panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Planuję z tego wypadu (pomimo, że służbowy) wyciągnąć, ile się da. Na pewno będzie spacer i nie wiem, co jeszcze. Wszystko będzie się wykluwało w ciągu dnia :)

2. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

NO niestety inaczej jest w sezonie gdzie przewija mase ludzi a inaczej poza, teraz wiele pozamykanych lokali a tam gdzie otwarte jest i tak niewiele ludzi tak więc mając kilka gatunków ryb choc poza sezonem i ta ilośc gatunków jest mniejsza ale mimo to nie jest sposób mieć tylko świeże. Ale przeważnie jak sie ktos spyta o to czy świeża czy mrożona to odpowiedz jest szczera która świeża a która nie

3. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Proponuję wejść na wieżę widokową kościoła Mariackiego. Piękny jest widok Gdańska z niej.Wieczorem przejść się po starówce widok jej po ciemku w oświetleniu sztucznym wspaniały.Pojechać tramwajem z dworca około 20 minut do Brzeżna na plaże i iść nią aż do Gdyni.W kościele św Brygidy zobaczyć bursztynowy ołtarz.Osobiście ja lubię historię i zwiedzała bym zabytki.Jakbyś chciała zobaczyć z jednego miejsca 3 Neptuny to mogę podpowiedzieć jak to zrobić.

4. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Hmmm, rybki, uwielbiam w każdej postaci, wiadomo, że rybka nie lubi za długo czekać. Świeża albo świeżo wędzona, mniam. Ale po tych opowieściach Piotra pietruchina o tym co rybka może mieć w środku, to ja tak z pewną nieśmiałością.;)xD
    Mój ostatni służbowy wyjazd do Akwarium Gdyńskiego skończył się zwiedzaniem fokarium na Helu, a potem była pogoń za czasem, żeby zdążyć na pociąg powrotny.xD
    Też bardzo lubię zwiedzać.:) Mieszkasz gdzieś w okolicy?
    Dzień dobry.:D
    Niby już zdrowa jestem, ale ciągle wykasłuję płuca, iwencik zbliża się do końca, a ja dzisiaj chyba urządzę święto mopa.;)xD
    No i kawkę zrobiłam, zapraszam.:D

5. olgs3

Dzień dobry
    Akurat po wypadku prawie że mieszkam w Gdańsku lepsza opieka lekarska.A przed jeżdziłam po Polsce i zwiedzałam zabytki.Niestety ale co robią z nimi to szok z zewnątrz zostaje a w środku szkło i metal na potrzeby sklepów hoteli itp.

6. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Dzień dobry,
    zabytki mają to do siebie ,że potrzebują sponsorów i zwykle są przekształcane w hotele ,bo muzea nie sprawdzają sie z uwagi na ogromne koszty utrzymania,tak jest lepiej .Dzięki temu istnieją .

7. panoramaogrodnicza

To znasz tam każdy kącik, taki przewodnik to skarb.:)
    Teraz nie jeżdżę dużo po Polsce, choć jest jeszcze kilka miejsc, które chciałabym zwiedzić, no ale ciągle odkłada się na później.
    Jednak urlop co roku spędzam na Mazurach i powiem szczerze, że z czystym sumieniem mogę polecić np. Zamek w Rynie, choć jest odbudowany właśnie taką metodą jak opisujesz. Znalazł się sponsor, który wyłożył mnóstwo kasy na renowację, w zamku jest hotel, ale zachowany jest styl, a oprócz tego nie tylko jest tam co zwiedzać, ale organizowane są fantastyczne biesiady na dziedzińcu, który co prawda przykryty jest szklanym dachem, ale go w ogóle nie widać, bo osłonięty jest stylowym baldachimem. Organizowany jest co roku Festiwal Kultury Średniowiecza i wiele innych imprez. To wszystko tętni życiem. I myślę, że lepiej tak niż przez wiele lat stały ruiny.

8. olgs3

Zgadzam się z tobą w 100%.Jednak zabytek klasy 0 nie powinien mieć zmienione wnętrza,jednak w środku też ściany są zabytkowe te malowidła itp.Niszczone jest nieodwracalnie.
    Nie wiem jak ten zamek wygląda teraz w Ciechanowie,jak byłam tam parę lat temu widziałam projekty co chcieli z nim zrobić.Po zwiedzeniu go obejrzałam krzyżaków i przy kręceniu filmu był w o wiele lepszym stanie niż wtedy co byłam.
    Miałam tam być,ale coś wyszło i nie byłam jednak z tego co widzę mimo nowości zachowali zabytkowy styl.Chodziło mi bardziej że dużo jest teraz robione w stylu nowoczesnym i zewnątrz jest zabytkiem a w środku jak byś weszła do nowoczesnej galerii.

9. panoramaogrodnicza

Wiem, że różnie bywa, ale to rola konserwatorów zabytków, żeby jednak zachowano dawny styl.:)
    A czasem wątpliwej urody budynki zdobywają status zabytku.
    Trochę się pogubiłam, czy ten rząd chmur "Taniec na lodzie" to stary rząd, czy tylko ma stare itemy?

10. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Wydaje mi sie ,że rząd nowy tylko stare itemy,przejrzałam gałązki i nigdzie nie mam więc muszą mieć więcej lat niz ja ;)

11. panoramaogrodnicza

A mniej niż ja.xDxDxD Znalazłam dwa itemy w pasku i nie wiem, czy ten trzeci też był do zdobycia?

12. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

Ten trzeci byl w komplecie z platnym pnaczem

13. panoramaogrodnicza

Dzięki, wszystko jasne.:)

14. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Bry,
    Mam identycznie. Trzeciego itemu nie mam, bo przecież nie kupowałam wszystkich pnączy. -.-
    Trudno. Obejdę się bez tego rzędu. Żadna z niego petarda.xD

15. panoramaogrodnicza

Ale jak ktoś kupi, to może będzie potrzebował te itemy za przystępną cenę.:pxD

16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Wrzućcie aktualizacje, bo Zgredzio pajęczyny odgarnia:;)
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/nieoficjalny-ranking-farmy-i-wyspy.10539/

17. agucha31

Bry wieczorowe i znowu prawie zawałowe
    Taki oto widok mnie zastał niedawno na fermie
    Zamiast takiego
    Niby kilka cyferek ale różnica jest

18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

19. agucha31

Ale wiem ze teraz tak jest, tylko nie o to chodz ale o to ze przeważnie masz jeszcze cos tam po przecinku a tu niii przecinka ni nic dalej :) juz raz taki widok dawno miałam teraz ponownie :) Wiesz przy miliardach to dziwny widok

20. panoramaogrodnicza

Wpisałam, mało to reklamowane jest to i wpisów nie ma.;)
    No wiesz to na zawał można zejść w pierwszej chwili.;)xD
    Mój miliard trochę stopniał ostatnio, ale będe się starała nadrobić z nawiązką.;)xD
    Przykład dajesz bardzo dobry.:)