panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

to ci co to pili to nie mają żadnego smaku, kozie mleko jest obrzydliwe, pić się tego nie da, to już wolę migdałowe albo ryżowe - domowej roboty oczywiście.... bo te z kartonu to się do picia nie nadają

i będzie za tydzień to samo co we Włoszech, ale rozumu i logicznego myślenia się nie da komuś na siłę wtłoczyć do głowy

---------------------
    jestem z grupy poważnego ryzyka i od kilku dni nie wychodzę z domu, nie ma tak, żeby nic nie było w domu do jedzenia, tylko trzeba troszkę więcej w tej kuchni popracować i pomyśleć, chleb można upiec, makaron można zrobić, jakąś kaszę każdy ma w domu, u mnie zwykle jest cała szuflada zamrożonych warzyw a mięso mi do szczęścia nie jest potrzebne, herbata i kawą mogłabym obdarować pół mojego wieżowca, bo bardzo rzadko piję i kawę i herbatę (czarną) a dostaję tego bardzo dużo

od długiego czasu takie ciężkie rzeczy kupuje przez Internet, czasem nawet warzywa i owoce (chociaż te wolę z targu)
    czasem mam "wielbłąda" z dostawą ;)
    w moim bloku sąsiadka z parteru wywiesiła kartkę, że zrobi zakupy seniorom, którzy nie wychodzą, ale jest ich trochę, więc ja nie będę jej zawracać głowy, na szczęście lubię gotować a póki co mam w czego...

2. jagoda1953

jagoda1953 Chodząca legenda forum

No tak,nie musisz koziego mleka pić jak nie lubisz,ja natomiast nie lubię parówek i temu podobne..każdy ma coś...widać w towarzystwie urodzinowym byli tacy co lubią każde mleko :)
    Dobra sąsiadka ale sama się teraz naraża a przez internet to też nie 100% gwarancji

I co by nie powiedzieć to niema idealnej recepty na nic i jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził.
    .

Ostatnie edytowanie: 13 marca 2020
  3. abc2016

ona i tak wychodzi codziennie do pracy... to jest młoda i zdrowa osoba
    a w moim wieżowcu jest przewaga 75+
    na 68 mieszkań są dwie rodziny z małymi dziećmi... kilka młodych osób wynajmuje, reszta to emeryci

nie tyle nie lubię (nie smakuje mi kozie - zdecydowanie), co mam nietolerancję pokarmową na wszelkie rodzaje mleka zwierzęcego z wyjątkiem bawolego, którego w Polsce kupić nie można
    a krowie mleko mi bardzo smakuje... co z tego, jak nie mogę go pić

4. jagoda1953

No tak jak napisałam każdy coś,w Polsce już też zaczyna się pojawiać sporadycznie,poczytaj może zamówisz przez internet.Jak się nie mylę u mnie w następnej wsi jest hodowla...jak się skończy z tą zawierucha wirusa przypomnij mi żebym szła się zapytać.
    .

5. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

A może po prostu byli dobrze wychowani.:)
    No to ja takim "wielbłądem" jestem. Może nie do końca wielbłądem, bo mam "mercedesa" do przewozu zakupów.;)xD
    A u nas się dzisiaj działo, trzy stacje metra koło mnie zamknęli, wirus tuż, tuż.:cry:
    Wczoraj zaczynałam ewent po 17, dzisiaj podobnie, próbuję czy można zrobić ewenty normalnie pracując i nie używając komórki w pracy.

6. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jestem ciekawy wyników.

7. panoramaogrodnicza

Na razie od wczorajszej 17 do dzisiejszej 17 złapałam 721 zębatek, a w misjach rozsiałam 10 nasionek.:)
    W zegarach lewą wczoraj zrobiłam, w prawej w tej chwili doszłam do 45 poziomu, więc pnącze moje.:p

8. jagoda1953

Ja czekam na wypadajki,ale może rano skończę całość.... misiek skończony z nadwyżką.Życzę wszystkim fajnego wieczorka

9. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Ja skończyłam zegary jestem w połowie miśka:)

10. abc2016

to też jest możliwe - "lepiej żołądek sterać niż gospodynię obrazić" ;)

11. panoramaogrodnicza

Szybko.:D
    Moje miśki będą gotowe na rano, a zegary to jeszcze trochę pochodzą.;)xD
    A propos stanu zagrożenia epidemicznego, ciekawe czy punkt mówiący o zakazie zgromadzeń powyżej 50 osób będzie obowiązywał w publicznych środkach transportu i w sklepach?

12. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Jest wiele miejsc gdzie gromadzi się więcej niż 50 osób

13. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Na szczęście w moim spożywczaku więcej, niż 10 osób się nie zmieści ;)
    Muszę tylko inną godzinę na zakupy wybrać, bo o 6 rano oblężenie jest :p

14. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

na Młociny dojechałam :pw drugą stronę mi starczyło stacji xD
    W pociągu pustki, w metrze trochę ludzi było ale w maseczce to na palcach ręki mogłabym ludzi policzyć, co ciekawe największa galeria i pusta prócz pracowników może łącznie ze 20 osób się przewinęło i nie była to młodzież, więc z tą młodzieżą to mit - większość się cieszy i siedzi i gra przed komputerami, na ulicach Ci co muszą.
    No ja musiałam - spotkanie było umówione już 2 tygodnie temu i nikt nie odwołał i odbyło się, co ciekawe mogłam kupić co tylko chciałam ale nie kupiłam :music:- gupio tak samej być w sklepie :p

Piszecie o kolejkach jakie to narażenie, a o kasjerce kto pomyślał? :cry:
    Zakupy zapasy i będą siedzieć w domu - taaa już to widzę, ciepło się zrobi, słoneczko wyjdzie i targowica jutro musi być (u mnie to zamknięta - nie pójdą) :pi w niedzielę na mszę też pójdą a na młodzież gadają :p

Jak zrezygnowałaś z metra to czego beczysz? :p
    A Ty sobie wyobrażasz co ja dziś przeżywałam:sleepy::oops:
    Czekaj przecież zamknięty tralalalala to do pracy nie chodzisz zdaje się - coś kręcisz xD
    Dlaczego masz nie używać komórki w pracy? - bo nie chodzisz do pracy? :p
    ..
    W sumie to czas "zostań w domu" można wykorzystać na wiosenne porządki ;)
    Galerie są puste, co do transportu to coś brzdękali ale no bez jaj nie wszędzie pieszo dotrę :pxD:cry:
    A mówili zrób prawko ech :p

hulajnoga albo rower?

nie wiem o jakich miśkach gadacie - kwarantannę mam na misje ;)

15. panoramaogrodnicza

A bo to z Kabat faceta zgarnęli.

xDxDxD
    Do pracy nie chodzę, zresztą do pracy piechotką to bym chyba kilka godzin szła, jeśli w ogóle bym doszła, a nie padła gdzieś po drodze.:p:cry:xD
    Tak się składa, że ostatnio do domu wracam koło 17, czyli tak jak bym z 8 godzinnej pracy przyszła, no i taki eksperyment sobie robię.;)xD
    Jak to o jakich? O pulchnych.;)xD

16. AnnDżelina

słyszałam - nawet szybka akcja- ale szybkie akcje w metrze to mają przećwiczone i na porządku dziennym :cry:
    Generalnie to stolica pusta, ludzi naprawdę mało, jak na tak dużą różnorodność to się chwali, na stacji ludzie starają się być jak najdalej od siebie ale i tak wsiadają w ten sam pociąg czy przedział metra czy tramwaju :oops:- myślisz, że komunikacja stanie?:oops:
    A słyszałaś ile ludzi nie mogło się dodryndać do sanepidu?:p bo np. wrócili stąd czy stamtąd ;)i nikt ich nie sprawdzał ani nic takiego- to trochę nam się to wszystko rozjeżdża.
    pandzioszka jest piękna ale ja się mogę z nią pobawić a nie jej jakieś różyczki siać - nie zdążę - tyle czasu to niech sami se machną :p

17. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Wybaczcie, że się wtrącam - taką malusią focię podrzucę jako ilustrację tematu.
    Focia prosto od bardzo przeze mnie cenionego Filipa Chajzera przedstawia wejście do mokotowskiego (wawa) wydziału komunikacji dziś rano:

Jak widać ludziska wiedzą, jak wykorzystać wolne (czyli pracę w domu).
    Rozmaite światowe czynniki twierdzą, że teraz epicentrum wirusa będzie w Europie.
    Chyba się nie mylą ;)
    Ciekawe, jak długo się utrzyma to epicentrum - no, dzięki rodakom niewątpliwie dłużej niż w Chinach.
    I już zmykam :)

18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Kabat to Marcin:

19. panoramaogrodnicza

Nie wiem, co będzie dalej, wyobraźnia podpowiada różne scenariusze.
    Popatrz, z jednej strony odradzają jeżdżenie autokarami międzymiastowymi, a autobusy miejskie ok.? A jaka różnica?
    No taka, że w autokarze zajęte są tylko miejsca siedzące, a w autobusie miejskim ludzi ile się zmieści. Logiczne? No chyba jednak nie.-.-
    Swoją drogą ciekawe po jaką oni tam się ustawili? Chore to wszystko, ludzie nie mają wyobraźni za grosz.:cry:

A ładna, ładna, siej, dużo nie trzeba by ją mieć.:)
    Niezła sztuka.;)xD

20. AnnDżelina

wiesz jak jest, co by nie było zawsze są tacy, co muszą bo się uduszą :oops:
    Jeszcze w okolicach tzw "mordoru" to już w ogóle ;)
    To samo ze strefami w autobusach, by kierowcę ochronić odizolować, jest informacja, są taśmy, zamknięte przednie drzwi, i co?
    seniorzy się schylili i sobie poszli usiąść na przednich miejscach, przy prawie pustym autobusie:sleepy: