panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Wprowadzili limit i schowali do skrzynek xD Albo skąd taka różnica u zwierzaków? xD

2. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

ja produkuję kupę vel nawóz lub jak kto woli łajno,albo dosadniej azot związany trawą wystawiając 44 zagrody niedźwiedzi,które posiadam.W podbramkowej sytuacji w 10 minut mam cały silos 2800 sztuk:)

3. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Dobrze masz z tymi miśkami :) Ja wybrałem wtedy co innego i trochę mi szkoda

4. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Przez te oznaczenia omijające nożyczki litera "g" nabiera nowego znaczenia xD Aczkolwiek trochę nie taki wydźwięk zaczyna mieć "aria na strunie g" :p xD :cry:xD

To przesyłam arię na stronie... g xD

5. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Może jeszcze się trafią, jak florenowce dali to może i neonowe itemy miśkowe dadzą.:)
    Ja wykorzystuję popyt na paszę dla niedźwiedzi i za nią kupuję miśki, w niezwykle korzystnym stosunku.:)

6. Cardamon

Cardamon Analityk forum

Swego czasu w swojej nieświadomości tą 7-ą literą określałem balet klasyczny do momentu ich
    występu w Sali Kongresowej w 2004 r :p

Perfekcja , wdzięk ;) i bezpretensjonalność .
    Pozdrowionka niedzielne.

7. antonina-farmerska

Klasycznie na strunie g

Niedźwiedzie są przebojem sezonu 2019,choć BP ostatnio broni rękoma i nogami swoich zasobów ,omijając wylotki z zagród gdzie może.
    Te neonowe itemy trochę mnie kosztowały rujnując moje zasoby Jaśków Cytrynowych, już niemalże zostały odbudowane:)
    Miśkowa pasza jest przedmiotem pożądania,ale With a Little Help from My Friends( z niewielką pomocą moich przyjaciół) udaje mi się kwadratowo zwiększyć jej zapasyxD

8. pietruchin48

pietruchin48 Chodząca legenda forum

puku puku idzie sąsiad z zimnym piwem i pianką mniam mniam
    ale hm nie tak bezinteresownie:p
    W chatce Eli aż roi sie od speców w grze więc poproszę o pomoc .
    Swego czasu toczyły sie tu fachowe rozmowy co i jak ustawić na farmie by była jak najbardziej wydatna w TPD i PD.
    Mam w planach poczyscić wszystko do zera i ustawić od poczatku . Wiem wiem stawiać to co najbardziej wartosciowe ale wiem też że znacie rozmaite myki pozwalajac z tych ustawień wyciagnąć jeszcze więcej ;)
    Pnacza i ogrody z itemami obrabiam raz dziennie a czasem gdy nie ma kompletnie czasu jeszcze rzadziej .
    Jesli Ktos wrzuci jakąś wskazówkę jak dla żółtego dzioba nie przymierzając czy tu, czy u mnie ,czy na sówkę będę dzwięczny .
    Miłego popołudnia :)

9. panoramaogrodnicza

Lubisz przebieranki?;)xD
    Piwo biorę, akurat temperatura odpowiednia.;)xD
    Ważna jest kolejność zbierania, ja zbieram najpierw pnącza, potem w sloty daję bonusy procentowe no a potem wybieg, ogród ozdobny, nawiedzony dom i wyspa skarbów.
    Ważna jest też kolejność ustawienia i potem zbierania wybiegu dla zwierzaków, w kolejności od itemów z samymi procentami, przez itemy zwiększające procenty itemów, a potem resztę.

10. antonina-farmerska

Tak jak napisała Ela pnącze ,wybieg ja wtedy mam już w slotach bonusy na PD +200% lub +100% i wieniec lub dżem w złotym ,jeśli mam to też +PD w srebrnym,sezonowy bonus za talary i inne w zależności od tego jaki rozkład ma zbierany wybieg ,po prostu niektóre itemy mnożnikowe dojrzewają rzadziej niż 24 godziny.
    Wtedy zbieram OO i mroczną i WS.Poglądowo mój wybieg ,kombajn zbiera od górnego lewego rogu.
    Muchy mają rozstrzał od 1,15 do 2,03mln PD w moim przypadku.Ja zbieram z zegarkiem w ręku ,czyli tak jak dyktuje dojrzewajacy w moim przypadku Mops ,a ten w zależności od pnącza skracającego itemy rośnie od 17:17 do 24 godzin.:p

11. pietruchin48

No to sobie ponotowałem by nie ganiać potem po chatce w poszukiwaniu podpowiedzi bardzo dziękuję :inlove:
    A jak wygada u Was ustawienie tych najcenniejszych itemów typu muchołapki ? Mam ich niewiele ale lepiej je stawiać w nawiedzonym czy tu już wszystko jedno ?

12. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Witam
    W nawiedzonym dają mniej PD niż w ozdobnym.

13. panoramaogrodnicza

O właśnie, muchy postaw w ozdobnym, tam jest 25% więcej PD niż w nawiedzonym, tylko sprawdź czy masz runę z drzewa odkrytą.

14. Cardamon

Cardamon Analityk forum

Ela, bez problemu mógłbym ten temat pociągnąć poza strój pielęgniarki ale jak kiedyś użyłem słowo podobne do angielskiej 6 to nożyce ciachnęły ;).

15. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Lepiej w ogrodzie bo dają więcej PD

16. pietruchin48

ups zawsze mówiłem że w tej grze jest dla mnie wiele niespodzianek xD które dla Was są abecadłem .
    To wyższe PD w ozdobnym niż w nawiedzonym dotyczy wszystkich itemów ?

17. Bilonge

Bilonge Cesarz forum

Jeśli masz zjeżdżalnie wodne (itemy) to postaw na wyspie skarbów żeby się zbierały skrzynie z kupą. Potem otwieraj tak po 20 sztuk. Oprócz kupy dają bonusy 200% do wszystkiego do slotu złotego. Wtedy dajesz ten bonus, dżem lub wieniec jak pisała Iza, przegryzasz babeczką, żeby wydłużyć czas działania i zbierasz. Wszystko ładnie dziewczyny opisały :)

18. panoramaogrodnicza

Tak wszystkich, tylko sprawdź czy masz odkrytą na drzewie mądrości na samej górze runę, a nawet dwie, jedna jest na ogród druga na leśną.:)

Wbrew pozorom, całkiem niedawno to odkryłam.:oops:xD

19. pietruchin48

tuturu pampam param
    Mam tych zjeżdżalni najwiecej ze wszystkich 9 sztuk i cały komplet siedzi w pasku :oops:
    Boże kopsnij rozumu .
    Wielkie dzięki xD
    To akurat mam choć w moim przypadku to drzewo zdecydowanie inaczej powinno sie nazywać xD
    Wszystko posciagałem z ogrodów ale chyba jeszcze chwilkę się wstrzymam z ustawianiem bo moze kolejne perełki rozsypiecie na stole :)

20. panoramaogrodnicza

Cenzura rządzi.;)xD Dzisiaj zastanawiałam się czy tytuł filmu by przeszedł.:oops:xD
    Najpierw na wybiegu ustaw wszystko co tam chce stać, w takiej kolejności jak pisałam, no i pamiętaj, że nie wszystkie itemy chcą stać w w nawiedzonym. Pamiętaj też o pucharze sezonowym, też go odpal przed zbieraniem itemów z ozdobnego i nawiedzonego.:)