.:)
    A u Ciebie jak lecą?
    Ja już idę spać, dobranoc, miłych snów. :)

Last edited: Aug 23, 2016
  6. krasnoludek10

U mnie, Agula, wypadły 234 koszyki:) Na Super Polach goździki bez niczego, 2 Magiki i po bokach pomarańcze i banany (te pierwsze są mi chyba potrzebne do jakiejś misji) a z eventówek (o sałacie i trzcinie nie wspomnę8)) wypadło jak na razie 18-.-

7. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Ja miałam 1 łąka w super polach i cebulką a resztę to drzewka i zwykle pola i goździk a na wyspie orzeszek ziemny na super polach i wypadło ok 100 koszyków

Zobaczymy jutro wieczorem jak to będzie wyglądać ... potem się trochę podgoni cebulką lub czymś tam długo rosnącym .

Dobrej nocy

8. xBabciaEwa

[​IMG] Dzień dobry . Kawka , farma obrobiona .
    Zrobiłam wszystkie srebrne zadania , żeby dojść do 5 ,ostatniego . Tym razem ewent robię od końca .
    Zrobię te najtrudniejsze i pójdę do 1 , jeśli dam radę . Miłego dnia wszystkim życzę i dużo koszyków .

toDzasta, -katie1234- and __BiAłY__ like this.
  9. __BiAłY__

__BiAłY__ Komandor forum

Witam z rana:) Kawusia z uśmiechem od xBabciEwy już jest:), to ja do tej kawki ciasteczka z uśmiechem dostarczam..;)

[​IMG] [​IMG]

A jeśli chodzi o event do tej pory 327 koszyków piknikowych się uzbierało, ale jeszcze sporo drzewek 20-godzinnych do zbioru za godzinkę;), jak większość również wcześniej przygotowałem się do eventu siejąc goździki na SP!

Powodzenia i Miłego Dnia:)

toDzasta, xBabciaEwa and -katie1234- like this.
  10. xBabciaEwa

Ciacha pyszne .
    Sianie , sianie , sianie taki los farmera . Wysiać , skończyć ewent i mieć to z głowy .
    Powodzenia .

toDzasta, __BiAłY__ and -katie1234- like this.
  11. panoramaogrodnicza

Dzień dobry, ależ mnie rozpieszczacie. :inlove:
    nie zwykła po prostu niezwykła :D
    Też się uśmiecham :):):), od razu lepiej.:D Dziękuję !!!
    A na farmie, spokój, cisza, roślinki spokojnie sobie rosną, wczoraj siałam bazylię, na noc dałam szczypior, dzisiaj cały dzień bazylia, więc mam nadzieję, że z bazylią dzisiaj skończę. Zostawiłam drzewa, myślę, że "wybalansowałam" dobrze, pomiędzy eventówką a wypadajkami.

Też tak często robię, szczególnie wtedy, gdy nie mam pewności, czy skończę. :)
    A w tym evencie postanowiłam ćwiczyć swoją cierpliwość i mam zamiar najpierw zgromadzić wszystko, a potem hurtem zawieźć do spółdzielni. Zaoszczędzę na paliwie. ;) No może zaoszczędzę, bo z tą moją cierpliwością różnie bywa, może mnie zawieść. xD

12. xBabciaEwa

mnie coś podkusiło , czekałam na bazylię , zajrzałam do spółdzielni i poszło .
    Ale co tam , coś się dzieje . O trzęsieniu ziemi we Włoszech słyszeliście , straszne , taka tragedia .

13. krasnoludek10

No niestety, ale biologia jest bardzo nieprzewidywalna8) Ogółem cała przyroda-.-

Bazylia posiana, koszyków prawie 400:p

14. panoramaogrodnicza

Ciągle nas dotykają ludzkie nieszczęścia, najgorsze jest to, że człowiek jest taki bezsilny.:(

Biologia? Nieprzewidywalna?

15. xBabciaEwa

Z naturą nie wygramy , niestety .

16. krasnoludek10

Czasem tak - przynajmniej takie jest moje zdanie:) Ty przecież możesz mieć inne;)

17. panoramaogrodnicza

Tak, mam inne zdanie, ale ciekawa jestem Twojego, dlaczego tak uważasz?
    Zaciekawiło mnie to stwierdzenie, dlatego zapytałam.:)

18. krasnoludek10

Gdyż, ponieważ nigdy w 100 % nie jesteś pewien czy to, co myślisz w doświadczeniu/obserwacji jest prawdą czy też nie (problem badawczy):)

19. panoramaogrodnicza

Tu mówisz o odkrywaniu zasad, praw, kolejności zdarzeń i niezależnie, czy w biologii czy w innej dziedzinie nauki.
    Jeśli masz jakiś problem badawczy i chcesz go rozwiązać, to stawiasz hipotezę, a następnie przeprowadzasz doświadczenia lub obserwacje, żeby postawioną hipotezę obalić lub potwierdzić. Ale to wcale nie oznacza, że "biologia jest bardzo nieprzewidywalna."

20. krasnoludek10

Dziękuję za wyprowadzenie z błędu:) Zatem źle sformułowałem zdanie (czy też hipotezę) :) Nie powinno być "Biologia jest bardzo nieprzewidywalna" a "Natura jest bardzo nieprzewidywalna":) Natomiast już wyjaśniam, skąd wziął się ten błąd;) Otóż natura - jak powszechnie wiadomo - jest częścią biologii; jednakże teraz już wiem, że nie należy mylić tych pojęć. Jeszcze raz bardzo dziękuję:)