panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

i z takim przesłaniem , to żaden wirus nie straszny xD;)xD evencik robię , a co mi tam :p doberek wszystkim :)

2. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

I po eksperymencie... Ręczne zebranie 404 małych poletek, a potem również ręczne ich obsianie i podlanie zajęło mi w sumie 10:31 min, w tym zbiór pierwszej łąki 2:15 min, drugiej 2:35 min.
    Przy sianiu i podlewaniu nie widzę różnic w porównaniu do flasha, jeśli już jakieś to na plus. Mam wrażenie, że szło to płynniej. Jeśli chodzi o zbieranie, to też chyba większych różnic nie ma, chociaż parę razy zdarzyło się, że musiałam drugi raz kliknąć w ikonkę zbioru, bo za pierwszym razem nie łapało. Nie pamiętam, czy tak było na flashu. No i przy zbiorach skrajnych poletek ten celownik nie ustawia się centralnie (podobnie jak przy flash). Zwiechę zanotowałam jedną, pod koniec zbierania drugiej łąki - gdzieś tak na 10 sekund. Działałam na farmie otwartej rano w jednej z zakładek chrome i nie odświeżanej od tego czasu, to przeglądarka może już być przyduszona.

Inna sprawa, że gdzieś pod koniec drugiej łąki włączył mi się wiatraczek, czyli procesor musiał się wysilać... Działam też w innej grze, na moje laickie oko bardziej "wodotryskowej", jednak tamta w żadnej sytuacji wiatraczka nie rusza...

3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jakbyś zbierała tylko ręcznie, ciekawe po którym zbiorze byś miała dość tego "nie łapania".
    Raz nie łapie sporadycznie, raz nagminnie.
    Za mało prób przeprowadziłaś.;)
    Na flashu dawałem radę zebrać z sowami całą farmę + mroczny.
    Przy dobrych wiatrach również dwa wyspowe pola itemowe.
    Taką mam wprawę.:p:D
    Na unity, to póki co nieosiągalne.
    Ty byś musiała potrenować, bo z tymi czasami, to ledwo 4 łąki itemów byś zebrała.:(
    Moje zdanie jest takie:
    Bez pomocników do Unity nie podchodź.:(

4. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

Dla mnie pomocnicy to podstawa bez nich dawno bym grą trzepnęła w kąt...poważnie :oops:

5. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Wreszcie do Was dotarłam na trochę.:)
    Też spróbowałam zbierać ręcznie, zagrody - zebrać zwierzaki i nawóz bez problemu, potem nie łapie nakarmienia, ale sposobem najpierw zebrać zwierzaki i nawóz ze wszystkich zagród, a potem wrócić i nakarmić i napoić, idzie płynnie.
    Pole dalii zbierałam, no to co jakieś 10, 12 pól zalicza zawiechę, trzeba zaczekać aż wylotki powylatują i zbierać dalej.
    Póki co to na unity przy użyciu maszyn nie jestem w stanie przez 10 minut wszystkiego zebrać.:(:cry:
    Dzień dobry albo dobry wieczór, jak kto woli.;):)

6. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Pól nie próbowałam ,ale zagrody zbierałam z dwóch łąk ręcznie. Najpierw zbiór wszystkiego ,potem nawóz z całości i odpowiednio karmienie i woda. PO obrobieniu całości okazywało się ,że trzy zagrody z 44 nie zostały nakarmione ,co jest niemożliwe bo przecież je poiłam szybką wodą ,więc ze zbiorem zagród jest jakiś błąd .Podobnie z wielkimi drzewami ,po zbiorze okazywało się ,że niektóre nie zostały zaopatrzone w Zośkę i skarpetę.
    Wiatraczek regularnie włączą się przy ładowaniu gry, nie wiem może to wina procesora ,a może karty graficznej :)Dopytam domowego informatyka w sobotę

7. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

Ja co prawda zbieram maszynowo ,ale dla prób robię też ręcznie i wcale nie jest to przyjemność na wyścigi. Klikam szybko i trzeba wracać bo nie łapie, kiedyś szło to migiem zrobić. Natomiast zebranie czy usunięcie itemu na wszystkich polach na tych najwyższych punktach graniczy z cudem, nie da się - celowanie na drzewo czasem się uda ,ale na itemy możesz się pożegnać z itemem bo go nawet nie usuniesz, koleżanka mi pisała ze kiedyś na bahama na wysokości stodoły jak zbierała ręcznie zawiesiło grę i kwiatek się tam kręci do tej pory i nic nie może zrobić, ale jak najedzie kursorem to widzi że tam jest drzewo i pisze 100% klika ale nic inne nie może , tych drzew nie widzi, to tak jakby tam nic nie było tylko ten kwiatek się kręci, Co do komputera to grzeje się bo procesor ciągnie te wszystkie bajery co porobili ,a komu to potrzebne żeby patrzeć na zagrodę a tam sobie wszystko skacze to tak dla przykładu- roboty tylko i kłopotów sobie narobili bo ludzie psioczą na nich nie miłosiernie i po co to ?? Odchodzą osoby co są na wysokich poziomach, przychodzą nowi i co ?? zaczynają i znikają i do czego to prowadzi ?? zostanie garstka tych co naprawdę są fanatykami farmy i nie ma tu różnicy z jakiego kraju gracz jest. Z kasą coraz ciężej przez pandemię wiec skończy się inwestowanie w grę, będzie samo klikanie. Jestem ciekawa grudniowych dożynek jeśli tylu graczy na wysokich poziomach odeszło.
    Z mojego pozytywnego myślenia mało co zostało. Ot popisałam sobie

