panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Post Norbiego zainspirował mnie do spacerku po forach.

Tu ogłoszenie na ten sam temat ze strony węgierskiej:
    https://board-hu.farmerama.com/threads/múzeum-aratási-hiba.26008/

Zobaczcie jak można graczom pomagać:
    W podlinkowanym w OO temacie gracze podają swoje ID (można dodać screen sprzed zbioru) i ekipa pomaga na bieżąco z forum.
    Podobnie jest na innych forach.
    Tylko u nas się nie da.
    Zresztą co ma się dać, jak nawet nie wiemy że jakieś błędy są.
    Np. na start ewentu:

DE:
    https://board-de.farmerama.com/threads/langsames-spiel.125661/

IT:
    https://board-it.farmerama.com/threads/gioco-lento.63078/#post-565493

U nas oczywiście nie było żadnych błędów, bo przecież w takim wypadku jakieś OO byśmy mieli.

Informacyjnie jesteśmy w czarnej dziurze.
    Przydałby się tu Smoleń, nawet jakby się tylko o jedno biurko pomylił.
    I nie mam na myśli centrali.

3. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Jak to jest? Czemu nasi modzi nie pracują? Czemu oficjalne informacje wiszące na innych forach nie docierają na polskie forum? Czy jest odważny mod, który nam odpowie?

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Bo sa po prostu leniwi....

5. akinomrd

akinomrd Chodząca legenda forum

Panoramko przepraszam za wtargnięcie ,ale podczytuję i nie ukrywam,że jestem zła.

Nie grałam przez półtora roku .Rzuciłam grę z dnia na dzień .W sumie nawet nie potrafię napisać dlaczego.....zapomniałam,ale właśnie z dnia na dzień mój umysł zaczyna pracować coraz bardziej intensywnie i pamięć wraca.
    Pamiętam jak odpaliłam farmę i uczyłam się jej krok po kroku od nowa
    Z anielską cierpliwością Ryś mi tłumaczył co i jak ,bo to była pierwsza osoba do ,której napisałam.Podsyłał tabelę ,tłumaczył co i z czym się je i wiele wiele innych rzeczy ,ale ja nie o tym.
    Patrzę i zastanawiam się jak można było tak zamordować forum.Gdzie jest to forum tętniące życiem ??
    Czytam tu i tam i ogarnia mnie przerażenie .U nas forum wygląda jak obóz karny gdzie największym problemem jest napisanie postu pod postem,o jedną linijkę pod sygnaturą więcej,wielkość czcionki czy napisanie czegoś czerwonym kolorem
    Do szału mnie doprowadza wysyłanie userów do PT i dla mnie jest to zrobione w niegrzecznym tonie .
    Omijanie pytań ,to już notorycznie lub masz jeszcze jakieś pytanie ... no ludzie przecież to chyba nie tędy droga.
    Od grudnia widzę jak Ryś przynosi wiadomości od sąsiadów ,bo u nas nic nie ma
    Szczytem było pokazanie w eventowym co zrobić żeby można było zebrać macki pod postem Rysia dosłownie 5 min po nim i do tej pory odsyłać do postu Marion pomimo,że to Rysiek pokazał parę okienek wyżej
    Pytanie w wątku technicznym odnośnie wymagań sprzętowych sprzed dwóch lat po dzień dzisiejszy bez odpowiedzi.
    I tak można wyliczać
    Wiemy,że można inaczej i w przyjaznej atmosferze i nie ma wytłumaczenia,że ktoś pracuje nie ma czasu ,bo tak naprawdę wy na forum nie robicie nic poza karaniem,upominaniem
    I nie wierzę ,że to wszystko charytatywnie .Z bajek dawno wyrosłam
    Przepraszam Gospodynię raz jeszcze ,ale do tej pory we mnie nerwy bulgoczą

6. panoramaogrodnicza

Po pierwsze błagam, nie przepraszaj, .... nie przepraszajcie, że piszecie tutaj. Po raz kolejny powtarzam, wątek dla każdego otwarty, kto chce coś napisać. A po drugie to podpisuje się pod tym co napisałaś rękoma i nogami.:)

7. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Mam inną diagnozę, Norbi - bariera językowa.

8. Kasandra

Kasandra Młodszy ekspert

Cześć,

A czy na eee "polskich farmach" (jakkolwiek dziwnie to brzmi) ktoś sprawdzał, czy zebranie muzeum rzeczywiście nie zlicza PD?
    Jeśli tak, no to lipa straszna, bo na tych podlinkowanych forach ukazało się sporo aktualizacji do OO, nie przeglądałam dokładnie ale gdzieś mi tam chyba mignęło w którymś momencie, żeby w ogóle nawet nie zbierać muzeum (nie wiem na ile to obecnie aktualne).

