panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

pytanie nr 3...zagrody a wypadajki....zawsze jest brany czas danej zagrody czy tez jego ulepszenia..im on dluzszy tym lepiej;)..skrocenie tylko poprzez rzemioslo oraz wode;)
    kwestia wypadajek...gdybym ja byl na Twoim miejscu to najpierw bym sie skupil nad runa zywa legenda i staral sie miec ja na maxa;)..bo to jest podstawa do wszelakich wypadajek oraz narzedzi..

2. fkamil

fkamil Komandor forum

Mam ją w takiej postaci, zbieram powoli zwierzaki do kolejnego ulepszenia pucharu.

3. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Tak cebula jest dobra na wszystko ;)
    sami długo długo ją sialiśmy pod wypadajki

dodaj do slotów srebrne
    eliksir przeznaczenia
    kamień filozoficzny
    czas wzrostu 8: 25 h oczywiście z wodą i nawozem
    kasztankowe pnącze to mało kto ma
    zresztą one tanie nie jest by sobie je tak pyk pyk ;)

A maliny , orzech laskowy czy szpinak może całkiem świetne mam z nimi rezultaty
    oczywiście z alchemikiem plus szklarnia

niektórzy goździk sobie chwalą
    no mnie jakoś on taki nie czasowy

no i Twoje pola Twoje wypadajki
    może być tak że u mnie całkiem pięknie się spisuje malina a u Ciebie nie musi

i oczywiście nie spisywać wypadalności z jednego pola i nie biadolić że mało ;)
    Jak z zagród mają lecieć to takie 12 h mogą być
    ale na start warto coś dłuższego

wiesz jak mają lecieć to i z gąski Ci polecą ;) kolor zagrody to tylko by mieć w ciągu dnia więcej o jeden zbiór np
    nie ma tak ze podstawa da a kolor nie
    w grze liczy się im więcej i długo dojrzewające na polu co może dać wypadajkę ma lepszą szansę na nią ale

ogólna zasada na wypadajki
    to runa żywa legenda na maks
    no i małe pola im więcej pól tym lepiej
    lub bonusy + 100 % lub 200 % i super pola
    a jak zagrody to najdłuższe

no i nie koniecznie że długa roślina da więcej
    ona jest dobra na start eventu
    a w czasie może się całkiem dobrze sprawić czarna jagoda czy inna groch bo siejesz częściej
    ale to też musisz obczaić swoją farmę :)
    Według potrzeb
    nic na szybko na siłę by mieć
    szczególnie gdy masz mało i każda gwiazdka się liczy
    A co Cię w drzewie interesuje ???

To samo dotyczy świątyni małp
    wcale nie musisz odkrywać ''coś '' na już
    dobrze jest zbierać złote banany w razie'' nowości ''

a stare zawsze do eventu zdążysz odblokować kupić postawić czy wysiać lub kupić na targu
    Nie ma limitu posiadania drzew w pasku

Według mnie ma sens mieć rozbudowaną alchemika i nie tylko
    czasem się zdarzy że nie ma akurat danego produktu na targu a pilnie potrzebny
    to będziesz niezależny i sam sobie wyprodukujesz

oczywiście niektóre przepisy za floreny
    Dobry wieczór :)
    już myślałam że dziś też mnie nie wpuszczą

forum focha na mnie strzeliło
    ciekawe za co :pxD

4. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Piotruś, pięknie dziękuję i za życzenia i za złotą rybkę.:D:inlove:
    Cudnie, niech sobie popływa, niech oczy nacieszy, a życzenie może jej szepnę do uszka.;):)
    I nie martw się tym opóźnieniem, fajnie jest obchodzić urodziny przez kilka dni.;):)
    Narzędzia, no cóż na mojej farmie całkiem zapomniane, buduję jak muszę, więc się zbierają i raczej nigdy nie mam z nimi problemu, oprócz wiertarek i drewnianych młotów. Dość długo starałam się uszlachetnić szparagi, kalafior i irysy na te nieszczęsne młoty, ale prędzej mi wypadły z pól niż wreszcie uszlachetniłam szparagi.xD
    Mam cebulę, bardzo ją lubię, akurat ma dobry czas, żeby się wyspać, jak mi zależy żeby było szybciej, to tak jak napisała Agniecha, trzeba jej alchemika dać, no a jak nóż na gardle to i SN poczęstować.:pxD
    A na dodatek cebula świetnie się sprzedaje.:)

