panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

2. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

I tu mnie zaskoczyłaś ;) pozytywnie oczywiście, ale nie sądziłam, że ktoś będzie wiedział.
    To przeniosę Was trochę w świat matematyka :music:
    1. [​IMG]
    To jest zaproszenie matematyka na...
    piwo :p

2. -Dlaczego jadący pociąg stuka kołami?
    -???
    -A jaki jest wzór na obwód koła?
    -2πr.
    -A ile to jest π?
    -3 z hakiem.
    -No i właśnie ten hak stuka.

3. W rozwinięciu liczby pi można znaleźć swoją datę urodzin ;)
    Sprawdź tutaj (pokazuje w którym miejscu po przecinku znajdziesz swoją datę)

4. Tu macie pierwszy milion cyfr po przecinku
    http://www2.im.uj.edu.pl/JerzySzczepanski/matematyczneczwartki/pi.pdf

5.
    Istnieje wiele mnemotechnicznych sposobów zapamiętania kolejnych cyfr liczby pi.
    Różne wierszyki, piosenki, i zdania powstają w wielu językach świata. Po polsku mamy np.
    Kto w mózg i głowę natłoczyć by chciał cyfer moc,
    Ażeby liczenie ludolfiny* trudnej spamiętać móc,
    To nam zastąpić musi słówka te litery suma,
    Tak one trwalej się do pamięci wszystkie wsuną.

Ilości liter w poszczególnych słowach (Kto = 3, w = 1, mózg = 4 etc) dają kolejne cyfry liczby pi.

*liczba pi jest nazywana ludolfiną xD na cześć Ludolpha van Ceulena, który obliczył jako pierwszy 35 miejsc po przecinku.

6. A jeśli komuś bardziej po drodze z muzyką niż z liczbami, to może posłuchać liczby pi :D
    Oczywiście powinna piosenka być nieskończona, no ale... ;)

Podałabym Wam więcej, ale dziś mam zwariowany dzień, a jutro wyjeżdżam ;)

3. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Dzięki:D
    Dokładnie, a jak zdobylam to od razu sprawdzilam czy to dziala, super to wygląda. Tylko jeszcze drzewka SN by sie przydaly.:pxD
    Super to wymyśliłeś, a my promujemy. Odkąd uzywam tej nazwy, tak jakby duzo lepiej lecialy.:pxD
    Wiedzialam, ze pi zwie się Ludolfiną, ale nie wiedzialam skąd ta nazwa, a piwo dzisiaj obowiązkowe.;)xD
    Na narty wyjeżdżasz?

4. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Nie, ja jeszcze w życiu nart nie miałam na nogach :p
    Teraz to mi tak głupio się uczyć w tym wieku xD

Jadę sobie do SPA 8) mają teraz najniższe ceny ;) bo to już nie zima, a jeszcze nie lato.
    A to tak w sam raz, by oderwać się od szkoły a nabrać sił przed remontem.
    Nawet nie wiem czy na wakacje gdzieś pojadę :oops: więc muszę korzystać póki mogę

5. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Na naukę narciarską nigdy nie jest za póżno,mój DP miał dość ganiania za jeżdżącymi coraz lepiej maluchami ,nałożył narty i zaczął jeździć początkowo pokracznie ,ale jak miały po 8 lat i pojechaliśmy pierwszy raz w wyższe góry to przestał się bać wsiadania na orczyk i zaczął jeździć. Spędzaliśmy każdą wolną chwilę na nartach ;)jest co wspominacxD

6. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

oderwałam sie od remontu :p zwierzaki zrobiłam wczoraj
    kapusty brakło i wylotek też :eek:
    zrobione 4 ,2 ,1 ,1
    no nie posiedziałam z wami przy kawusi długo:wuerg: real mnie wezwał :eek:ech

7. antonina-farmerska

Doberek,mnie film się urwał o 21xD
    Kawę koniecznie dziś wypić muszę;)

8. panoramaogrodnicza

Nic mi nie mów, ja już drugą dzisiaj piję, a śnięta jestem caly czas.;)xD
    Dzień dobry.:D

9. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Witajcie, nie wiem, czy kawa poprawi mój nastrój -.-
    Posiałam wczoraj długorosnące na wypadajki i poszłam spać.
    Dzisiaj pełna nadzieji na chmurę wypadajek otwieram farmę i co widzę ? Cała farma goła, ani jednej roślinki. :cry::cry::cry:
    Posiałam eventówkę i idę robić kawę.

