panoramaogrodnicza

Discussion in 'Kto jest kim - gracze' started by panoramaogrodnicza, May 21, 2016.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Wpadam Ci pomóc wysprzątać mieszkanko [​IMG] trochę tych pajęczyn się wprosiło ;)

Potem kawka i sobie po odwiedzaj forum , nazbierało się nowości w wpisach :)

2. toDzasta

toDzasta Komandor forum

Witam, witam;) Opowiadaj co tam porabiałaś:)

3. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

No i znalazły się zguby , a tak to nikogo nie było .
    Dobrze , że Panoramka wróciła .:D

4. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Jak było? Jak zwykle cudownie. Zawsze spędzam większą część urlopu na naszych polskich Mazurach. Żeglujemy, więc spanie na koi, mycie się w jeziorze, zamiast telewizora, oglądanie rozgwieżdżonego nieba, obserwowanie dzikiej przyrody. Zaczęliśmy w Zanzibarze, to taki port na jez. Tałtowisko, przez Tałty na Ryńskie, potem powrót i przez kanały na Boczne, Niegocin, Tajty, Kisajno na Mamry. Rejs skończyliśmy w Węgorzewie, tradycyjnie na Jarmarku Folkloru no i oczywiście posilając się na sławetnymi kurczaczkami.
    A to uzbierane przez mnie grzybki:

toDzasta, agniecha$ and __BiAłY__ like this.
  5. __BiAłY__

__BiAłY__ Komandor forum

extra grzybki borowik na pierwszym planie i chyba koźlarze grabowe o ile się nie mylę;) i jakieś podgrzybki też dostrzegam:D Uwielbiam grzybobrania! Mam to szczęście, że mieszkam bardzo blisko lasu;) Oczywiście gratuluję udanego urlopu:)

Last edited: Aug 8, 2016
  6. MOD_Erator

MOD_Erator Weteran forum

W pierwszej chwili wyglądały jak kupka ziemniaków - ładny zbiór - myślę sobie :D

A potem dostrzegłem nóżki i doczytałem tekst. No fajnie - u mnie tylko maśloki. I w dodatku wszystkie robaczywe.

Ale zachęciłaś - jutro popacę. A nie. Jutro jest pierwszy dzień od miesiąca, gdy mogę się wyspać. To jutro. Hmm.. jutro też nie... dobra... do jesieni znajdzie się jakiś wolny ranek :p

Tymczasem wieczornie pozdrówkowo

7. panoramaogrodnicza

Tak masz całkowitą rację, widać, że się znasz i nawet na nie najlepszym zdjęciu wszystkie ekstra odgadłeś.:D
    Ja niestety na grzyby muszę jechać, ale też uwielbiam zbierać, a te zebrane w starym znanym miejscu w lesie miedzy jez. Dobskim a Zimnym Kątem.
    A teraz tradycyjnie zagadka:

agniecha$, toDzasta and xBabciaEwa like this.
  8. __BiAłY__

__BiAłY__ Komandor forum

Purchawka Olbrzymia chyba......

9. MOD_Erator

MOD_Erator Weteran forum

Z tej perspektywy to chyba purchawa gigantea (to po ME łacinie :p )

10. xBabciaEwa

Dobranoc wszystkim .

agniecha$, toDzasta and __BiAłY__ like this.
  11. panoramaogrodnicza

Macie rację.:D Prawdę powiedziawszy, to ja pierwszy raz widziałam w naturze takie cudo. :)

Dobrej nocy Ewuś, dobrej nocy Wszystkim. :)

9.08.2016
    Cichutko tu jakoś, nikt kawy nie przyniósł, trzeba po sąsiadach chodzić. :(
    A ja dopiero dotarłam do pracy, no i zamiast kawy to muszę bilobil łyknąć, bo bez parasolki się wybrałam, a u nas leje. Hallo, hallo, gdzie jesteście?

