panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

doczytałam grubasy żyją krócej :oops:xD
    rowerem mówisz będzie szybciej czy pewniej xD
    czytałam i nie rozumiem :cry:

mogę rozsiać
    44 oślich na głównej
    40 psich na leśnej
    44 różowe na dzikiej

a gdzie kukurydzę ?

na małych to ja nie rozsiewam
    no chyba że to drugi już tylko z wodą

za bardzo zamotane
    szkoda że zabrali możliwość wyboru dwóch eventówek
    może i więcej ale prościej to opanować było

2. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Przeczytałaś co chciałaś .
    Czy żyją krócej to nie wiem , ale z reguły to bardzo pogodni i sympatyczni ludzie .xD

3. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

To zrób tak:
    32 oślich
    32 psich
    32 kukurydzy
    32 waleriany
    no i w sumie jak dasz wszystko to będziesz miała kompleciki do siania w parach ośle z psimi, a kukurydzę z walerianą.:)

4. kropelka04

kropelka04 Generał forum

dzien dobry :)
    ja policzylam ilosci dla dwoch roslinek: oslego ogona i kolorowej kukurydzy.
    i tak:
    20820 osli ogon 6 h 4:50 woda 4:20 woda+kupa 5:12 w+k+biala na sp
    13080 kolorowa kukurydza 8 h 6:24 woda 5:45 woda+kupa 6:55 w+k+biala na sp

chodzilo mi o sianie tylko na glownej i dzikiej.
    wyszly horrendalne ilosci:eek:o_O. na kole na % nie licze, bo jak wlaczaja nowy item, a od jutra ma byc nowy:
    https://board-pl.farmerama.com/threads/nowa-główna-wygrana-w-farmerskim-kole-fortuny.73988/

to % na kole to fatamrugana:music: przynajmniej u mnie:(
    jeszcze nie liczylam, czy bez wspomagaczy da sie czasowo te ilosci ogarnac, hmmmm

5. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

5,7 doby siania non-stop z woda i nawozem zwykłym na głównej i dzikiej (z tym, że nie sprawdzałam tego Twojego liczenia... pomnożyłam przez czas i tyle)
    nie liczyłabym na wykonalność tego bez jakiegoś bonusa….

6. agniecha$

ło ja cie ale mnie zamotało
    czyli tak ?

główna

ośli ogon 32 pola
    kolorowa kukurydza 12

dzika
    różowa waleriana 32
    kolorowa kukurydza 12

leśna
    psi przysmak 32
    kolorowa kukurydza 8

7. kropelka04

kropelka04 Generał forum

no to kicha :(:oops:

8. abc2016

bez paniki, jak nic nie wypadnie z koła, ani nie masz zapasu bonusów w spiżarni, to trzeba rozmontować misterne układanki na leśnej i się zrobi metoda Eli (gdzieś mi mignęła na poprzedniej stronie, ale jeszcze się temu nie przyjrzałam dokładnie)

9. agniecha$

a robiąc ulubioną czyli wszystkich 4 wysiać trzeba ok 28 tyś
    czyli tez horrendalne ilości xD i w dodatku pomieszane no i ten zakres łąkowy psuje wszystko

ja sobie liczyłam te dwie krótkie ale i tak nic z tego
    i wyszło ok 38 tyś
    16 200 oślego a 21 380 psiego badyla

10. abc2016

ale tu siejesz na 3 łąkach, jest różnica między 588 a 404 małe pola...
    i między 28 tys. a ponad 33 tys. roślin, nawet jeżeli 3/5 tych roślin jest tych najkrótszych

11. panoramaogrodnicza

No na przykład tak może być.;):)
    Jak Ci bardzo zależy na ocaleniu leśnej, nie liczyłam ale może się uda, ale siejąc tą ulubioną paszę.:)

12. agniecha$

Wiem :)

i dlatego już wcześniej pisałam

jak to '' na przykład ''
    jak to '' może być ''
    masz lepszy plan ? dawaj go znaczy ładnie proszę :)

13. kropelka04

kropelka04 Generał forum

noooo, ilosci kosmiczne.
    ale ja chcialam nie ruszac lesnej. siac tylko na 2 lakach.

nie panikuje ;) na kolo nie licze, ale chomik jestem, jakis bonus na poleczce na czarna godzine jest:p. ale nie wiem czy to juz ta czarna godzina ;) poza tym jesli moge cos zrobic bez dopalaczy i chlapania zielonymi kropelkami - to jak najbardziej. nie lubie pozbywac sie zdobyczy bez potrzeby;)
    zrobic, zrobie, ale chyba dluuugo mi zejdzie;)

14. abc2016

to dokładnie tak samo jak ja.... bonus zachomikowany jakiś się znajdzie, ale....
    nawet nie wiem czy lubię liczyć takie misterne układanki zakładając podlewanie zawsze i wszystkiego zwykłym nawozem... na moim targu ten nawóz to nie zawsze jest dostępny.... o SN już nie wspomnę, owszem dwa rozsiewy to tak, ale podlewanie SN bez bonusów.... to raczej nie.... w awaryjnych sytuacjach...
    mam jeszcze jakieś żetony do sklepiku sezonowego.... ale to tylko jeden zbiór

----------------------
    obydwa sposoby są niezłe, ale chyba jeszcze trzeba coś wymyślić... może kogoś jeszcze natchnie ;)

15. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Dzień dobry ,super Zosiu ,że przypomniałaś o żetonach ,bo poprzednio wymienili mi na SG:cry:

proszę mnie uświadomić skąd mam jajka z których zbieram Super paszę (takie jednogodzinne)

16. agniecha$

rząd chmur ''zajączek ''daje sadzonkę niespodziankę a ona zamienia się w klik

17. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Tak czy siak trzeba siać .
    Najbardziej się martwię , że to sianie polubię , o matko do czego to doszło .xD
    W realu wszystko postawione na głowie , ale na farmie nic nie lepiej , idę się poopalać na balkonie .xD

18. panoramaogrodnicza

Dobra to ja tu napiszę mój mało misterny plan przytulania kropka, tylko proszę o sprawdzenie i uwagi.:)

Potrzeba oślego i psiego (8520+8000)16520, a kukurydzy i waleriany (5900+5600) 11500

29 kwietnia 2020
    1. 14.00 rozsiew na 20 polach wszystkich ewentówek ze wszystkimi ulepszeniami, rosną od 1.05 do 1.27, więc o 15.30 zbieram, mam 200 sztuk, każdej po 50,
    2. sieję na 128 dużych polach, po 32 roślinki z każdego rodzaju i na małych resztę(na małych jak kto chce;)),
    3. o 17 sieję na kukurydzę i walerianę zbieram koło 23, robię powtórkę z rozrywki i idę spać.:)
    30 kwietnia 2020
    1. zbieram, cały dzień sieję 3x psi i ośli, na noc daję znów kukurydze i walerianę.
    1 maja 2020, 2 maja 2020
    1. powtórka z rozrywki z 30 kwietnia.
    3 maja 2020
    1. zbieramy i siejemy kukurydzę i walerianę,
    2. czas na podsumowanie:
    a. psi i ośli posiane 9x, czyli mam co najmniej 16 464,
    b. kukurydza i waleriana posiane 6x mam co najmniej 11 172,
    Trochę brakuje, ale już trzeba dokładnie policzyć ile dosiać.
    3 maja kończymy ewent bez żadnych bonusów.:)

Ostatnie edytowanie: 28 kwietnia 2020
  19. abc2016

a jeżeli chciałabyś potem rozsiać po równo to każdej roślinki brakuje Ci po jednej (32 duże i 19 małych t jest 51 nasion) - musisz przynajmniej po jednym średnim polu postawić dla każdej rośliny i wtedy w wyniku będziesz miała 32*7+1*5+17*4=297 roślin każdego rodzaju
    moim zdaniem lepiej siać po równo, przyynajmniej na poczatku, żeby się nie zakręcić....

20. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Dzięki naszukałam się po itemach i nie zajarzyłam ,że to od zajączkaxD