To dobra strategia, wszyscy taką stosujemy, a superpola ze wszystkim to jak złapiesz dobry bonus z koła, albo jak masz ze stodoły.:)
    Generalnie nie lubię stawiać zagród na wypadajki, z zagrody możesz dostać jedną wypadajkę, a z rośliny na małych pól jest szansa na więcej.:pxD O reszcie Norbi napisał.:)
    Tutaj to co Ci w duszy gra, u mnie priorytetem były legendy, a potem powiększanie zbiornika na nawóz.:)
    Ja nie buduję.:)

5. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Do tego momentu robię dokładnie tak samo :)
    Później stawiam 100 dużych pól, aby wysiać na nich zebraną eventówkę i podlewam wodą, nawozem i SN, super Zosi już nie daję, bo szkoda, a po takim drugim zbiorze masz już 700 roślin (musi być w slocie CMJ), więc jak siejemy tylko na farmie to roślin jest wystarczająco na wszystko pola.
    Jeśli eventówkę siejemy na farmie i bahamie to można dać na drugi zasiew super Zosię, ale jak dla mnie jest to nadal niepotrzebna strata, lepiej w międzyczasie zasadzić na pozostałych polach jakąś roślinę o takim samym czasie wzrostu co eventówka i później jak zbierzemy je razem to już wszędzie możemy sadzić eventówkę.
    Na noc warto posadzić coś dłuższego na wypadajki, chyba że lubisz wstawać w nocy żeby zebrać eventówkę to siejemy ją do tego momentu, aż uzbiera się wymagana ilość, a później zbieramy wypadajki z dłuższych roślin.
    Na super polach warto sadzić eventówkę ze wszystkimi dodatkami + kerstol i biała niewinność, jak wylosujesz na kole +100% lub +200% do stodoły, wtedy roślin zbiera się z super pól zdecydowanie więcej niż z małych pól :)

6. agniecha$

W kręceniu bonusów taki inny fajowy bonusik się wykręcił [​IMG]
    fajny nie :inlove::D

7. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

no superowy:inlove:brawo :D

8. panoramaogrodnicza

Też mam.xD
    No i uwaga, uwaga, chwalę się, pierwszy sukces.;)xD

9. agniecha$

No super Elu
    piękna punktacja
    i tak trzymaj do końca i na każdej grze a wielkie drzewa Twoje :pxD

coś bym skrobnęła ale się wstrzymam
    za wcześnie marudzić xD:cry:

10. panoramaogrodnicza

Skrob, skrob.:pxD
    Piękna punktacja, ale żebyś Ty wiedziała ile razy ja te F5 wciskałam.:cry:xD

11. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

I ode mnie na koniec przyjmij najlepsze życzenia urodzinowe :) Niech Ci się powodzi w zdrowiu. Real niech Ci sprzyja, a gra sprawia przyjemność :)

12. agniecha$

Miałaś obrazki szukać a nie F5 xD

ja sieję ,nie wiem kiedy zacznę gierkę o ile w ogóle
    nerwa mam ale kiedy ja nie mam ;)

13. panoramaogrodnicza

Pięknie dziękuję.:D
    No ale jakoś do tych 135 pkt. musiałam dojść.xD
    Siać to będziemy siać i siać i końca nie będzie widać. A ja jak mam czym grać to nie umiem się powstrzymać.:pxD

14. fkamil

fkamil Komandor forum

Przeczytałem wszystko kilka razy, zapisałem sobie i trochę mi się rozjaśniło. Bardzo Wam dziękuję za rady i pomoc. Kupiłem na targu kilka babeczek:

@norbijas
    @agniecha$
    @panoramaogrodnicza
    @Miśkowo
    Napiszcie na jakie konta mogę Wam to wysłać tylko proszę bez odmawiania. Wiem, że macie dużo, że Was stać itp, ale mnie też stać i chciałem się jakoś odwdzięczyć.

