panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. .Basia410.

.Basia410. Ambasador forum

gdzieś słyszałam że święta będą białe :)

dzień dobry

.

2. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Na pewno będą rejony, że będą białe, ale mam nadzieję, że w tym roku także w centralnej Polsce:)

3. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Przydmuchajcie mi trochę śniegu, bo u mnie jak na lekarstwo. Ba! Nawet słońce wyszło, więc o śniegu można pomarzyć

4. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Słoneczko, kilka stopni mrozu i śnieg, to jest to co lubię najbardziej.:D
    Słoneczko już masz, nadmuchamy śniegu i będzie fajnie.;)xD

Widzę, że nasypało śniegu, nikt nie ma ochoty odśnieżyć dojścia do domu.:(

Ostatnie edytowanie: 16 grudnia 2018
  5. ania1713

Albo pieką pierniki... u mnie dziś pachniało w całym domu, toż to organizm wariuje jak ciągle ślinianki pracują i jeść się chce :p
    Zaraz zabieram się za pisanie listu, jutro wyślę, to jeszcze dojdzie przed świętami :)

Obym tylko końca pełni nie przegapiła xD

Od którego zaczynacie maraton świątecznych piosenek? Przyznam się, że jakoś chyba żadnej w tym roku jeszcze nie słyszałam o_O

6. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Bry juz prawie nocne
    Oj a co to wszystkich ten śnieg zasypał? u mnie nawet płatka jeszcze nie widziałam :eek:

7. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Dobry wieczór :)
    Coś tu pusto i cicho tak - czyżby wszyscy już w łóżkach o tej porze ? No późno niby, ale jak się pół dnia przespało to teraz wypada siedzieć przy farmie bo ze spania i tak nici - a ja przespałam :oops: Dopada mnie jakieś choróbsko i na całe popołudnie zwaliło z nóg , a tu po niemal tygodniowej nieobecności w domu roboty czeka od groma :(:cry:

Też mam te okna nie umyte i raczej nie umyję jeśli mnie choroba rozłoży na dobre - ale jest alternatywa; biały spray i można jakieś zimowe pejzaże na szybach uskutecznić :music:albo coś innego wymyślić
    - póki co wymyśliłam takie coś;
    ,,Wszystko ma swój czas,,
    Śniłam sobie sen cudowny i milutki
    -aż radosny uśmiech dotąd twarz mą zdobi-
    że mi chatę wysprzątały krasnoludki
    i na Święta ja już nic nie muszę robić.
    Nawet ciasta mi popiekły niebożęta
    - oj pyszności. palce lizać ! Daję słowo !
    więc nie dziwne że tak jestem uśmiechnięta
    no bo przecież zrobią jeszcze to i owo.
    Może bigos i schabowe ,,polonezy,,
    a z sałatek pieczarkową i z gyrosem... ?
    Wigilijnej co zaś tyczy się wieczerzy
    chciałabym nań knedle zjeść z grzybowym sosem.
    Barszcz z uszkami no i karpia w galarecie
    - tradycyjnie by ich zbytnio nie zamęczać
    trochę śledzi i pierogów - ja na diecie
    muszę także mieć na względzie dietę zięcia.
    Jak to dobrze że te skrzaty wszystko zrobią
    bo ja rady bym nie dała do soboty
    a tu... a tu słyszę syna głos za sobą
    - Ty się matka lepiej zabierz do roboty.
    Czasu mało ci zostało do niedzieli
    więc się musisz nieźle sprężać a nie marzyć.
    No i sen mój taki piękny diabli wzięli
    trzeba będzie samej pichcić, piec i smażyć.
    Ale skoro tu o diecie była mowa
    może to świąteczne menu ciut okroić ?
    Z kilku dań dla zdrowotności zrezygnować
    miast przystawek większy wybór dać napoi ?
    Bo po prawdzie pal już licho te przystawki
    - nie jest dobrze z wielu względów jeść za wiele
    lepiej wypić taką z trawką - lub bez trawki
    a lżej będzie i na duszy i na ciele.
    Śmielej pójdzie wtedy też kolędowanie
    i ominą przejedzenia przykre skutki
    - tak od jutra biorę się za szykowanie
    chociaż nadal liczę na te krasnoludki.
    Mam jednego tutaj w domu - dla porządku
    nie jest skrzatem ale lubi piec i smażyć
    wnet z robotą uwiniemy się do piątku
    no a potem... będę mogła znowu marzyć.

Tak to mi się wyśniło i dobrze by było gdyby się spełniło :p- ale znając życie to sama będę musiała się ze wszystkim uporać
    no zobaczymy - jest jeszcze cały tydzień :music:

O, u mnie prawie identycznie nasypało i zasypało - dojście do domu też . Wróciłam od córki wczoraj późnym wieczorem i oczywiście to dojście zasypane fest - chłopak powiada że jemu to nie przeszkadza bo on zimę lubi i może się w śniegu tytrać po kolana
    - no ja nawet po kostki nie lubię , jedynie z okna mogę się zachwycać takimi cudnymi widokami jak ten powyżej :)

A co to za maraton - jeśli mogę zapytać ? :)

8. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

Dzień dobry:D

Myślałam, że czytania a czytania od piatku mnie czeka a tu...chyba większość palce bolą;):p