8. BA_Marion

Nie ukrywam, że jakichś pomocników mam od zawsze, od pierwszego dnia gry, chociaż prawie zawsze niekompletnych. Bardzo długo wystarczał mi goły kombajn, sianie i podlewanie załatwiałam ręcznie. Tylko przy eventach, gdy siania było dużo i to krótkorosnącego korzystałam z kuponów albo szukałam siewnika w skrzynkach/na kole. Siewnik zaczęłam kupować na stałe po wejściu do ekipy (niestety czas jaki mogę poświęcać grze i temu co się z nią wiąże nie jest z gumy:p). Z ręczną obróbką pnącza skończyłam jakieś pół roku temu? Zagrody wciąż załatwiam ręcznie, ale akurat hodowla nie jest moją pasją i mam ich łącznie tylko coś z 1-1,5 łąki.
    Tak z ciekawości jeszcze kiedyś to ręczne zbieranie przetrenuję, zobaczę czy "nie łapanie" się utrzymuje.

A tak ogólnie co ja Wam powiem... Trochę za bardzo "żarłoczna " jest ta gra na Unity. Różne drobne błędy można poprawić, choć przy okazji powstaną inne, te znów się poprawi, co spowoduje powstanie kolejnych i tak w kółko... "Żarłoczność" to chyba jednak poważniejsza sprawa i te wszystkie problemy płynnościowe z tego się biorą. Może jakąś receptę na to znajdą... W sumie przez ostatnie kilka miesięcy poprawa jest ogromna...

9. antonina-farmerska

Elu mnie zastanawia czy na płynność nie wpływa ciagłe pojawianie sie ogłoszeń przy odpalaniu gry nie tych krótkich o dymiącym komputerze tylko płacht na cały ekran o wyprzedażach i eventach ,bo one u mnie są przy każdym przejściu na kolejne łąki.
    Druga sprawa ,mimo wyłączonej animacji zagrody tańcza i skaczą ,to samo z pnączem ,ze zdziwieniem odkryłam ostatnio ,że całe się rusza jak mrowisko

10. BA_Marion

Okno newsów żre strasznie. Zostaw je kiedyś dłużej otwarte i popatrz na użycie procesora w menadżerze.
    Jeśli animacje masz wyłączone, to zagrody i itemy powinny być nieruchome. Tak mam to ustawione w ustawieniach standardowych i nic się nie rusza, oprócz pnącza.
    ustawienia standardowe.PNG

Ruchomości itemów na pnączu nijak nie da się wyłączyć i to drugi wielki problem. Właściwie nie da się już pnącza zbierać ręcznie, bo zanim te animacje na kolejnych rządkach załadują... I tak strona po stronie...
    Tak więc widać, że są rezerwy na poprawki, ale nie wiem na ile jest to skomplikowane od strony kodu:oops:

11. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Bry wieczorne :)
    Ja dziś nie bardzo miałem dostęp do komputera i rana udało mi się zebrać tylko na kliencie itemy z 3 pól, później klient się zawiesił i nie miałem więcej czasu, aby czekać. W drodze do pracy odpaliłem Puffina, w równe 30 minut zebrałem 2 łąki roślin i je podlałem (rzecz jasna kombajnem) oraz na Bahamie 2 łąki z itemami skrzyneczkowymi, aczkolwiek po 10 minutach ładowania miałem odpuścić;). Za to przed chwilą zbierałem na kliencie, śmigał aż miło. Gdyby tak było cały czas nie miałbym żadnych zastrzeżeń :D

12. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Witam :)
    Ja mam wyłączone animacje i zwierzaki raz skaczą i fruwają a innym razem nie czyli to jest nie moja wina tylko błąd.

13. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

Mam też wyłączone wszystko a skaczą aż w oczach miga

14. antonina-farmerska

U mnie skrżą sie tez pola z paprocią nie wiem czym sobie zasłużyła na ten dodatkowy efekt:)

Edit:dzień dobry Słoneczka ,aż tak Was zapadało?
    [​IMG] Kawę podam:)

Ostatnie edytowanie: 20 stycznia 2021
  15. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Wiwat wiwat
    Niech nam żyje Farmerama
    dzięki niej się nie nudzimy
    całe dzionki się bawimy

Taki dzień się zdarza raz
    dziś balanga na full gaz
    dziś unity nam nie straszne
    dymi wiatrak piszczy dysk
    gracze świata z życzeniami walą w drzwi
    Bo ty Farmeramo miła ma
    dziś obchodzisz 11 lat

Dzień dobry :)

Klikanie ręczne bezproblemowe o_O
    no proszę mnie nie rozśmieszać
    nie drażnić wrr

nie klikamy raz a codziennie i wszystko
    poczynając od pnącz ,ogrodów ozdobnych na poletkach kończąc

powtórzę za Ryśkiem
    ''bez pomocników do unity nie podchodź ''

To prawda jest tego klikania dużo i bez pomocników jest trudno
    ale w wersji flash
    działania były bezproblemowe szybkie wykonywane prawie że jednym ciągiem

obecnie te skoki gry , brak załapania kliku , chwilowa bezczynność i to raz za razem
    drażni zniechęca wnerwia >:(

16. Miśkowo

Bry urodzinowe :)
    Skoro już padły takie ładne życzenia, to od siebie dodam tylko:
    11 lat minęło, to niemało,
    drugie tyle by się zdało,
    bez problemów, bez zawieszeń,
    a BP będzie miało pełną kieszeń,
    ale jeśli się BP nie sprawi,
    to się każdy farmer z nim rozprawi!
    Sto Lat! ;)

17. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

[QUOTE="agniecha$, post: 2327909, member: 68157
    nie klikamy raz a codziennie i wszystko
    poczynając od pnącz ,ogrodów ozdobnych na poletkach kończąc

powtórzę za Ryśkiem
    ''bez pomocników do unity nie podchodź ''

To prawda jest tego klikania dużo i bez pomocników jest trudno
    ale w wersji flash
    działania były bezproblemowe szybkie wykonywane prawie że jednym ciągiem

obecnie te skoki gry , brak załapania kliku , chwilowa bezczynność i to raz za razem
    drażni zniechęca wnerwia >:(

[/QUOTE]

potwierdzam wszystko co napisałaś :cry: ja wczoraj kręciłam kołem z imprezowymi i wykręciłam 2 szt, ale mi ich nie dopisało >:(
    machnęłam ręką , bo nie chciało mi się pisać do PT ,jednak dziś rano sytuacja się powtórzyła , no i się zeźliłam :cry: nie wiem czy inne nagrody też nie są dopisywane , bo nie sprawdzam codziennie stanu mandragory czy soli :cry:xD:cry: miał ktoś taką sytuacje ?:(

18. Miśkowo

potwierdzam wszystko co napisałaś :cry: ja wczoraj kręciłam kołem z imprezowymi i wykręciłam 2 szt, ale mi ich nie dopisało >:(
    machnęłam ręką , bo nie chciało mi się pisać do PT ,jednak dziś rano sytuacja się powtórzyła , no i się zeźliłam :cry: nie wiem czy inne nagrody też nie są dopisywane , bo nie sprawdzam codziennie stanu mandragory czy soli :cry:xD:cry: miał ktoś taką sytuacje ?:([/QUOTE]
    Szczerze, to nie zwróciłem na to uwagi, a poza tym też nie sprawdzam stanu posiadania przed kręceniem i po, ale jak dziś pokręcę to sprawdzę, czy przypisują się imprezowe wejściówki, o ile jakieś wpadną ;)

19. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Eh nie wiem nie sprawdzałam
    też kręciłam coś tam wpadło
    i nie ważne co się trafiło , czy imprezowe czy super pasza czy sól
    nie może być tak że nie dopisuje >:(

nawet nie przyszło mi do głowy sprawdzać stan posiadania przed kręceniem i po
    dodatkowe utrapienie :sleepy:

20. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

I zapadało i odsypiałam trudy wczorajszego dnia.;)xD

Ho, ho, ho świętowanie od rana, przypodobać się chcecie,
    może fajne prezenty za te wiersze dostaniecie,
    u mnie do urodzinowych toastów brak chęci,
    bo mnie unity męczy,
    wena na spacerze, a ja klikam w komputerze, co poklikam, to odświeżę,
    logowania dwa zrobiłam i już po kwadransie farmę obrobiłam.
    I tak sobie marzę cicho, że impreza urodzinowa się uda i będą niemałe cuda,
    wszystko zacznie chodzić zgrabnie, nic nie zatnie, nic nie padnie,
    ewencik szybko zrobimy i się nieźle zabawimy.

Przyznam, że tego nie sprawdzałam, teraz polazłam, pokręciłam trochę i wykręciłam dwa razy po jednej imprezówce i u mnie dopisało.
    Dzień dobry.:)