panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

O , to dobrze , że Ela relaksu zażywa w realu :) choć niedobrze , że przez alpejskie zniechęcenie na farmie - i tutaj - nie bywa - no Dolina jest solą w oku dla wielu, ale... nie ma co przez nią i do farmy się zniechęcać - przynajmniej jeszcze nie :p
    o_O Nooo... na oko niby nie, ale z przetłumaczeniem Mietka się ociąga :pchyba nie wie jak to czytać : z lewej do prawej,czy odwrotnie xD:cry:xD
    xD
    a im więcej kosztuje tym wszechstronniej uzdolniony być musi
    Ho ho o_Oskaczesz po tych wysokościach jak górska kozica , a powiadasz , że Ci nie idzie :p;)
    ja dopiero ( i aż) w połowie 17-stego jestem - choć gdybym przez ostatni miesiąc nie zostawiła Doliny odłogiem pewnie dziś miałabym podobnie - albo już miałabym jej totalnie dosyć .

2. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Bry słoneczne :)
    Odskok, doskok, podskok, uskok i jeszcze inne skoki - to wszystko przez te wysokości w Alpach :p, trochę tam działam ale bez większego pośpiechu i na pewno nie skaczę tam, jak kozica :)

Pięknej niedzieli :)

agucha31, krasnoludek10 oraz agniecha$ lubią to.
  3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

- wysiadł, wysiadł !!!
    xD:cry:xD

agucha31, krasnoludek10 oraz Miśkowo lubią to.
  4. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Dobry

się nalatałam sprawdzając czy ogarnęłam co trzeba było ogarnąć eventowo

Zapraszam do mnie na odpust
    będziemy strzelać ( wiwat alpy :pxD ) z kapiszonów xD

gdybym tak się nie ociągała tylko jak kozica gnała tobym teraz łatwiej miała ;)xD

zapisałam sobie stan by mieć porównanie czy nowość przybliży cel
    Myślę że warto mieć sporo zaliczone /zrobione zanim wlezie nowy obszar
    obecnie farmerzy którzy dopiero zaczną alpejskie zmagania mają na start pod górę i to stromą :sleepy::)

oswajam się z mroźnymi Alpami
    wysokości jak wysokości
    czekam na lepsze atrakcje taka lawina na przykład :pxD to było by coś

ciągły deficyt użyźniacza i pewnie te inne co jeszcze nie mam odkryte będą

Tak mnie naszło :sleepy::cry:

kupię użyźniacze 25 szt = 1 floren

dzielnica rzemieślników - przepis na 5 szt użyźniaczy = 5 gwoździ + 1 obornik + 5 woda

Dam 3 klucze - 5 gałęzi -3 bursztyny -1 koszyk -1 wieniec
    za 2 słownie dwa użyźniacze zbieracze łopat i inne rzadkie

skrzynia niespodzianka koszt 500 000 sianogroszy - po 10 użyźniaczy zbieracze łopat i inne rzadkie

1000 razy większa szansa na wypadanie użyźniacza z szarłatu pszenicy wszystkiego

5. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Witam :)
    Na odpust za daleko , ale do alpejskich wiwatów chętnie się przyłączę :D tylko te kapiszonowe to trochę za skromne , więc coś huczniejszego wyszperałam
    teraz tylko odpowiednio to rozmieścić
    zrobić : Bam!... Bang!!... Boomm!!... BUUMMM!!!
    i... niech po Dolinie wszelki ślad zaginie :pxD
    też od rana próbuję ogarnąć co trzeba
    i mam tak

a mojej biednej szkapinie to już nogi od tego pętelkowania /strugać, sadzić strugać, zbierać, strugać.../ całkiem pokrzyżowało:cry:xD:cry:

Echh no... mieliśmy się

takimi widokami zachwycać na tych wysokościach i niby taki obraz nam się jawi po wejściu w Dolinę
    ogrody niby cudne jak tu
    ale niestety to tylko powierzchowny obraz
    tak jak i lasu
    Łatwo ulec złudzeniu, że ziemia alpejska urodzajna - ale w rzeczywistości to ona
    nie tylko tak jałowa bo prawdziwe ,,oblicze Lasu i Ogrodu wygląda tak
    [​IMG][​IMG] [​IMG]
    jak te dwa monstra od lewej - to od prawej pojawi się dopiero przy wprowadzeniu alpejskich zagród/zwierzaków :music:
    I chyba rzeczywiście Alpy po to zostały wprowadzone, by nam farmy żywcem pozeżerać - teraz to jest jeszcze mało odczuwalne dla większości - szczególnie długoletnich Farmerów, bo mają co na to pożarcie rzucać a alpejskie obszary tylko częściowo odkryte, lecz gdy już będzie cała leśna i ogrodowa odkryta /+ zwierzakowa/ to dopiero zasoby farmy zaczną niknąć w oczach :music:
    - wszelkie ,,hamulce,, w tych górach /limity magazynowe, znikomy przyrost APD, odkrywanie po kawałeczku każdej z łąk, itp./ są po to byśmy nie dostrzegali ,,prawdziwego oblicza,, Alp , no ale brzydoty nie ukryje najpiękniejszy strój (grafika) ani makijaż (wszelkie udogodnienia jak choćby to dodanie slotu )
    o_O A co to Cię tak naszło, bo nie mogę rozkminić :music:gdzie te użyźniacze chcesz kupić ?
    i te skrzynie to niby jak ... by dano nam możliwość zakupu w czerwonym koszyczku, czy ... no nie wiem
    może mi to przetłumacz tak z polskiego na farmerski :p

Ostatnie edytowanie: 18 czerwca 2023
  6. agniecha$

nie mogę [​IMG]

aż sprawdziłam czy mi się tak nie krzyżują xD
    pierwszy w koszyczku czerwonym
    drugi wiadomo wygram przepis i w dzielnicy se zrobię
    trzeci na GT oferta
    czwarty w zatoce piratów
    piąty w szklarni jako bonus

to tak z przymrużeniem oka ;)xD tego ni ma i nie będzie
    eh
    nie mam jak produkować modrzewia europejskiego :cry: użyźniacza brak

7. Cardamon

Cardamon Analityk forum

Furda piksele trzeba cieszyć się małym dobrem w pobliżu nas :).

Zaprzyjaźniłem się z kotką sąsiadki. Nazywa się Łajza - kotka , nie sąsiadka ;).

Czasami siadam w ogrodzie na ławce ze zwierzakiem na kolanach i patrzymy beznamiętnie w dal myśląc na czym by zaczepić wzrok
    i coś potarmosić :p.

Nie wydałem złotówki jak to się zdarzało w wirtualnym świecie a satysfakcji ze wspólnie spędzanych chwil sporo,
    czego i Wam życzę :inlove:.

8. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Wyjechałam na 3 dni, tak zabalowałam, że wróciłam po 2 tygodniach.xDxDxD
    Taki niespodziewany urlop i od pracy i od domu i od farmy i od forum.;)
    No ale jestem na trochę, powoli ogarniam nowości z Alp, niestety ciągle to nie jest moja bajka.:oops:

Fajne są takie przyjaźnie, też mam taką zaprzyjaźnioną kocicę Iwkę, która mając własny dom, jak tylko przyjeżdżam, wyprowadza się do mnie.:)

Dzień dobry.:)

9. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Dzień dobry:)

QUOTE="panoramaogrodnicza, post: 2565202, member: 7201"]Wyjechałam na 3 dni, tak zabalowałam, że wróciłam po 2 tygodniach.xDxDxD
    Taki niespodziewany urlop i od pracy i od domu i od farmy i od forum.;)
    No ale jestem na trochę, powoli ogarniam nowości z Alp, niestety ciągle to nie jest moja bajka.:oops:[/QUOTE]
    Czyli wyjazd był udany pod każdym względem, kiedy aż tak się przedłużył - i super :)
    Też bym chętnie gdzieś na dłużej wybyła, by odetchnąć od wszystkiego... , ale nie mogę - jeszcze nie :sleepy:Farma trochę mi takiego oddechu dawała, lecz przez alpejskie nowości i ona przestaje być odskocznią - Alpy to absolutnie nie moje klimaty :wuerg: chyba za stara już jestem na taką ,,zabawę,, jaką tam nam zaoferowano :oops:
    ----------------
    ups - coś mi chyba edytowanie nie wyszło

