panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

a do kiedy mają stać te eliksiry? weź je zostaw
    jedna na dobę z każdego pola, czyli z 5 zasiewów to co piąty zasiew

Agniecha, tego co ewentualnie wyleci na początek, to nawet nie brałam w tych 913 pod uwagę, jutro jak mi powiesz ile Ci wyleciało, to policzę ile musisz codziennie zebrać :)
    a te eliksiry zostaw, bo jeżeli jeszcze mogą postać 2-3 dni, to potem będziesz siała na tym polu po nich

Ostatnie edytowanie: 22 stycznia 2019
  2. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

dzieki Zosiu :inlove:

3. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

xDxDxD Znasz mnie, jak bym tylko mogła to masz to jak w banku.
    Czyli pięknie byłoby jak by z pola ewentówki wypadało co najmniej 26 wypadajek.:)
    A już Ci się nie skończyły?

4. abc2016

licząc po 5 zasiewów to 30 z każdego pola średnio, a lepiej napisać że 183 z jednego zbioru na wszystkich polach na jakich siejesz
    i to nie uwzględnia tego co wypadnie na początek - bo jednemu wyleci więcej, a drugiemu mniej....

5. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Ze mną też chyba jest coś nie tak , bo także mnie kręci i to bardzo :p
    - te ostatnie ,,3 w jednym ,, nie stanowiły w sumie zbyt dużego wyzwania - wręcz wiele osób narzekało że nudne jak.... coś tam w oleju , no to teraz dali nam ciekawszą i bardziej absorbującą zabawę 8)
    - fakt że do wysiania ilość ,,masakryczna,, ale ... jeśli to nie będzie na moje możliwości wtedy wysieję mniej
    i też będzie dobrze. Ktoś tam w wątku radził wybrać sobie cel i dążyć do niego - moim celem są zebry - na zrobienie całości raczej nie liczę , chociaż cuda się czasem zdarzają więc... :music:
    - potrzebuję do zebry 10925 punktów , byłoby to 156 gier przy 70-ciu punktach za grę
    myślę jednak że tych bonusowych trochę wpadnie i mając średnio 75 punktów za gierkę przy 146 rundkach te zebry mi wpadną :) - no a dalej się zobaczy
    - ja dla moich 143 gier ( 146 - 3 które dadzą na start ) będę potrzebować 918 na dobę
    no i cała zabawa zależna będzie od owych wypadajek - wyleci tyle albo nie wyleci :music:
    - to jak nam będzie leciało okaże się zaraz na starcie a więc dziś nie ma sobie co głowy łamać
    - mam prośbę, napiszcie proszę ile ta filmowa roślina będzie rosła ze wszystkimi ,,dopalaczami,,
    wiem że jest w tabelce Ani i Rysia, ale ... no nawet sobie pobrać tej tabelki nie umiem :cry::cry:
    a mój pomagier w delegacji i dopiero na weekend zjedzie do domu - tak ładnie proszę :):)

6. kaniape4410

kaniape4410 Fanatyk forum

Dobry wieczorek ;)
    siedzę i nadrabiam i aż z zimnych krzaków wylazłam, bo widzę, że nowy event budzi spore emocje ;) Aż się boję zaglądać w wątek eventowy :p Tam to chyba jak na wulkanie..

Jakoś mam przeczucie, że jedynym wyzwaniem to bedzie sianie, bo dużo trzeba i trzeba być systematycznym.. A wypadajki nie będą stanowić problemu - bo jak ich trzeba dużo, to lecą jak wściekłe i jak zwykle zostaniemy z górką wypadajek do wymiany.
    Spore to wyzwanie jest - ale pewnie za chwilę zrobi się po prostu nużąco ;)
    Na dworze zimnica, nosa bym chętnie nie wychylała z domu - to będę siała..
    Krokusy ulepszone na maksa, więc w razie "W" - plan B jest.
    Pożyjemy zobaczymy ;)
    Rysiuuu - firefox nie robi jakiś fanaberii i nic nie plumka o niebezpiecznym pliku. Więc plotki o tym, że mało kto ściąga Twój plik są stanowczo przesadzone..
    Chrom jest jakiś dziwny ostatnio, i z niego korzystam kiedy juz nie mam wyjścia.

7. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Ale to co na start wypadnie to biorę w razie jakiegoś nieplanowanego zastoju w zbiorach

czyli tyle muszę uzbierać na dobę no z małym haczykiem

jeszcze 4 dobry
    bo zbieram je raz dziennie
    za długo niestety jak na tak wymagający event :( a dodatkowe pole to dodatkowe plus minus 200 wypadajek ;)
    brakło jednego szczebelka żeby krokusa dopaść i móc wysiewać do szklarni ;)
    No znam i wiem że odniesiesz sukces :)

ale jak z pola eventówki 26 wypadajek
    nie rozumiem ???

nie skończyły swoją moc
    ale mogę sama zakończyć ;)

8. dantic3

a zaskoczenie będzie :D

9. abc2016

a po chcesz robić 146 gier?

5 godzinna roślina rośnie 4:00 z wodą, 3:36 z woda i nawozem, 1:26 z wodą, nawozem i SN, 1:05 z wodą, nawozem, SN i BN oraz 0:54 z wodą, nawozem, SN, BN i kerststolem - to było z runą, a bez runy - 4:00, 3:48, 1:54, 1:31, 1:19 :)

to zbierz je teraz co 15-16 godzin do końca (chyba że CI to całkiem zamiesza), ale najpierw je zbierz a potem dopiero siej na tym polu
    przynajmniej ja bym tak zrobiła, szkoda tych eliksirów, zresztą zobaczymy ile tego wyleci z pozostałych pól i wtedy policzymy, ok?