Last edited: Aug 9, 2016
  12. xBabciaEwa

Hej jestem .
    Kurcze czasu prędzej nie miałam , bo rodzinka nalot mi zrobiła .
    Dobrze , że nie wszyscy na raz , bo to by dopiero było .
    Ale już spokój , cisza , jak ja to lubię .
    Kawkę po południową możemy wypić

13. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Witam i gratuluję 90 albo kolejnego poziomu:)

panoramaogrodnicza likes this.
  14. panoramaogrodnicza

Kawka popołudniowa pyszna, ciasteczko, hm tak lubię. :inlove::D Dziękuję Ewuś.:)
    A rodzinka, goście jak dla mnie to miłe, lubię posiedzieć, pogadać, pożartować, pooglądać zdjęcia.
    Tylko czemu zwykle się nakręcam -.-, że nie dość porządnie posprzątane, że na pewno za mało jedzenia przygotowałam,a może nie będzie smakowało, a może, a może .....
    Witaj Krasnoludku, dziękuję za gratulacje, czas szybko mija, wczoraj już 92 stuknęło. Pizza mniam, mniam.:)

agniecha$, toDzasta and xBabciaEwa like this.
  15. xBabciaEwa

Też lubię , ale dzisiaj to był atak nie spodziewany i kompletnie mnie zaskoczyli .
    Bardzo się cieszę , że byli ze mną , bo humoru za grosz dzisiaj nie miałam .
    Na szczęście już mi przeszło i jest dobrze ,:inlove: za sprawą rodziny i dobrych ludzi na forum . No żesz zapomniałam , poziomu gratuluje :D:inlove:

16. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

No to gratuluję 92;)

panoramaogrodnicza likes this.
  17. toDzasta

toDzasta Komandor forum

Ależ bym sobie popływała:) Ja też byłam parę godzin na jarmarku:oops: Koło 15 chyba. Zjedliśmy pierożki, kurczaczka innym razem;) Bo od rana do południa byliśmy w Giżycku na air show:) Mieliśmy na twierdze Boyen się udać ale byśmy nie zdążyli na jarmark.
    U mnie grzybki tak się przedstawiają:inlove:
    Pychotka:inlove:
    Ale chyba pogoda taka nie ciekawa była troszeczkę?

18. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Tak patrzę na ten zbór grzybków i myślę czy nie wyskoczyć do lasa :D.
    Przestałam coś ostatnio bywać w lesie i to przez kleszcze :(
    A tak to czy jagody czy grzybki to zawsze wypadł był ze słojami lub koszami .A jaka radocha jak się znalazło grzyba i w koło ich braci ;) .

19. xBabciaEwa

Nie znam się na grzybach niestety i nie chodzę do lasu , aby je zbierać . Mój tata się znał , ale niestety już go nie ma .
    Jagody kupuję na rynku , ech co to za czasy . :(

20. panoramaogrodnicza

Piękne grzyby, zazdroszczę. Ja byłam na jarmarku i w sobotę i w niedzielę, może nawet się widziałyśmy. :) Szkoda, że się nie umówiłyśmy na spotkanie. :( Też namawiam na air show, ale towarzystwo niereformowalne jest, tradycja to tradycja i nie chcą gadać. W zeszłym roku, dobry wiatr był i jak spływaliśmy to trochę na Kisajnie widzieliśmy samolotów z air show, ale słyszałam, że główne pokazy są nad Negocinem. W przyszłym roku jest 40 jarmark, wiec będziemy na jubileuszowym, a obiecane mam, że za dwa lata popłyniemy na air show.
    A pogoda? Rano w sobotę trochę popadywało, ale potem już ok.
    Nie myśleć tylko wyskoczyć, szczególnie jak masz blisko.:) Ja niestety muszę jechać do lasu. :(
    A kleszcze no cóż, są i to są groźne. Trzeba bardzo uważać. Ja po przyjściu z lasu rozbieram się całkowicie, każę się dokładnie obejrzeć, całe ubranie od razu do prania, a ja do kapania. Niestety miałam już spotkanie z zarażonym kleszczem :cry:, ale po leczeniu już jest dobrze.