panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

No bo tak w sumie do tej pory było. I to mnie nie dziwi w przypadku rzemiosła.
    Dziwi mnie, że pierwszy zbiór, mimo że nie powinien, jest jednosekundowy

Trochę mam wątpliwości co do pnącz, ale to muszę przetestować u kogoś, żeby wiedzieć czy dobrze liczy dla użytych kilki pnącz zagrodowych

2. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

wiesz moze jest tak nim to wszystko policzy to da sie ten jeden pyknac w sekunde;)

3. ania1713

No to wszystko jasne, pnącza zagrodowe i rzemiosło się nie sumują (czyli tak jak być powinno) a pierwszy zbiór to po prostu błąd, który albo naprawią albo nie. Zatem kolejne GT znowu będzie pod znakiem neonowych itemów, zwłaszcza dla tych, którzy liczyli na pnącza/rzemiosło.

Dzięki :)

Jeszcze pytanie (próbuję sprawdzić czasy w kalkulatorze)

25% z pnącza? Jakich? No chyba, że miało być 15% (?)
    Czy 25% razem z miśkowym?

Ostatnie edytowanie: 29 lipca 2019
  4. -norbijas-

oby tylko nie zaczeli grzebac przy sposobie naliczania(skracania) czasu itemow....kto pamieta akcje z rzedem amor ten wie o co chodzi.....

5. ania1713

Za młoda jestem ;)

Pytanie jest wyżej :)
    a kolejność odpalania rzemiosła/pnącz znasz?

6. -norbijas-

wtedy niezly numer wywineli,,,diametralnie zmienili bonus ,,gdy skumali co zaoferowali ludziom....byl ostry dym na offach,,,oddawali kase(florki).....
    niestety nie znam...ale podpytam rano u zrodla

7. ania1713

Jeśli możesz :)
    1. jakie pnącza/rzemiosło
    2. jaka kolejność odpalania
    3. czy odkryta runa stajennego (raczej tak, ale wolę się upewnić)
    Czasy neonowych nijak mi się nie zgadzają -.- zaczynam się obawiać, że kolejność ma znaczenie...

8. -norbijas-

spoko:)
    oj chyba ma znaczenie kolejnosc...pamietasz gretag wrzucala czasy..ja liczylem kalkulatorem i byly roznice...zastanawialem sie dlaczego tak jest ..a teraz chyba juz wiem;)

9. ania1713

Ja też liczyłam kalkulatorem (tym "moim") i wyszło mi tyle ile u Greci dojrzewało. Ale podejrzewam, że to były zwykłe zagrody i tam tych różnic tak nie widać, bo gra jednak nie podaje sekund tylko zaokrągla do minut

Jeśli kolejność ma znaczenie, to co jest pierwsze w momencie odpalenia dwóch pnączy kombajnem?? o_O

10. -norbijas-

moze pozycja w chmurach;)

11. gretag

gretag Chodząca legenda forum

Dobry wieczór :)
    Czytam Was i muszę napisać. Sloty muszą być puste. Pnącza działają poprawnie i itemy również. Doniczka i dżem jajeczny w slotach coś inaczej naliczają.
    Ten szybki pierwszy zbiór przy błędnym naliczaniu i tak jest fikcją bo najpierw doliczą zwierzaki do stodoły a po chwili je zabiorą.
    Znalazłam wyliczenia na węgierskim forum, może się przydadzą.
    Najpierw dam tłumaczenie google..
    "Wyjaśnienie wyników testu:eek:pisałem
    powyższąmetodę obliczania.
    Rune: -10%, tj. Mnożnik 0,9.
    Uderzenie walentynkowe i jajeczne: -10 do -5%, tj. Mnożnik 0,85.
    17 neonowych kotów: 17x (-5%) = -85%, tj. Mnożnik 0,15.
    Woda i super nawóz: 0-0%, pomnożone przez 1 we wzorze.
    Czas dojrzewania neonowego kota: 16:15.

Tak więc: 16:15 x 0,9 x 0,85 x 0,15 x 1 x 1 = 1:51:53, co oznacza, że godzina, którą widziałeś na filmie, wynosiła 52 minuty (i widać było, że system szybko obliczał czas , po prostu sumując wszystkie bonusy, które wydawały się dojrzewać przez kilka sekund, a następnie skorygowano do prawidłowej wartości).