Ostatnie edytowanie: 15 marca 2019
  10. panoramaogrodnicza

Coś się dzieję, ja wczoraj poszlam przywitac sie z moimi rzemieślnikami, patrzę i oczom nie wierzę,
    zamist prawie 5 poziomu, wszyscy rozpoczynają 4.:cry::cry::cry:

11. antonina-farmerska

Moi też stoją w połowie poziomu paseczek stoi jak zaczarowanyo_O

12. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Panoramko i Iza, przelogujcie się Dziewczyny.
    A jak to nie pomoże, to do PT piszcie, sprawdzą Wam konta.
    I przy okazji ankietę satysfakcji dostaniecie do wypełnienia ;).

13. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Poszłam sprawdzić moich rzemieślników, chyba jest ok, może dlatego, że nic tam nie robię.

14. panoramaogrodnicza

Dzięki. Wściekłam się i z 10 razy przelogowywałam i nic, zostawiłam ich na noc i jakoś wrócili na właściwy poziom.;)
    A ankiety uwielbiam wypełniać.8)
    Dłuży mi się ta szkoła, oj dłuży, jeszcze do jutra muszę szkolić te zwierzaki, ciekawe czy wylotek wystarczy z samej ewentówki.;)xD
    W środę pięknie wrony mi pofrunęły na zwykłych perfumach, przetestuje dziś ekskluzywne.
    Ciekawe, Robin Hood czy czarownica będzie?:pxD

15. antonina-farmerska

Magdo robiłam to parę razy i nic,dopiero wieczorkiem odpuściło,dziekuję za wskazówkixD

16. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

u mnie nie wystarczy, ale ja je będę szkolić do końca - nie wiem czy się opłaca, roślinę będę miała najpóźniej do jutra na całość, a wylotek pewnie nie wystarczy (przynajmniej do jutra, bo do końca to spokojnie)
    a do tego jestem mocno zirytowana na poradnik, w którym nie ma podstawowych informacji (np. ile trzeba wysiać na dodatkowe szkolenia dla zwierząt), a te które są przedstawione zostały inaczej niż to wynika z działań w evencie (w tabelkach jest sumarycznie na "zadanie" a w grze każdą kropkę ze szkolenia liczy inaczej), taka pokrętność nie ułatwia gry

17. panoramaogrodnicza

U mnie teoretycznie też nie wystarczy, ale wiesz ...... może jakiś nalot wylotek się zdarzy.:pxD
    Właśnie też zauważyłam, że to coś tam pokręcone jest, nie zgadzały mi się ilości, ale w tym tygodniu miałam realu pod sufit, więc, nie miałam czasu porządnie się nad tym pochylić.
    I tak się cieszę, że po doświadczeniach z pierwszego ewentu jakoś ogarniam te kropki.;)

A teraz wyniki mojego eksperymentu:
    Wrony na perfumach zwykłych:

Wrony na perfumach ekskluzywnych i zwykłych:

Wnioski nasuwają się same.-.-8)

18. abc2016

ja od poniedziałku będę miała przez dwa tygodnie zadymkę, bo mam rehabilitację i to aż w Sopocie, więc nic w godzinach od 8:30 do 16 nie zrobię, chyba, że się jakoś sprężą z dawaniem tych zabiegów i będzie mi się udawało trochę szybciej wracać....

19. panoramaogrodnicza

I to będzie wyzwanie, żeby mimo wszystko ogarnąć ewent.;)xD

20. abc2016

mogłabym iść z tabletem, ale szkoda męczyć urządzenie, bo na prądowe i magnetyczne zabiegi lepiej nie przynosić telefonów, zegarków elektronicznych i komputerów, będę siała długo rosnące…. a eventów najwyżej nie skończę....

gorzej z pełnią, bo w poniedziałek to mnie nie będzie do 20tej (od rana), na szczęście nie musze nic koniecznego robić, bo mroczne misje już mam zrobione :)