15. agniecha$

Czyli jednak szarpanina i nerwówka jak Norbi napisał ;)
    przez tydzien to fajny zapas czegoś tam bym miała
    no ale muszę wiedzieć czy dałam radę i zgarnęłam te drzewa xD a jak się dowiem bez szarpania i nerwów :cry:
    e event powinien być taką odskocznią od ''zmarszczek '' xD a mnie co event przybywa xD:cry:xD

A kto powiedział że mamy dużo ;)
    masz więcej niż ja

jesteś gotowy na eventy jak mało kto :D
    Nie odmawiam :) lubię takie wypasione prezenciory
    ale na teraz
    zostaw sobie , przyda się i Tobie
    obiecuję wołać gdy będę potrzebować
    a często krzyczę po pomoc :) także jesteśmy umówieni :D

16. fkamil

fkamil Komandor forum

No właśnie o tym mówię -.- ile to się trzeba nagimnastykować żeby ktoś coś przyjął w podzięce za pomoc w tej grze to łatwiej już te eventy kończyć :):p

Idę spać, jutro masz mieć potrzebę i naleciałość na babeczkę i nic mnie to nie interesuje, dobranoc :p

17. agniecha$

No popatrz
    a tyle narzekania że eventy trudne :pxD

18. kropelka04

kropelka04 Generał forum

hej aga :)
    wiesz, ze na ogol siedze w krzakach, baaardzo rzadko sie odzywam, ale pilnie sledze, co "w trawie piszczy":p
    i powiem tak: wedlug mnie ten ewent jest wart poswiecenia czasu, nakladu bonusow i sn (nawet jak sie nie ma baobabow;)), bo nie tyle pnacze, ale nagrody "z prawej" strony sa naprawde zacne!!!
    kto jak kto, ale wszyscy domownicy (bez wyjatku), moim skromnym zdaniem, spokojnie dadza rade osiagnac, wydawaloby sie, nieosiagalne - ty oczywiscie tez!
    mozna poprobowac wspolpracy z kolem;), mozna wyciagnac jakis bonuz chowany "na czarna godzine", albo wyszarpac bonus 100% do stodoly - uprawy (na 24 godziny przedluzony babeczka do ponad 31h) z misji "nieznosny serowy zakon" - zadanie 4 diament.
    mozliwosci jest naprawde sporo i nie trzeba nerwowki (ewent dlugi, nie trzeba go skonczyc w pierwszej czy drugiej dobie), tylko spokojnie podejsc do jezaxD i regularnie siac, zbierac, krecic, siac, zbierac, krecic:p (na wypadajki, ktore wcale zle nie wypadaja, tez kazdy jakis swoj sposob ma - wiec nie one sa najwiekszym problemem;))

cardamon w watku ewentowym (dziekuje :D) bardzo pieknie, na biezaco zamieszcza opisane plansze. F5 (jak ela) mozna uzywac do woli;)

takze aga, nie masz wyjscia;), zadzieraj kiece i zaiwaniaj w pole!!!:p a potem z radoscia bedziesz patrzec na swoje baobaby!!!

jak by co puszczaj do mnie sowke, bede cie przekonywac dalej, bo tu sie roooozgaaaadaaaaalaaaam, az bedziecie mnie miec doscxD

aaaa i jeszcze, zeby potem na mnie bylo:pxD. sama przemysl, nie wyciagalam wszystkich argumentow "za", bo sama je znasz;). po prostu wg mnie, jak napisalam wyzej, akurat ten ewent wart jest zachodu!

Ostatnie edytowanie: 12 grudnia 2019
  19. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Bry:)
    Kamil, jeśli masz taką potrzebą to mój nick w grze jest taki jak na forum:), ale poważnie uważam, że Tobie może przydać się bardziej albo komuś innemu może stawiającemu pierwsze kroki w grze, u mnie jest tych babeczek tyle, że nawet na targu nie mogę ich upchnąć:p, jest bodajże pnącze, które daję jedną co jakiś czas, więc nie idzie tego przejeść;).
    Aha i ostrzegam;), jak dostanę czymś przez płot to odrzucam czymś innym, a jak nie powiesz co potrzebne to ja też nie pytam co potrzebne:p, jest tu taka jedna Osóbka, która może to potwierdzićxDxD

20. fkamil

fkamil Komandor forum

Muszę tutaj zawołać jakiegoś moderatora bo to jest szantaż i groźby karalne :). W sumie to fajna ciekawostka z tym pnączem, nie wiedziałem, że takie istnieje. Ja mam tylko 12 pnącz aktywnych i w sumie to nic ciekawego. Masz jakieś swoje ulubione które daje jakieś fajne rzeczy? A babeczka? no cóż, jakby Ci kiedyś to pnącze zwiędło to daj znać, moje są pakowane hermetycznie z długą datą ważności ;)