U nas nie było nic, jeśli problem jest i u nas, to jesteśmy stratni jako gracze, przez brak jakiekolwiek info. To tak w ogóle można, że my nie dostajemy jakiś informacji? o_O Nie ma na to wytycznych, że oficjalne ogłoszenia ukazują się we wszystkich krajach? No w szoku jestem, jak ostatnio codziennie grzebiąc na forum. :p

P.S Nie dorobiłam się na razie żadnego muzeum, więc u siebie nie sprawdzę :cry:

9. -norbijas-

W aspekcie wszelakich tlumaczen oraz OO to sie z Toba zgodze...natomiast patrzac na sprawe pod katem pracy PT oraz sposobu i formy udzielania wyjasnien oraz wszelakiej pomocy to jest to zwykle lenistwo....bo nie sadze by BP prowadzilo odrebna polityke odnosnie tzw Rodo farmerskiego;)

10. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Jest problem ze zbiorem i zaliczaniem punktów PD z muzeum. Dzisiaj rano zbierałem część itemów z pola oraz itemy w muzeach i pod paskiem pokazało, że niby dolicza ok 3 mld PD, natomiast faktycznie doliczyło tylko 2 mld, 1 mld poszedł w powietrze>:(, jestem tego pewien. Nie pomogło przelogowanie. Natomiast nie miałem rano czasu dociekać co się stało, bo szedłem do pracy ale teraz już wiem, że problem jest.
    Żenada, że nie ma żadnej informacji w tej sprawie>:(>:(!!! Co z utraconymi PD?

11. Kasandra

Kasandra Młodszy ekspert

A jednak, czyli i na naszym podwórku problem jest. Pierwsze info z węgierskiego forum jest z soboty, więc gdyby i u nas się pojawiło, to być może byś nie zebrał w poniedziałek rano.
    Szok i niedowierzanie, realna strata z powodu braku rzetelnych informacji. :eek:
    Współczuję, mam nadzieję, że może uda Ci się jakoś odzyskać po weryfikacji konta w PT. Choć pewnie jakiś screen by się przydał czy coś. No ale znów, nie było info, człowiek nie przykładał tak mocno wagi.

12. Miśkowo

Przede wszystkim jakby było info, to każdy kto zbierał itemy dziś, wczoraj dokładnie by notował ilość PD, robił PrtSc żeby wiedzieć czego nie doliczyło i ewentualnie wyjaśniać to z PT, a tak to szukaj wiatru w polu. Przed chwilą zbierałem itemy z muzeum i pierwotnie PD z nich też nie doliczyło, dopiero po przelogowaniu dopisało, natomiast rano na 100% przelogowanie nie pomogło i PD nie dopisało. Może w ciągu dnia dzisiaj coś poprawili i nasi MOD-zi liczą, że sprawa przycichnie i nie trzeba będzie pisać żadnych wyjaśnień, że był/jest jakiś problem, że coś było/jest nie tak >:(.

13. -norbijas-

problem istnieje od dluzszego czasu....piewsze posty na de pojawily sie juz w styczniu....

https://board-de.farmerama.com/threads/falsche-buchung-von-ep-punkten.125479/

14. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Zgoda, ale częściowo. Pomijając bodajże tradycyjny zamordyzm panujący na tym forum (sprzed moich czasów, więc nie jestem pewna, jak to było naprawdę), szybkie udzielanie wyjaśnień czy informowanie też może być utrudnione, jeśli istnieje ta nieszczęsna bariera językowa, a pod ręką nie ma nikogo w miarę kumatego w angielskim czy niemieckim.
    Ale co ja tam wiem xD

15. Kasandra

Kasandra Młodszy ekspert

Nie no, to jeszcze lepiej :eek: A u nas cokolwiek, gdziekolwiek, kiedykolwiek było w tym temacie? Nie śledzę aż tak na bieżąco naszego forum, więc mogło mi umknąć, a bardzo jestem ciekawa.

EDIT: Przejrzałam baaardzo pobieżnie wątek i tam też chyba niektórzy pisali, że ichnia pomoc techniczna nie pomogła im należycie na początku, ale mogłam pokićkać. Uh jak ja nie znoszę niemieckiego :cry: A węgierski to już w ogóle jakaś totalna abstrakcja, bez translatora nawet najmniejszego słówka nie zrozumiem ;)

Ostatnie edytowanie: 17 lutego 2025
  16. antonina-farmerska

Zizzie w ekipie z tego co się orientuję są przynajmniej dwie osoby znające język Albionu,o znajomosci niemieckiego nie wiem:)Problem w tym ,że jak widac nikt nie ma czasu na pochylenie się nad graczami i choćby pobiezne odpowiedzi na pytania.Druga rzecz nie możesz ich krytykowac bo odsyłaja do PT czyli de facto do siebie.

17. panoramaogrodnicza

Dzień dobry.:)
    Niestety było nie tak jak być powinno, ale reakcji góry nie ma żadnej, na zasadzie nie widzę, nie słyszę, nie mówię.8)
    I to nie tylko chodzi o zbiory PD, ale i o ten ewent na polu specjalnej troski.:(
    Ale nawet jak z PD było pod górkę Iza pięknie skoczyła na 266.:)
    Gratuluję![​IMG]

18. antonina-farmerska

Dziękuję Elu :)
    Dziękuję za wszystkie samolociki sówki które do mnie przyleciały:)

19. Miśkowo

Gratuluję Iza kolejnego awansu :).
    Tak trzymaj :)

20. antonina-farmerska

Dziękuję Łukaszu ,trzymam Top juz od roku:)