Śnieżek i u mnie troszkę napadał:D No i mógłby jeszcze troszkę do świąt napadać i poleżeć:D Białe Święta..hmmm...coś co mi się marzy:inlove:

9. kaniape4410

kaniape4410 Fanatyk forum

No bolą palce bolą, i nogi bolą, i ręce bolą, i plecy bolą.. Wszystko boli - mówią, że jak boli to człowiek wie, że żyje xDxDxD
    Chociaż człowiek to sobie obiecuje co roku - zrobię to, tamto, owamto, wcześniej.. I potem będzie tylko leżeć i pachnieć..
    No ale oczywiście na obiecankach się kończy, i im bliżej święta, tym więcej rzeczy do ogarnięcia :p

Ale okien nie myłam i myć nie będę - za zimno, no i mi się nie chce xDxDxD
    Dzień dobry ;)

A na pociechę choinka nr nie pamiętam który:

10. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Dobrze,że pocieszasz.
    Okna umyłam dwa tygodnie temu najwyżej przetrę od środka.
    W sobotę miałam gości i ledwo żyję,uszka i pierogi lepi teściowa też się zje.
    Mnie zostało tylko 11 potraw i fajrant:p

Dzień dobry na marginesie

11. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

dzień dobry :)
    a mnie tylko 3, bo będę na Wigilii u moich przyjaciół i będzie nas 4 osoby dorosłe, więc na każdego wypada po 3 potrawy ;)

spokojnych przygotowań i radosnego Czasu Świąt :)

12. ania1713

U mnie to uszka można robić w Wigilię. Inna opcja odpada, bo... któregoś roku robiliśmy dzień przed Wigilią. A że najbardziej za uszkami :inlove:szaleję ja z bratem, to na nas zawsze spada lepienie w myśl zasady: ile se nalepisz, tyle będziesz se jadł xD (nie mogłam się oprzeć i wrzuciłam to "se").
    W każdym razie, któregoś roku zrobiliśmy dzień wcześniej uszka z 2 kg mąki. Dużo tego wyszło ale... nie dotrwało do Wigilii :cry:bo chodziliśmy z bratem i tu jedno uszko, tam drugie uszko i tak zjedliśmy prawie cały zapas xD W Wigilię lepiliśmy uszka z kolejnych 2kg mąki xD

Co ja poradzę, że uszka takie pyszniutkie? :inlove:

13. kaniape4410

noooo weeeź... ślinotoku dostałam xDxDxD
    Tylko 11..
    A ciasta? A dania obiadowe i śniadania w święta? ;)
    Nie ma lekko xDxDxD
    I nawzajem Zosiu ;)

14. panoramaogrodnicza

Nie wiem czy to podpada pod maraton świątecznych piosenek, ale dzisiaj u mnie był chór i kwartet smyczkowy i kolędy, zaczął się czas wigilii, choinka w pracy ustrojona, nawet prezenty są. Zastanawiałam się czy kilku nie zwinąć i do ewentu wsadzić, bo zawijam te prezenty zawijam i zawinąć nie mogę.;)xD

No, choinka prawdę Ci powie, tyle rękawiczek w użyciu, znaczy chałupka wypucowana.:pxD
    A te ciasteczka to sama ozdabiałaś? Kusi mnie, żeby popróbować takich koronkowych dekoracji.:D

15. kaniape4410

eee no właśnie nieee..
    w weekend mnie wzięło na robienie ozdób świątecznych.. i stan domu zamiast się polepszyć to stanowczo się pogorszył xDxDxD
    Taki bajzel zrobiłam, że głowa mała ;)

16. panoramaogrodnicza

Nic mi nie mów, ja jestem specjalistką od gubienia prezentów i wczoraj cały wieczór szukałam jednego, już zaczęłam podejrzewać celników, że uszkodzili mi zamek w walizce, ukradli kłódkę tylko po to, żeby wyciągnąć małą buteleczkę.
    Mieszkanie wygląda jak po przejściu tajfunu.:mad::cry:

17. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Prezenty kupuję od września i chowam do szafy,o części zupełnie zapominam jak wiewiórka o orzechach,kupuję kolejne.W rezultacie potem się okazuje ,że dla niektórych mam po dwa lub nawet trzy a muszę na gwałt dokupić dla innych;)

Dzień dobry

18. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

No i psikus konkursowyxD Chciałem dać bombkę nr 19 (ku uciesze pewnego MODa) ale Misiek był pierwszy:pxD

kalinamala, agucha31 oraz Miśkowo lubią to.
  19. ania1713

Sama sobie smaka robię :p Dziś kupiłam pieczarki, bo były takie ładne i duże - zawsze to szybciej się pokroi ;)

To już wiem czemu tu bombki nie było w tym domku ;) xD

20. lolek55

lolek55 Nadzorca forum

Witam, a my nie kupujemy żadnych prezentów a jak gdzieś jedziemy to bierzemy dobre wino.:) Dzieci barrrdzzzo dorosło u brata a dla dorosłych bardzo to "brak wstępu na wigilię":cry::cry::cry:
    PS na wigilię jedziemy do przyjaciół, a na I Dzień Świąt też do innych przyjaciół. Czyli drugi dzień na odpoczynek, chociaż mam już zamówienie na kaczkę faszerowaną. I jak tu żyć panie premierze????xDxDxDxDxDxD