panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

A taki.

2. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

no naszych danych....

3. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Jak to gdzie nastąpił przeciek? Zbyt duzo danych z gry jest ulokowane na Google.Myślę ,że tamtedy można sie dostać.
    Na tyle lat gry,żeby BP nie miało porzadnych serwerów do ulokowania wszystkiego co dotyczy gry i zabezpieczenia odpowiedniego tych danych . Przecież to nie są chyba Szkoci.

4. -norbijas-

moze i jestem internetowy laik..ale jesli maile sa wysylane na konta,ktore nie sa polaczone z bigpiontem poprzez newsletter to skad ma adresat dokladne dane..podobno w mailu prosza o haslo i login

5. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

I na pewno nie jest powiązana. Gdyby była jakaś zależność, to nawet nie mogłabym wejść na farmę.:oops:xD

No to jedną niewiadomą mamy rozwiązaną.:)
    Chętnie kawy się napiję.... i zjem rogalika.:)
    Ale dlaczego? Czy gra aż tak źle chodzi?
    To nie chodzi o zaglądanie do portfela, też się nad tym często zastanawiam jak kręcę kołem.
    Nie wiem czy to przypadek, ale pewne zależności zauważyłam, ale to tylko na mojej farmie.
    Teraz też tak jest, zawsze znajdzie się ktoś w ewentowym, który snuje takie przypuszczenia ile to koszyków kupione i złotówek wydane. A każdy powinien grać jak lubi, jeden kupi premium, drugi kombajn, trzeci drzewka czy zagrody. Ważne, żeby się dobrze bawić, żeby mieć satysfakcję ze zrobienia ewentu, czy zdobycia poziomu, a drogi do celu przecież mogą być różne. I muszę przyznać, że lubię posłuchać jak ktoś inny radzi sobie na farmie, jak rozwiązuje problemy i ewentualnie wykorzystać takie rozwiązanie, no i lubię też podzielić się swoją wiedzą, swoimi sposobami.
    Dzień dobry.:)

6. ania12355

Kto rozsądny odpowie na takiego maila z prośba o hasło i login?
    Dostał ktoś takiego maila? Sprawdziłam, u mnie nie ma.

7. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

To tylko tobie się tak wydaje , ale zazdrośników zablokowałam i mam spokój .

8. -norbijas-

a po czyms takim(teoria)
    obecnie pracujemy nad ulepszeniem dzialania klienta oraz unity..dlatego tez prosimy o podanie danych dostepowych ...sa one potrzebne do sprawdzenia planowanych aktualizacji

9. ania12355

Też bym nie odpowiedziała. Napisałabym do PT o co biega.
    Najpierw boty, teraz phishing czy jak go zwał. Zmierza ku końcowi.

10. misiek1978

misiek1978 Chodząca legenda forum

Gra się u mnie tak wiesza, że już mi się nie chce pisać tych durnych zgłoszeń.Wczoraj w ciągu godziny zawiesiła się osiem razy. Sprzęt w domu jak na wymagania gry jest dobry i z zapasem, ciasteczka czyszczę regularnie i inne tego typu zabiegi i nic to nie daje. W pracy mam i wolniejszy net i słabszy sprzęt a jest o wiele lepiej.
    Mam wykupionych pomocników i tylko to mnie jeszcze motywuje aby grać lecz czekam do ich końca i zobaczymy czy to będzie dalej tak działać a jeśli tak to pewnie przestanę grać
    Czasami nie mam tego czasu a pół godziny to już wieczność
    Wpisany
    Dzięki

11. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Nie dostałam. Myślę, że jakby ktoś dostał to przyleciałby na forum z taką wiadomością.
    Tylko po co to komu?:oops:

12. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

A ja sobie pomyślałam, że ta gra musi być szalenie popularna, skoro jacyś złoczyńcy próbują wyłudzić dane dostępowexD:cry:

13. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Rozumiem Cię, dlatego ja np. w którąś sobotę, jak nie udało mi się zrobić porządków rano i nie miałem czasu żeby czekać to zostawiłem nieobrobione pola na cały dzień, wieczorem wszystko śmigało, aż miło:p. Nic na siłę, przestałem się przejmować ;)

14. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jaka by przyczyna nie była, to faktem jest, że "złoczyńcy" mają dostęp do bazy mailowej BP.
    A to już śmieszne nie jest.

15. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Diabli wiedzą co wyciekło i gdzie wyciekło. Raczej nie z bazy BP, skoro dotyczy to głównie polskich użytkowników. Gdybym miała snuć podejrzenia, to najprędzej jest to sprawa jakiegoś (byłego) partnera BP z obszaru Polski. Np. ankiety z funkcji Cash for Action często gęsto wymagały podania adresu mailowego, a to już każdy robił dobrowolnie i na użytek danego partnera. Co naprawdę się stało, nie mam pojęcia...

16. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

Witaski

Oj poczytałam przy kawie, ciekawa lektura
    Zakupy oj jak chcę to robię jak nie to nie, nigdy tam nie zaglądałam, jak zobaczyłam to zbladłam :)
    Dla przykładu: czasem wiszę cały dzień na farmie i mnie nie wywali , wystarczy szturchnąć i leci dalej, a czasem wystarczy ze odejdę na minutkę i już muszę uruchamiać od nowa. Najgorzej wieczorem bo chyba wtedy serwer najbardziej obciążony. Ale jest i tak że na miejscu zagrody czy drzewa tylko kwiatek się kręci. O sprzęcie nie będę pisać bo wiadomo. Ja tez nie jestem internetowym orłem bo i jak?, ale jestem w necie już 21 lat i mam super informatyków w rodzinie i nauka zawsze mnie pociągała.
    Tak na mój pogięty rozum to , kłopoty zaczęły się dopiero na unity.... nie wiem czy te wszystkie bajery(animacje) były też prędzej, ale jak pierwszy raz weszłam na unity to to najbardziej rzuciło mi się w oczy, pomimo że animacje wyłączone. Przypuszczenie że może to być wina serwera jest bardzo realne, dźwiga te wszystkie bajery i nas, My wiadomo ale po co tyle tych animacji ?? komu to potrzebne ??, to tylko niepotrzebny balast. Jak chcą to mieć i nas to zakupić większy serwer, ale czy to realne ?? Ale, jeśli jest to powód tych kłopotów to nikt nam o tym nie napisze.
    No ale my możemy sobie tylko gdybać i grać w miarę możliwości aaaa i psioczyć ile wejdzie :)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia i całego weekendu

PS. Mam polski e-meil i nic nie dostałam, ale jakiś jeden niewiadomy był to poleciał w kosmos ,,, a najczęściej dostaje propozycje sexu :) i innych reklam, ciekawe skąd mają mój e-meil

17. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

ja też te propozycje dostajęxD:cry:xD Brzmią one "Cześć. Jestem [imię]". Na szczęście lądują w spamie, więc z automatu usuwam;)

18. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

Z tym spamem to różnie, kiedyś czekałam na wiadomość pilną i czekałam godzinę a ona w spamie siedziała, więc teraz sprawdzam wszystko co przyjdzie (w sensie nie otwieram) <ciach>

Ciachnęłam zanim temat się rozwinie i będzie więcej ciach;)
    MOD_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 26 marca 2021
  19. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Ewuś ja tez i nastała błoga cisza w tej sprawie:)

20. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

No i gitara .:)