panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Myślę, że powinniśmy pisać, może coś dotrze tu i ówdzie,
    mam wrażenie, wielu dorosłych w piaskownicy nie zrobiło wszystkich babek.;):oops:

2. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Dzień dobry :)
    Ja tak przyziemnie, udało Wam się rozsiać rośliny eventowe? Ja miałem problem żeby wejść na farmę i cokolwiek zrobić, ale w końcu się udało, ale dawno nie miałem takich problemów..

3. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Elu,może za mało piasku było w tej piaskownicy,trzeba było pojechać nad morzeo_O

4. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Ja zebrałem długą roślinę, posialem a potem bach i konserwy :) Teraz już znów mnie wpuścili

5. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Dzień dobry

event jest
    oj zapomniałam jak się to to robi
    i nie robię
    naprawdę nie chce mi się to klikać eh :sleepy:

zachmurzenie zachmurzone jest ;)
    a widzisz fajne krzaczki są

aj tam czemu lukę w krzaczkach
    choć na podwórko
    na ławeczkę :p
    aj tam jaki tam strajk
    to były tylko ćwiczenia xD

no tego przegraliśmy :oops:
    gra zniknie xD
    może na mnie ;)
    ale wstałam wcześnie
    nie można samymi ikonkami

co chcesz przekazać
    pomóc :pxD

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] i tak dalej [​IMG] dobranoc

xD

Ostatnie edytowanie: 21 sierpnia 2020
  6. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Jakie dobranoc , 15 jest dopiero :p

7. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Ja dopiero teraz zasiałam, wcześniej trafiłam na remoncik

I chłopczyk ma zdrowe podejście :) podoba mi się, że tata chciał już przewrócić, a ten "nie, bo jeszcze muszę dosypać" :inlove:
    czyli robi najlepiej jak umie, by mieć pewność, że wyjdzie.

W szkole (zwłaszcza z matematyką :cry: ) jest podejście "po co mam się starać, przecież i tak nie zrozumiem". Niestety :sleepy:
    Wiem, że wymaga się od nauczycieli lepszych wyników nauczania. Jednak niestety nie wszystko zależy ode mnie.

A propos ww. podejścia:
    miałam 2 lata temu w mojej klasie (kl. 4) taką sytuację: zapowiedziałam sprawdzian z geometrii i mówię, no słuchajcie tu zostały nam jeszcze te dwa tematy, powtórzenie i wtedy napiszemy sprawdzian, a potem przejdziemy sobie do ułamków. Ja wklepuję sprawdzian do dziennika a pół klasy w płacz - dosłownie w płacz! o_O Zaskoczona pytam co się dzieje. Dzieciaki mi odpowiadają, że one boją się ułamków, bo mama/tata/ciocia/wujek/brat/siostra powiedzieli* (m.in.)
    • ułamki są trudne i tak się ich nie nauczysz
    • teraz ci dobrze idzie z matematyką, ale czekaj aż przyjdą ułamki
    • ja nie umiałam/-em ułamków, to ty też nie będziesz umieć itd.

I po co takie gadanie? (już pomijam, że dzieci w przedszkolu szkołą się straszy i dzieciaki są w pierwszy dzień autentycznie przerażone >:(). Dzieciaki ułamka na oczy nie widziały a już im się mówi, że na pewno tego nie ogarną. I przy ułamkach połowę każdej mojej lekcji musiałam poświęcać na podbudowywanie ich wiary w siebie a dopiero potem mogłam przejść do zadań :sleepy:

I niestety baaaardzo dużo uczniów (zwłaszcza starszych) ma takie podejście. " Po co mam się uczyć, skoro i tak się nie nauczę? Jak dostanę dobrą ocenę, to pochwalę się kolegom jaki to jestem zdolny, bo nic się nie uczyłem, a dostałem dobrą ocenę. A jak nie wyjdzie, to trudno, przecież od razu wiedziałem, że nie wyjdzie".

*ale to jest właśnie to, o czym pisaliście wcześniej. Ludzie przez takie gadanie/pisanie usprawiedliwiają swoje porażki.

Ostatnie edytowanie: 20 sierpnia 2020
  8. antonina-farmerska

Ewa tam jest i tak dalej:)

9. xBabciaEwa

Faktycznie .
    listę zakupów na jutro robię i nie zajarzyłam , echhhh.

10. Miśkowo

Mnie nie chcieli wpuścić, w końcu dali wejść, zdążyłem zebrać i posadzić i znowu mnie wypchnęli, z forum też :p, ale już jest cacy:D

11. antonina-farmerska

Takie teksty rodziców i reszty rodzin doprowadzają do niskiej samooceny i tak dalej .
    Z mojego podwórka ,mama z dzieckiem pierwszy raz na fotelu u dentysty ,widać ,że bardziej od niego zdenerwowana i taki tekścik :nie bój sie Franku Pani Ci nic nie zrobi,to nie będzie bolało.Ja dostaję białej gorączki ,bo dziecko nawet ufne po takim wstępie zaczyna się zastanawiać co ona mi będzie robiła?
    Albo :pani tylko wyrwie Ci ząbek ,mamusi też wyrywała kiedyś(pewnie stały)

12. xBabciaEwa

Wpiszcie sobie kod - SPEED .

13. panoramaogrodnicza

Dzięki. :) Tak szybko to chyba jeszcze nie było.:pxD
    Zachomikuję te fanty na gorsze czasy.;)

14. antonina-farmerska

Widać,że bali się reakcji farmerskiej braci i woleli bez ceregieli dać chusteczkę do otarcia łez;)Może szybsza droga służbowa zaistniała :)

15. Miśkowo

Dzięki Ewa :)

16. xBabciaEwa

Greci musimy podziękować .

Osiem gier za mną .

17. panoramaogrodnicza

O tak, piękne dziękuję dla Greci.:)
    Jeszcze oficjalną drogą chyba nie dotarło.:(

18. -norbijas-