panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Tak dawno?
    xD:cry:xD

2. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Oby była ciepła i złota:)
    Nie często mi się to zdarza, więc może być fajna przygoda ;)

3. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Bardzo dawno , młoda byłam , bez męża i dzieci .
    Wędrowałam z plecakiem po Polsce i się spało po stodołach , albo w namiocie .

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

kolejne modowskie konto weszlo na 300 lvl....

5. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

U mnie już polało sporo wczoraj,a dziś już coś nadciąga
    Po grzyby do sklepu :)
    Ja wczoraj nie dałam radu , szykowanie zajęło mi sporo czasu, dziś pakuję samochód bo rano o 5.00 wyjazd,czas goni.
    Nie mam czasu czytać i wszystkim odpowiadać zrobię to potem

A w ogóle to Witaski

Będę zaglądać w miarę możliwości,trzymajcie się ciepło i zdrowo

6. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

To u Ciebie niech będzie ciepła, a u mnie chłodna :p i wszyscy zadowoleni ;)
    to udanego wypadu i mało komarów ;)

choć od wczoraj to muchy są w natarciu - skąd toto się wzięło? o_O
    Znowu ciepło? :p jeszcze chwila i będę szczęśliwa jak ktoś powie "trzymaj się zimno" xD :cry:xD

7. xBabciaEwa

Udanego urlopu .

Ja też , 30 stopni w cieniu u mnie .

8. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Z Kansas i nie wzięło, tylko wziął.;)

Chyba że z Afryki?:p

9. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Aniu zastosuj metodę żółtej miski u mnie sie w tym roku sprawdza,o kurcze,żeby nie zapeszyć:)

10. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Nie chcę Cię martwić, ale dzisiaj mazurska noc miała 11,5 stopnia C. Więc dopakuj jakiś dodatkowy kocyk i czapeczkę.;)xD
    Miska żółta to metoda naukowa i zawsze się sprawdza.:pxD

Chciałam się zabawić w oazach za pół ceny, no i tak się starałam, że perfum nie dałam.:oops:xD:cry:
    Moje zwierzaki będą miały używanie prawie do północy.:)
    A jak u Was?

11. xBabciaEwa

Perfumy możesz dodać i przyspieszyć hodowle .

12. panoramaogrodnicza

Wiem, ale 4x132 kliknięcia trochę mnie przeraża. Niech się bawią, może wyskoczy jakiś złoty osioł albo inny Picasso.:pxD

13. xBabciaEwa

To poszłaś po całości , trzymam kciuki za wysokie przeskoki.:D
    U mnie też wszystko załadowane , ale już do hodowlanego .:p

14. ania1713

Czyli że co?

15. antonina-farmerska

Ja daję żółte miski kubki ,nalewam wodę z octem ,albo a płynem do mycia naczyń cytrynowy i czekam na efekty -łapią się już po dobie różne większe mniejsze egzemplarze jak głupie:) Miski wymieniam co 3-4 dni

16. panoramaogrodnicza

No wiesz, jak szaleć to szaleć na całego. Tylko, żeby wyniki były.:pxD
    Ustaw, tak jak Iza pisze:
    One lubią żółty kolor i łatwo wpadają w pułapkę. Jest to metoda pułapek Moerickiego do liczenia ale można zastosować do unicestwienia natrętów.:)

17. ania1713

Dzięki

18. antonina-farmerska

Ja latem mam cały czas otwarte okna,lubię powietrze ,nawet zapach rozgrzanego betonu,tak mam więc natrętów jest mnóstwo u mnie już jesień ,bo pająki zaczęły na te muchy sieci pleść,i jak co roku mm w oknie duży egzemplarz Franka,któremu te muchy wyławiam i prezentuję na śniadankoxDxDxDNawet mu nie przeszkadza ludwik cytynowy w dodatku

19. ania1713

Kurczę od dwóch dni jest istna plaga. Dziś zobaczyłam jak to siedzi na drzwiach wejściowych o_O:wuerg:
    Początkowo myśleliśmy, że na burzę, bo tak od dwóch dni się zapowiada i figa z makiem.
    Już został wyciągnięty większy kaliber na te muchy, ale tam gdzie śpię raczej sobie nie potruję :sleepy:

Dziś raczej nic na tę miskę nie złapię, ale może jutro? W każdym razie nie będę płakać jak rano zobaczę to dziadostwo w misce :p

Ja kilka razy (nie w tej edycji) też tak zrobiłam, a że bardzo mi zależało na czasie to klikałam :sleepy:
    Na razie ładuję zwykłe i nawet nawet. Z pand dostałam cyrkową, a akurat dwóch cyrkowych mi brakowało. Jeszcze jedna i z górki.

Jutro może spróbuję z miksami, jak nie będzie skakać, to zostawię na mocniejsze BB.

Ostatnie edytowanie: 14 sierpnia 2020
  20. panoramaogrodnicza

Pająki nie są złe, całkiem nieźle sobie radzą, ale nie każdy lubi. Na jednym z parapetów mam glinianą durnostojkę, w której zamieszkał taki jeden.:)
    W tym roku na Mazurach tak było, komara ani jednego, a muchy w natarciu jak nigdy dotąd. Nie kładłam się dopóki nie wytłukłam wszystkich, a i tak nad ranem okazywało się, że jest jeszcze ta jedna jedyna, która nie pozwala pospać.>:(:cry:
    Też załadowałam zwykłe, a w sumie to dobrze, że bez perfum, bo mniej SP wypapram.;)xD