panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

A ja dwa razy zebrałam bez cmj.:(:cry:

2. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

to na to samo czasowo wyszło.....

3. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Aż poleciałam na ten targ no i zakupiłam 121 pand bo faktycznie cena nie taka zła - pawie i kameleony ponad 20 tys. więc nie wiem czy to drogo czy tanio i... co radzicie; kupić trochę czy uhodować ?
    Co do ochoty, to oczywiście im lepsze nagrody tym większa ochota by robić :p no ale sama ochota nie wystarczy ;)
    Te misje już w większości wyłuskałam z SP - doszło trochę nowych , lecz tu znowu potrzeba sporo oddać różnych ,,rzeczy,, by cośkolwiek wyłuskać - na drzewie już tylko ta kukułka jakaś tam za 280 gwiazdek została ( i niech sobie siedzi bo brać jej nie zamierzam) - w świątyni to znowu przeszkodą te ZB bo coś tam jeszcze dałoby się wziąć , chociaż pandy to już dawno wzięte po te 300 (ileś)x2 :p- wielbłądy i słonie jeszcze nie odblokowane do hodowli, pilniejsze rzeczy były więc te czekają na swoją kolej - kiedyś się doczekają 8).Chcę zrobić wodospady więc trzeba odblokować plumerię,(brakuje 9ZB) by skończyć misję i wreszcie mieć całą łąkę do dyspozycji :inlove::D

Tak robiłam niemal całą zimę - za sałatę, marchew, słonecznik czy inne krócej rosnące kupowałam zwierzaczki których czas hodowania wynosił ponad 12 godzin - bodajże w ewencie serowym ceny słonecznika były tak dobre że można było nieźle zarobić i ...zapełnić stodołę zwierzaczkami :D. Teraz jakoś trochę zaniedbałam ten targ - zresztą i ceny na te krótkie znacznie pospadały - przedtem rzeżucha po 35 i więcej a teraz najczęściej po 10/15SG, podobnie z innymi roślinami - a całkiem dobrze się tą rzeżuchę siało na super polach :D albo na małych gdy był kombajn:D
    Muszę znów częściej na ten targ zaglądać:)

4. panoramaogrodnicza

Ważne, żeby zmieścić się w czasie, a że trochę dłużej?
    No cóż za błędy trzeba płacić.;)xD
    Dla mnie 20 tys. to drogo, u mnie pandy po 8,9 tys. i pasza dla nich w tej samej cenie, kameleony po 14, pawie po 23.
    Najpierw ewent, a jak masz już wolne pole po ewencie to hoduj, no i hodowlany będzie trochę trwał to uhodujesz, no tylko żeby znaleźć to źródełko SP.;)xD
    Na targu zwykle sprzedaję cebulę co najmniej po 1000 SG, potrzebna jest do produkcji cmj, więc pięknie schodzi, też jeśli mam w miarę nowe drzewka czy zagrody, mają całkiem niezłe przebicie, a misje z nimi robię jak cena na targu spadnie, no i okazje ewentowe, teraz gruszki sprzedawałam po ponad 3 tys., nawóz nawet po 4 tys.:D

5. abc2016

gdy na drobnicę spadły bo każdy prawie codziennie po 300 nasion kupuje w czerwonym koszyczku, a tych najtańszych to największa liczba farmerów kupuje, bo są tanie i noszą na targ
    takich roślin z końca mojej listy jak czerwona porzeczka, nostrzyk czy szarotka to na targu nie uświadczysz.... jeszcze nie widziałem
    okresowo też widzę braki z niektórych wyspowych roślin, albo takich, które wchodzą w skład przepisów np. w alchemiku czy w skład paszy to są relatywnie dużo droższe niż podobnie długo rosnące rośliny nie używane do niczego, trzeba sobie to wszystko przeanalizować
    rzeżucha u mnie po 30. tańszej nie widziałam
    a drobnice można siać bez kombajnu na super polach, jest trochę straty z CMJ w porównaniu z małymi polami ale się człowiek nie zaklika na śmierć ;)

Ostatnie edytowanie: 10 czerwca 2018
  6. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

U mnie po 14 z groszami były te co wykupiłam, dalsze są ponad 16tys. a pasza ponad 7tys. zaś dla kameleonów i pawi ponad 8 tys. - tak myślę że coś tam jeszcze uhoduję - już na jednej łące stoją zagrody dla pawi , po wieczornym zbiorze cebuli może wystawię kameleony i niech się mnożą a konewki też z nich wylecą:music: - ewentówki już siać nie muszę więc mogę w sumie zastawić wszystkie łąki zagrodami - przynajmniej będzie odczuwalny ten przyrost zwierzaczków do stodoły :D

