panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

xDxDxD

e no masz rację :)
    ale ja jakoś nie umiem z tymi itemami który lepszy gdzie i jak :oops::oops::sleepy: to nie widzę priorytetów ich brać :sleepy:
    no fakt
    ale drzewa z innych stref i tak częściej z jelenia korzystają :) więc już bez irytacji przesuwam budzenie jelenia

Yabolek lubi to.
  2. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

Nawozowce tracą kochanie, nawozowce. To mnie wnerwia.

agniecha$ lubi to.
  3. agniecha$

aaa
    robię tak
    u jelenia bonus trwa 20 h
    pełnia startuje o 14
    i w zależności jak mi pasuje włączam pnącza bonusy jelenia rano do zbioru nawozowców a i kaktusy się załapią
    z tym że kaktusy tracą bonus z pnącza które odpalane jest rano [​IMG]
    lub przesuwam odpalanie pnącz i jelenia na drugi dzień na rano a łąka z kaktusami obrabiam ręcznie do rannych zbiorów
    no taki kompromis :sleepy:

Yabolek lubi to.
  4. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

Ta, to jest manewr bez przesunięcia lub po przesunięciu na otwarcie pełni i gotowe kaktusy.
    Jak ma być na 14 to przesuwam zbiór drzew na farmie do 8:30. Pół godziny rezerwy na ewentowe-początkowe perturbacje.
    Hacjendę (+2/2h) odpalam wcześniej. Kaktusy i drzewa pełni łapią się jeszcze na pnącza 6h.

Tego nie rozumiem.
    Po przesunięciu jest jak napisałem wyżej. A każde przesuniecie to strata na jeleniu i pnączach co dochodzą co drugi dzień.

Pewnie chodzi o zbiór w trakcie trwającej pełni. Sprawdzam na Rysiowym kalkulatorze za ile godzin dojdą kaktusy. Potem pytam ai o datę i godzinę za np 277 godz. sprawdzam jak wypada, czyli z jeleniem czy bez i wedle tego ustawiam kaktusy.
    Dziś miałem ustawione prawie na styk, 30min później niż główny zbiór.

Przerabiałem ręczne zbieranie by przetrzymać kaktusy :oops:, nigdy więcej.

Ostatnie edytowanie: 26 kwietnia 2026 o 12:26
    agniecha$ lubi to.
  5. agniecha$

u mnie zbiory rano nie ma opcji przesunięcia bo potem wcale nie zbiorę

te ręcznie zbieranie masakra nie raz klik i po ptokach xD

Yabolek lubi to.
  6. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

xD
    I tak bywało, ale lepiej zebrać trochę jak wcale.
    Na poprzedniej pełni miałem usunąć tylko pola a wyciąłem wszystko.:sleepy::( 2 dni bodajże kaktusom brakowalo.