10. agniecha$

Dzień dobry :)

No
    widzę gapiów na spacerze ten ten okrzyk łajzo ty jedna gdzie się szlajasz xD

fajny kicia
    te ślepia
    ciekawe co se myśli
    No w końcu złapałaś neta

tęskniliśmy :inlove:

moja przerwa tak pod koniec czerwca
    ale myślę że tak długa nie będzie
    nie wytrzymam ;)xD mnie za mocno świerzbi :pxD

Elu weź te alpy na luzie ale jako wyzwanie na miarę szalonego farmera xD będzie niezła bajka

Daj edycję i wstaw [ na samym początki przed QUOTE

Jaka tam stara
    trzeba się piorunem przystosować bo wyginie nasz farmerski świat jak słodkie dinusie xD
    wiem wiem
    inny niż na nizinach i nas nieźle tarmosi i gnie
    ale sama se wyobraź co się będzie dziać , jak dodadzą kosmos xD

Użyźniaczy brak :cry::cry::cry:

11. hlnrys

Czy Wam też tak dzisiaj farma zamula?
    Nie ładuje, nie odświeża - kwiatuszki albo owieczki.>:(

12. Marcinwin

Marcinwin Moguł forum

Mam to samo, nic nie można zrobić, wszystko trzeba kilka razy klikać aby załapało.

13. hlnrys

Dokładnie.
    Nerwa mam.>:(

14. KsiądzxD

KsiądzxD Generał forum

Klient śmiga, wszystko pozbierane.

15. hlnrys

Komu śmiga, temu śmiga.
    U mnie zamula na wszystkim.
    Przeskoczyłem nawet na linuxa i to samo.
    Wszystko wokoło śmiga, tylko farmerama ma czkawkę, zwłaszcza w alpach.
    To cała łąka drzew morelowych:

Wycięli i wywieźli w nocy.:cry:>:(

16. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Ryś u mnie w miarę śmiga. Czasem coś tam muszę odświeżyć jak z Alp chcę zajrzeć na forum.
    Gram na przeglądarce CCleaner.

17. agniecha$

bo pierwsze się pchają te owce z taczkami
    to tak ma być ;)xD

wklepują pogodę w Alpach pewnie wietrznie xD

Nie dziwię się
    na deski
    bo potrzebne xD

wiem wiem nie jest do śmiechu :)

bez ciągłego odświeżania nie da się grać
    a czasem to trzeba zamknąć grę i od nowa zalogować

a logowanie to wiadomo te owce z taczkami
    a i tak jak się zatną to i one szans nie mają
    a będzie coraz więcej nowego :sleepy:

18. marynia53

marynia53 Cesarz forum

Cześć Wszystkim, zwracam się z prośbą o podpowiedź: jak nazywa się item który daje dobre nawozy i ładuje się 10hi zajmuje 2 małe pola. Chyba były na nim jakieś kwiatki i jakiś zwierzak. Przez pomyłkę go zdjęłam bo chciałam wstawić inny w innym miejscu.
    Szukałam i nie mogę go odszukać.

19. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

nie wiem czy o ten item chodzi ale ja mam np.gwarne mrowisko ,daje 2x nawóz ale rosnie 6h na dwa pola.

20. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Masz rację, luz jest wskazany.;) Prawdę powiedziawszy to już nie mam siły się wściekać i wskazywać większe lub mniejsze absurdy bo i tak głową muru nie przebiję. Magazyny mam pełne wszelkiego dobra, część jestem zmuszona wyrzucać do kosza, a darmozjady nic nie dostają, bo wymagają takich ilości fantów, których nie mam i prędko mieć nie będę, itd., itd., szkoda gadać, szkoda nerwów.:(
    Jeśli Cię to pocieszy, to nie tylko u Ciebie brak.:(
    U mnie też pod górkę, ale nic nie mówię, bo się zaraz dowiem wiadomo czego.:(
    O to zagadka. Może dawał jakąś skrzynkę z tymi fantami?