Ja wolę sprzedać chiutneja - szybciej sianogroszy przybywa:p .Koszt wyprodukowania na obecną chwilę (ceny produktów na moim targu) to około 300tys a za gotowego mam ponad 450 tys minus prowizja to 400 więc 100tys jestem do przodu no i przetwórnia robi postępy - chcę koniecznie ten 5 poziom osiągnąć więc pod każdym względem to chiutnej mi się opłaca bo i cukier żelujący nie kisi się w stodole:DxD
    Tomasz-ku ja też ni w ząb nie łapię o co to chodzi:wuerg:. Posiałeś torby...- no to niby może być ewentówka na farmie (chyba że jakieś inne torby gdzieś ...posiałeś, znaczy się zgubiłeś , albo coś :D
    -... zamiast bskałę... - tu nie rozkminię:music:- b kojarzy mi się z błękitną , ale to nie skała tylko gwiazda i na Bahamie do siania więc z torbami to nie ma nic wspólnego , chyba:wuerg:
    -...a tam były drzewa... - las jaki czy co o_O- gdzieś Ty w ogóle zaszedł z tymi... ewentami ???
    ...rozsiewanie spanie długie :music:- znaczy albo zwierzaczki będą długo spały zanim rozsiejesz, albo Ty za długo spałeś i przespałeś rozsiewanie :music:
    - teraz to wszystko wyjaśnij :DxD;)

7. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Bełkot wyszedł, przepraszam, spieszyło mi się a i autokorekta zrobiła swoje. Bardziej po polsku teraz.

Posiałem torby zamiast białek (by szybciej poszło i bym bonusu tyle nie zmarnował). W lesie i na głównej plantacji na początku (do 14) miałem postawione drzewa, konkretniej bananowe i klony cukrowe. Do tego na noc nie siałem eventówki, bo martwiłem się o perły <sic!> i wczoraj byłem całe popołudnie u cioci a potem od razu padłem z przejedzenia praktycznie i spałem do 11.07 chociaż budzik dzwonił równo o 9 a potem o 9.10. Do tego strasznie długo rozsiewałem gwiazdki i torby, bo kończyłem to chyba w nocy. Nie pamiętam aktualnie.

8. panoramaogrodnicza

Jasne, jak się opłaca to sprzedawaj, ja nie mam przepisu na cmj, więc ani go nie produkuję ani nie sprzedaję.:)

9. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Witam niedzielnie :)
    Męczę się non-stop z tymi eventami. -.-
    Na wyspie chcę dopaść ośmiornicę, ale wciąż brakuje mi eventówki, mimo że sieję cały czas z chutneyem i robię tylko zadania po prawej stronie, tam, gdzie jest ośmiornica.
    Policzyłam - brakuje mi jeszcze 3800 eventówki na wyspie.
    Mam zrobione dopiero 64 zadania... :cry:
    Na farmie brakuje mi 400 konewek do pnącza, a robię tylko to, co jest potrzebne na pnącze.

10. krasnoludek10

Też się, Olu, ciągle męczę. Konewek wiecznie brak a na wyspie mam dopiero 7/75 z lewej i ośmiornice. Do pnącza brak ponad 100 konewek a z tą żniwiarką to nie wiem ile.

11. alekar

Masz ośmiornice :D więc jesteś lepszy ode mnie... :(
    mnie brakuje do ośmiornicy jeszcze 3800 eventówki :cry: a lewej strony jeszcze nie zaczęłam :(

12. krasnoludek10

Spokojnie:) Wyrobisz się;) A jak nie to przecież świat się nie zawali. Tylko powiedz mi, moja droga, bardziej zależało Ci na ośmiornicach czy pnączu?

13. alekar

pytasz Tomku o pnącze na wyspie czy farmie ?

14. krasnoludek10

Na wyspie:)

15. alekar

Zależy mi na ośmiornicy, na pnącze nie mam szans

16. krasnoludek10

To się na luzie wyrobisz:D 2 zasiewy w porywach do 4 (z CMJ) i po sprawie:p

17. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Wieczorkowo,oba pnącza dyndają posiałam na noc gwiazdę na super polach,bo brakuje eventówki na Bahamie a chcę zrobić całość;)

18. abc2016

ale bez SN? ;)

19. panoramaogrodnicza

Olu, a na ilu polach siejesz? Ile zasiewów na dobę? To bardzo wymagający ewent, ja sieję na trzech łąkach i jeszcze mi trochę brakuje, ale skończę na pewno.:D
    Na farmie przed chwilą zdobyłam żniwiarkę, ale budziłam tylko roślinką białkową.:D

20. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Doberek wszystkim
    Ewent na wyspie skończyłam , 42 konewki wypadną i skończę na farmie .
    Miłego poniedziałku życzę .xD