10. panoramaogrodnicza

Masz 6 łąk i jeśli z każdej ze zbioru ewentówki wypadnie 26 wypadajek, to przez dobę, w czasie której możesz zrobić 6 zasiewów będziesz miała 6x26x 6=936

Pytam, bo mniej więcej razem żeśmy stawiały, a ja już wczoraj ozdobny przemeblowałam.:)
    Zosiu policzyłam całkiem teoretycznie, bez emocji, bez snu, siejąc cały czas co 4 godziny tylko ewentówkę.:)

11. abc2016

to tak naprawdę jest trudno wykonalne, ale licząc 5 zasiewów (w tym jeden długi bez wody i nawozu) eventówki przez 6 dób (bo zawsze coś wypadanie) i tylko z wodą i CMJ (!!!!!!!!!!!!!! tu trzeba zawsze pamiętać), to wystarczy siać na ok. 1000 małych pól żeby spokojnie zdążyć, więc jak będziesz siała na 1120 to spokojnie zdążysz
    czy Aga jak zacznie siać na 936 małych polach (bo zostawi eliksiry) i po 3 dobach dołączy leśną, to też zdąży tyko trzeba się trochę pilnować, albo póki się da użyć na przynajmniej 3-4 zasiew nawóz

zobaczymy jutro jak będą te wypadajki lecieć, jak jakoś bardzo ciężko, to trzeba będzie zmienić taktykę

ja to się dużo bardziej martwię tym wyszukiwaniem - poprzednio gdyby nie pomoc to bym nie zrobiła tego eventu - zlewają mi się szczegóły na obrazku i kicha

12. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

po te zebry Zosiu :)
    tak sobie liczę że 145 które trzeba ( by było ) zrobić by dostać 50 florków może mi do zebr nie starczyć punktowo przy tej zakładanej ilości za gierkę, czyli 75 punktów średnio - 70 mam gwarantowane no a bonusowych zgarnę co najwyżej +5, czasami +10 no i może te +15 od czasu do czasu się uda
    a 146 x 75 =10950 - do zebr potrzeba 10925 więc 146 gier i zebry moje :D:DxDxD
    Agniecha Zosia dobrze radzi - weź zostaw te eliksiry - ja przynajmniej do jutra bym ich nie wyrywała
    zakładam że to jedna łąka, więc zanim tą roślinę rozsiejesz by na wszystkie pola starczyło zejdzie co najmniej 3 godziny - czyli do jutra do 17 godziny eliksiry mogą sobie stać a potem zdecydujesz co dalej z nimi :)
    Dziękuję pięknie :) to teraz pobawię sie w planistę i rozplanuję to sianie tak by mieć choć skromne 8 godzin na spanie :p

Ostatnie edytowanie: 22 stycznia 2019
  13. agniecha$

W sumie racja
    i tak podobne eventy udaje mi się tylko po części zrobić
    to jedno pole mniej na wypadajki nie zrobi i teraz różnicy

A rozumiem

myślałam że z
    czyli ''pola '' aż tyle chcesz wypadajek ;)
    Dziewczyny sianie jak sianie ale wypadajki to jest wyzwanie

14. abc2016

to wystarczy tylko nie nastawiać budzika ;) i zawsze się wyśpisz :)

też tak myślę, ale marzy mi się, żeby w prezencie urodzinowym dla graczy leciały dobrze ;)

15. dantic3

ale urodziny wzięły góre :Dprzemysłenia ,kombinacje :Da i tak dacie rady :Dpowodzenia wszystkim na urodzinach
    wypadajki wylecą jak zwykle ,bedzie ich nadmiar

16. panoramaogrodnicza

Myślę, że tak jak poprzednio, trzeba będzie pracować nad tymi planszami wcześniej, zbierać wszystkie podpowiedzi i jakoś poleci, choć przyznam, nie szło mi to najlepiej, ta presja czasu była paraliżująca.

17. abc2016

poprzednio to dostałam do Ciebie i od Ani (od kalkulatorów) bardzo dokładne screeny plansz, a inna Dobra Osóbka napisała mi nazwy wszystkich występujących tam rzeczy z opisem gdzie ta rzecz leży i się tego na pamięć nauczyłam i tyko dlatego udało mi się zrobić kilka razy maksymalnie szybko
    wszyscy już mieli zrobione, a ja jeszcze się uczyłam, na sam koniec się zdecydowałam grać, bo szkoda mi było tych tysięcy rośliny żeby zmarnować na złe granie

18. panoramaogrodnicza

Teraz też będziemy sobie pomagać, trzy plansze są takie same, najgorszy będzie ten tajemniczy ogród.

19. agniecha$

Posiane karnegia i szarotka

itemy zostawiłam
    i niech się dzieje co chce
    ale
    czuję się jakbym zbrodnie jaką popełniła ;)

lodowy przez wypadajki i itemy na łące ''za 5 dwunasta " skończyłam :sleepy:

20. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

ale skończyłaś - i jeszcze Ci 5 minut zostało :)- ho, ho ile to rzeczy można w pięć minut zrobić :p:D
    i teraz też pewnie czasu Ci zostanie
    ja cały czas na tą pomoc liczę , a ogród ... ogarnęliśmy podwórko, stodołę i kuchnię to i pokój z ogrodem i coś tam jeszcze ogarniemy - po 20 rundkach ( i ewentualnie 100 lupkach ) każdy na pamięć będzie wiedział gdzie co jest :)