panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Wsadziłam tam to uszlachetnienie - wsadzić się dało ale niestety nie działa i cebula z wodą, nawozem i SN rośnie 2,23h
    - no jeden slot mi się opróżnia ale do jutra zejdzie - i irysa też wywalę, te 8 florków odżałuję chyba :music:a w sumie to 16 bo i tą cebulę trzeba przecież wywalić :cry::cry:
    Edycja; no jak Was tu czytam to już nie wiem - mam wywalać z tych piłkarskich slotów czy zostawić i te 2, 23 to jest rośnięcie z tym najnowszym bonusem ?
    - niech mi ktoś powie bo florków szkoda a nie mam ich za wiele :sleepy::)
    zapisałam to;
    cebula po wysianiu rośnie mi 13,39 h (z tym wcześniejszym bonusem)
    z wodą 10,42 h
    z nawozem 9,31 h
    a z SN 2,23 h - w slotach kerststol i biała niewinność - o tym eliksirze znowu zapomniałam :p

Ostatnie edytowanie: 29 czerwca 2018
  2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Dzień dobry
    Mało kiedy się zdarza że wypadajki są a eventówki brak ;)xD

Będzie działać

Łał :D i wszystko się wie
    Działa i cebula
    nawet jest informacja w poradniku
    Do Kalinamala

Ja bym zostawiła
    szkoda florków

a podlałaś SN ?
    zjadłaś kerstsol i białą niewinność ?
    no i jeszcze chyba trzeba skrzaty z alchemika zjeść
    nie korzystałam z miłości do SN to nie bardzo wiem :oops:

Ostatnie edytowanie: 29 czerwca 2018
  3. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

I po pnączu kończysz przygodę z eventem niezależnie od wyniku po prawejxD ???

4. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Nie Tomaszu - po pnączu to moja przygoda z ewentem dopiero na dobre się rozpocznie :);)

5. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

To przepraszam, byłam pewna, że piłkarski jest tylko dla uszlachetnień piłkarskich.
    Ja bym florków nie ruszała, przecież to spokojnie sobie zamienisz, jeszcze jest czas na produkcję wypadajek, a szczególnie, jeśli te sloty piłkarskie są aktywne na wszystkie rośliny.
    I w sumie to alchemik w tym wszystkim jest bardzo ważny, bo tam możesz uzyskać 10 % przyspieszenie (4+6).
    Ja to robię tak, nasiałam ewentówki, teraz będę siała cebulę w systemie 3 x na dobę,z alchemikiem, wodą, zwykłym nawozem, a potem to już stosownie do sytuacji, żeby wyrównać, a ostatniego dnia, jak wypadajek będzie za mało, dam cebulę kilka razy na dużych polach z kerstolem, niewinnością i SN. :)

6. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Pewnie zrobię tak samo;)

7. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Aj nie gniewam się :) też tak myślałam
    ale że mnie ciekawiło jak to z tymi slotami jest , to wcisnęłam co mi się nawinęło xD
    przydatne na czas wykorzystania + do stodoły w czasie gdy nie robimy eventu np ;)

8. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Rozumiem że te 4% z Alchemika to ów eliksir przeznaczenia - czy coś innego ?
    a 6% co daje - bo tu nie mam rozeznania - u mnie Alchemik dopiero 3 poziom :)
    Ja tą cebulę dziś to tak ,, treningowo,, - by sprawdzić jak te kubki polecą - za 48 minut zbiorę i jeszcze raz rozsieję - te 150 SN nie majątek więc...no trochę sobie poeksperymentuję tylko muszę teraz koniecznie ten eliksir dać :p

9. panoramaogrodnicza

Nie przejmuj się ja z rzemiosłem jestem całkiem na bakier, tylko SPA mi się zrobiło samo. Generalnie kupuję przetwory, bo nawet jak mogę je produkować to najczęściej okazuje się, że sprzedaż surowców i zakup produktu finalnego jest bardziej opłacalna niż produkowanie.
    A do warzyw na farmie jest eliksir przeznaczenia (4%) i kamień filozoficzny (6%).
    Eliksir można wyprodukować na drugim poziomie, ale.....
    na targu można kupić go za 22 000,
    a potrzeba do niego:
    45 szparagów, które możesz sprzedać po 452, czyli zarabiasz 20 340 SG,
    3 miody po 6450, zarabiasz 19 350 SG,
    45 daktyli po 642, zarabiasz 28 890 SG, czyli za surowce do produkcji 1 eliksiru możesz sobie kupić 3 eliksiry i zostanie na łakocie.
    No i oszczędzasz mandragorę na inne okazje. ;)xD

10. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

A kto wie co sie dzieje znowu u Ewy, gdzie sie podziewa, czy przerwe znowu sobie zrobiła?

11. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Hejka,w szklarni nic się nie odrzuca gdyż wypadalność uszlachetnień nie jest logiczna,a akurat młoty w irysie są najważniejsze;)

12. panoramaogrodnicza

Ewa opiekuje się Mikołajem i pewnie ma zbyt mało czasu, żeby do nas zaglądać, ale mam nadzieję, że jak Mikołaj podrośnie, to Ewcia do nas wróci na stałe.:D

13. agucha31

Oj no to sobie poczekamy , no o ile jeszcze tutaj wszyscy będziemy do tego czasu, choć z tego co pamiętam jak ostatnio pisała ze ma miejsce w sąsiadach to też pisała ze wróciła juz na dobre ale widze że jednak nie A wogóle to czasem tam światełko u niej świeci, ktoś coś wie?

14. .Basia410.

.Basia410. Ambasador forum

niedługo i ja będę mogła grać w farmę na komórce :)
    narazie przygotowania trwają później odbędą się ćwiczeniaxD

dzień dobry

15. panoramaogrodnicza

Możemy poćwiczyć razem.;)xD

16. antonina-farmerska

Ewa czasem pojawia sie na krótko wysyła prezenty i znika.Mikołaj jest widocznie bardzo absorbujący;)

Basiu ,Ela jest świetna w te klocki nauczyła nawet mnie :)

17. agucha31

Aha no może kiedyś znowu będzie miała więcej czasu Ja sama ostatnie czasy niewiele go miałam bo real bezlitośnie nie pozwalał

18. antonina-farmerska

Ewa,jak sama mówiła zajmuje się już którymś z kolei wnukiem,a to bardzo ważna rola i instytucja kochającej nade wszystko babci jest jak znalazł w dobie braku miejsc w żłobkach i przedszkolu;)Taka babcia to skarb,zresztą mamy tu więcej przykładów zaangażowania we wnuki:inlove::inlove::inlove:

19. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Dzień dobry :)

Weźcie pod uwagę, że już się zaczęły wakacje, a Mikołaj nie jest jedynym wnukiem Ewy.
    Tak się zastanawiam, czy ktoś nie powinien ruszyć jej z pomocą. Bo jak tak wszystkie wnuki do niej zjechały?? :eek:

20. agucha31

Oj i to wielki skarb :)