Przy 20 dekorach efekt wynosi 20x5% = 100%, co będzie wyglądać jak 0 we wzorze:

16:15 x 0,9 x 0,85 x 0 x 1 x 1 = 0: 0 !!To naprawdę nie ma znaczenia, czy produkty znajdują się w linii bonusowej, ponieważ inne czynniki produktu robią, co chcą, wynik jest i tak zerowy."
    źródło
    filmik..
    tu

Ostatnie edytowanie: 30 lipca 2019
  12. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

to też mi się tak wydaje8)
    Odpaliłam królową i neonowe, rzemiosło i 9 itemów i wg kalkulatora zwykłe powinny rosnąć 2:09 a żółte 1:56 a moje rosną zwykłe 2:26 a żółte 2:11:cry:xD Nic to najwyżej zamiast 5 dozbieram 7 kocich itemówxD

Dobry:D

13. ania1713

To się zgadza i do tego nie mam wątpliwości :)

Teraz próbuję dojść dlaczego przy neonach czasy się nie zgadzają z kalkulatorem
    Tak liczy kalkulator i to pasuje. Obawiam się, że błąd w kalkulatorze jest gdzieś z tymi pnączami (królowa, wielkanoc, niańka).
    Nie zgadza mi się kalkulator z czasami neonowych niedźwiedzi z filmiku, który wrzucił Norbi.
    Zastanawiam się czy te pnącza skracają czas tego co zostało czy od ogółu.

Wieczorem posprawdzam co nieco te niedźwiedzie.

Prośba:
    jeśli ktoś będzie odpalać np. królową i wielkanoc nawet dla zwykłych zagród (im dłuższe tym lepiej) to dajcie znać co z czasami. Nie znajdę błędu, póki nie dowiem się w jaki sposób naliczają te procenty.

Kalkulator liczy dobrze samo rzemiosło z itemami. Ale coś mu nie pasuje z pnączami (podejrzewam, że ten błąd był wcześniej, tylko nikt go nie zauważył)

Wrzucam tu wersję z 20 itemami, żeby można posprawdzać. Ale raczej pnącza (królowa, niańka, wielkanoc) liczy źle
    https://mojafarma.000webhostapp.com/Kalkulatory/ZagrodyFarma — kopia.html
    edit:
    chyba za szybko chciałam dodać ten link i chyba nie działa coś. będę wieczorem
    Teraz muszę zmykać

Edit 2:
    Cześć :)
    Eeee... tak na szybko wklepałam Twoje koty do kalkulatora i wyszło mi że zwykłe 2h 25m 48s a żółte 2h 11m 13s
    czyli
    to by się zgadzało ze stanem faktycznym w grze (bo gra zaokrągla te sekundy)

Weźcie mnie zastrzelcie! :cry:W końcu liczy dobrze czy źle? :oops:

14. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

ja mogę sprawdzić niedźwiedzie ale bez itemów ;)xD może się popsuły i nie wiedzą czy szybko rosnąć czy wolno ;)

Dzień dobry

Od jutra święto sąsiada
    trza świętować i floreny szykować :p
    nic tak nie sprawia uśmiechu na twarzy
    jak prezent bez limitu dany xD

Padnę zaraz
    Ann no myślę i myślę co masz mi słać
    bo ja lojalnie deskę Ci dam
    bo zapomnieli w prezentach w tak wielkim święcie taki wybór dać xD:cry:xD

15. ania1713

To jeszcze raz poproszę - posadziłam pod wypadajki... chryzantemę -.-
    i dopiero teraz się zorientowałam, że event na wyspie

Jak bez itemów, to możesz sprawdzić jakiekolwiek zagrody ;)
    Itemy liczy dobrze, to akurat pewne :)

16. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

że co? o looosie znowu jakieś podziały?:sleepy:
    uwaga bo narzekam :p
    deska od święta? no co Ty, ja chcę co tam dobrego dają, tylko nie wiem do jakiej grupy trafię :cry:
    eee no nie fajnie - focha strzelać mam już, czy od jutra?:p
    Dobry/ej ;)

17. agniecha$

Jak tak się zastanowić to ta deska to najlepszy prezent ;) naprawdę xD

18. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Zadałam dzisiaj pytanie w ogólnych, mam 16 itemów i odpaliłam trzy pnącza: królową karnawału 10%, wielkanoc2012 -5%, niańka -5 %
    w sloty wsadziłam poncz i doniczkę. MIśki zwykłe zebrałam raz i drugi raz rosły już ponad godzinę. Tak samo było z czerwoną zagrodą - zebrałam raz i drugi raz już było ponad godzinę, pomarańczowe to samo. Ewidentnie jest jakiś błąd. Czekam na odpowiedź co się dzieje bo miałam ponad 100% a zbiór natychmiastowy był tylko jeden :(
    Pierwsze odpaliłam pnącza, później odpaliłam itemy i dałam przetwory do slotów.

19. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

a nie eliksir :pjakbym tak wypiła przez te kilka dni, to siłę będę mieć na stawianie płotu.

Miski widzę fochy strzelają na testach - no ciekawie raz zebrane w sekundę potem się męczą :pto co trzeba chować je i wyciągać - zabawa w pojawiam się i znikam? ;)

20. agniecha$

No ale starczy Ci taki jeden łyczek xD bo mnie nie :p

zresztą nadal nie mam kiedy tamte wypić
    a jest tego ho ho ho gorąca laska będę xD