panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Czy ja wiem Zosiu , trzeba rozmawiać , to podstawa , bo jak inaczej się porozumieć ?

2. zagma

zagma Chodząca legenda forum

A tam, zaraz kij w mrowisko.
    Potwierdziłaś przypuszczenia większości, to wszystko ;).

W sprawie GT zgadzam się z Tobą.
    Nowym graczom niepotrzebne są nowości to raz, a dwa posiadanie wszystkiego od razu. To tylko ich rozleniwia, i utrzymuje w przekonaniu, że nie muszą poznawać tajników gry, skoro dyngsy mogą dostać podane na tacy.

3. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Bry.
    To może ja coś dla przeciwwagi dla wypowiedzi krytycznych. O G&T oczywiście.

Nie byłam początkująca, ale całe lata moje „ kasztankowe”pnącze straszyło „szarością” . Wreszcie ktoś na jednym z poprzednich G&T zaproponował wymianę któregoś z kasztanków na wysyłanie bodajże 30 CJM ( z pnącz jeszcze ich nie dostawałam) Dogadałam się i m-c produkowałam i posyłałam dżemy.A tak się ucieszyłam z mojego pierwszego zwierzaka, że postawiłam go na łysym pnączu i zrobiłam screena no i pochwaliłam się, że to na dobry początek.

I ku mojemu zdumieniu zaczęło się pospolite ruszenie.... Farmerów.
    W 10 minut miałam komplet kasztanków. !!! I to od graczy których nicki pierwszy raz widziałam na oczy, choć będących na niebotycznych dla mnie poziomach.

Zainstalowałam kasztankowe cuda na pnączu i z radości aż oczy mi się „ spociły”

To G&T będę pamiętać do końca mojego, albo Farmeramy.

4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Tyle tylko, że kamuflaż tych "nowicjuszy" nawet nie wygląda tak:
    wilk 1.PNG

Prędzej tak:
    wilk 2.PNG

:music:

5. xBabciaEwa

To jest normalne , pokazałaś , że faktycznie potrzebujesz i farmerzy pomogli .

6. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

ale pięknie rysujesz :)

7. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Niestety, do takich rysunków mam dwie lewe ręce...:D Wujaszek google pomógł;)

8. abc2016

sporo osób nie pisze nic na forum (albo już nie pisz) a na GT się pojawia (i też nie pisze) choć gra regularnie, bo mam kilka takich osób w znajomych (poziomy przechodzą na coraz wyższe)
    nie wiem jak było na forum te 8-10 lat temu, ale widzę różnicę między stanem jak zaczynałam pisać na forum (ponad pół roku trwało żebym się odważyła) a teraz - dużo mniej osób się udziela, jedynie GT albo jakieś bardzo intrygujące wydarzenia ich aktywizują

pytanie się rodzi, czy można (i jeżeli to jak) przekonać "mniejszość" do wychowawczego działania w stosunku do "młodzieży" prawdziwej bądź nie....

9. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

I dobrze
    może w końcu wylezą ;)
    No właśnie
    widać kamuflaż a jednak głaszczemy i miziami i jeszcze mu smakołyk rzucamy

ale to przez to że chcemy być ok
    ktoś kiedyś nam pomógł to fajnie się odwdzięczyć w podobny sposób
    no i
    nie ma szans komuś zabronić czy nawet uczulić że coś jest nie tak
    gdy gracz chce dawać podarować graczowi same nowości
    nie moje piksele nie z mojej farmy
    to jego decyzja i tyle
    Bo się boją ;)

a co do GT i nabrania odwagi wyjścia na forum
    hm
    moja sąsiadka gdy wystartowała pierwsza dla mnie edycja GT i to jeszcze z latającym balonem :D
    pyta się mnie co potrzebuję
    czemu nie wołam nic na forum
    itp
    a ja onieśmielona ale z wypiekami na twarzy ,
    śledziłam ogłoszenia ofert graczy
    i cały czas miałam przekonanie że to event tylko i wyłącznie dla graczy z wyższym poziomem czy długim stażem w grze

a sąsiadce napisałam
    a co ja powinnam chcieć ? :oops::cry:
    co szukać ?
    co jest mi potrzebne ?
    bo kompletnie nie byłam w temacie
    a nowości były może i ''chrapką'' ale co z tego jak nie miałam poziomu by te ''chrapkę'' nakarmić
    i długo bałam się pisać prośbę o cokolwiek zresztą do nadal ;)
    a za pomoc
    chciałam sąsiadce wysłać jajcarnie zwykłą bo fajnie te jajo leci na spadochronie xD:cry:

eh to były czasy :inlove:
    tu mówię z znaczeniu nowego świeżego gracza i frajda jaką ma
    gdy zaczyna grę
    zdobywanie ,odblokowywanie ,szukanie sposobów na wylotki ( czuję się w tej kwestii nadal jak świeżak xD)
    taki niepozorny kurniczek pomarańczowy cud mód i malinka eh cieszył strasznie :D

no a teraz to wiadomo

10. xBabciaEwa

A mnie kurniczki nadal cieszą , ma wystawione właśnie , tylko , że już różowe i jabłuszkaxxl , sieje pszenicę - jak za dawnych , dobrych czasów .

11. agniecha$

Ja pomarańczowe też dają radę ;)

12. xBabciaEwa

A pewnie , że dają , też mam je w pasku xDxD

13. abc2016

mam do dziś opór na dynamiczny i tam nic nie piszę, pierwszy raz jak tam napisałam, to mi mod post skasował, bo był podobnież nie na temat, a dla mnie to tam się tak szybko wszystko działo, że nie nadążałam...
    jak cos szukam, to pisze tutaj, przynajmniej wiem kto przeczyta ;)

bo Ciebie cieszą animacje i graficzna strona gry i zdobywanie samemu własną pracą, a nie tylko najnowsze fanty podane na tacy

---------------------------------------
    dla mnie jest jeszcze jedna kwestia związana z GT - rewanże....
    no bo co wysłać graczowi który gra od 10 lat i ma na farmie wszystko? jabłonkę? albo kurnik? albo pół farmy....

Ostatnie edytowanie: 29 stycznia 2020
  14. Anetta41

Anetta41 Chodząca legenda forum

to tez nie jest tak do końca , zresztą nie wszyscy tak robią
    jak wychodzę do pracy o godz10,30 to wracam do domu 19,30 i nie lecę po przyjściu do domu do komputera , tylko do kuchni aby obiad zrobić a może kolacje , z mężem pracujemy na przeciwne zmiany . Gdyby nie urlop od poniedziałku te g&t tez by poszło w zapomnienie , już wszystkich eventów nie robię bo nie mam na to czasu :):) tego urodzinowego też nie skończyłam , zdobyłam pnącze i dwie zagrody , których nie miałam

15. abc2016

ale tak gra wiele osób i nikt im nie ma za złe że są tylko chwilowo na forum, jakbym miała wybór rodzina, praca, forum, to najpierw rodzina i praca, a forum i gra jak mi starczy czasu - to jest normalne
    ale to nie o to chodziło w moim poście.... ale może lepiej tego nie będę kontynuować, bo więcej osób nie zrozumie niż zrozumie...

16. agniecha$

Pamiętacie wczorajszą tajemnicę ;)
    Kto ciekaw niech do blazersa czytać leci

a tu się chwalę wspólną imprezą jubileuszową
    cieszę się przeogromnie [​IMG] i dziękuję [​IMG]

17. xBabciaEwa

Pięknie , robi wrażenie xD

18. fkamil

fkamil Komandor forum

Robi wrażenie, gratuluję :)

19. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Dobry wieczór, przeczytałam, a teraz kilka zdań ode mnie na temat GT.:)
    Wiadomo, że na forum są różni ludzie i Ci co zęby zjedli 10 lat orząc i Ci co niedawno zaczęli przekopywać grządki, jeden codziennie, inny raz na miesiąc, jeden odważniejszy, drugi bardzo nieśmiały, jeden chce osławione mrowisko, drugi wstydzi się poprosić o pomarańczowy kurnik, czy wspierać, jak wspierać, czy nie wspierać to oczywiście nasz wybór. Ale problem leży gdzie indziej, chodzi mi o tych rejestrujących się w dniu rozpoczęcia GT, zebranie fantów przez czas trwania i ulotnienie się do następnego GT, do następnej rejestracji, a po co? Na to pytanie musicie sobie odpowiedzieć sami.
    Przypomina mi to metodę na wnuczka, w naszym wypadku na owieczkę bidulkę w wilczej skórze. I co, mamy na to patrzeć i nie reagować? No powiem szczerze, że nie potrafię.
    Widzę pierwsze rezultaty ostatniego GT.:D
    https://board-pl.farmerama.com/threads/zaprezentuj-swoją-farmę.10540/page-25#post-2138666
    Wygląda pięknie, lubię takie obrazki.:D
    Kto następny?

20. xBabciaEwa

A co proponujesz , co z tym zrobić ?