panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

dzieki:)

2. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Nic nie układam , drzewka wszędzie u mnie królują .
    Idę na plac zabaw , babki porobię - dzień dziecka jest - to mogę .
    Pa słodziaki .xD

3. 92weronika

92weronika Baron forum

123 ;)

4. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Witamy w naszych skromnych progach, Weroniko:)

Na wyniki musisz poczekać, bo na razie jesteś jedynym uczestnikiem;)

5. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Witam farmerskie duszki:)
    Dziś Dzień Dziecka a tu mamy takiego forumowego ,,dzieciaczka,,
    - 92weroniko- miło że wpadłaś i się ośmieliłaś, a to niełatwe - wiem z własnego doświadczenia :p - lecz gdy już się zrobi ten pierwszy krok następne to już...bedka ;) A skoro jesteś to siadaj, gadaj, opowiadaj i... czuj się tu swobodnie , bo to bardzo przyjazny domek pełen życzliwych ludzisków:):inlove:
    Krasnalu ; ja obstawiam 137 - tej galaretki :p
    Miłego dnia dla wszystkich i dużo uśmiechu na dzisiaj :DxD
    jak ktoś ma fajne nutki to niech je tu przyniesie coby ten dzień jeszcze uprzyjemnić :):inlove:

6. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Tak tematycznie .

7. 92weronika

92weronika Baron forum

Poczekam, poczekam...
    Jak na razie nigdzie mi się nie spieszy :)

kalinamala - wpadam od jakiegoś czasu już, tylko naturę mam "nieudzielającąsię" :p może mi się odmieni jednak ;)

Ostatnie edytowanie: 1 czerwca 2018
  8. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Piszesz liczba trzycyfrowa, to podam taką 399, gdyż sama tyle ich mam.

9. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Dzień dobry dzieci.;)xD
    Dzisiaj nasz dzień.

Bawimy się. A w co się bawić, w co się bawić?

Sporo u nas starszaków, jakie zabawy wspominacie najchętniej?
    A maluchy co lubią?
    Masz 144 różowe galaretki.
    Super, że wpadłaś, zapraszamy częściej.:D

10. krasnoludek10

Najbliżej poprawnej odpowiedzi była...

Gratuluję:D Napisz na sowę (Nick taki sam jak na forum), co byś chciała dostać:D

To kto daje kolejną zagadkę:p???

Zapomniałbym... Mam 112 różowych galaretek, ale gdyby nie przerwy, to miałbym więcej;)

11. 92weronika

92weronika Baron forum

Taka niespodzianka na dzień dobry :) miło mi :)

12. krasnoludek10

Pochwalę się swoją aktualną wyspą.. Jutro też dam fotkę, bo nie wiem czy to chociaż kolorystycznie pasuje;)

Po posianiu i poustawianiu drzew (jednak dam wieczorem, bo zdjęcie jest za duże na hosting a na telefonie nie mam Painta)..

13. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

gratuluję podwójnie Justynko:) zabiorę jednego lizaczka :)i zmykam na leżaczek
    dzień dobry :)

14. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

Dziekuje:D

xBabciaEwa, agucha31 oraz krasnoludek10 lubią to.
  15. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Leżę sobie między jabłoneczką a sosenką, pola obrobiłam, na 10 planszy stoję, myślałam, że poczytam w co lubiliście się drzewiej bawić, a tu cisza.
    Trudno, w takim razie idę pobawić się kosiarką.;)xD

16. krasnoludek10

ja utknąłem krok od CiebiexD

EDIT: Obiecana wyspa:)

Plantacja

Las tropikalny

I jak?

Ostatnie edytowanie: 1 czerwca 2018
  17. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Też trochę posiedziałam pod jabłonią - po wcześniejszym długim spacerze z wnuczką - zrobiłyśmy ponad 4 km w tym słońcu ale było wspaniale i obie jesteśmy bardzo zadowolone. Udało mi się dotrzymać jej kroku... w fantazjowaniu:D a nawet lekko prześcignąć :music:
    Teraz czekam na zbiory i mam chwilę by opowiedzieć o tych dawniejszych zabawach. Widzę nikt nie śmie a może... już nikt nie pamięta że był dzieckiem. Byłam - słowo daję - i najbardziej lubiłam być rycerzem z drewnianą szablą w garści dowodząc całą zgrają
    ,, śmiałków,, którzy szukali po lesie ukrytych skarbów, ratowali uwięzione królewny ,próbowali odnaleźć nad jeziorkiem zaklęte w żabki księżniczki, gromili zbójców po leśnych duktach - nikt nie policzy ile spadło smoczych głów pod ciosami tych szabel, ile różnych innych straszydeł poległo - a w lesie i po łąkach aż się roiło od tych stworów, którym dziecięca fantazja tak łatwo potrafiła nadać kształt. I nigdy nie mieliśmy tego dylematu - w co się bawić ? Jak jedna zabawa się znudziła to już była następna i kolejna ,dopóki nas rodzice albo późny wieczór do domów nie zapędzili . Dziś dzieciaki nie mają już tyle swobody, już ich się tak nie puszcza samopas jak nam to było dane - dzisiejszy świat to ...już zupełnie inna bajka, nie w takim starym stylu jak ta moja, której tu kawałek opowiedziałam :);)

18. pietruchin48

pietruchin48 Chodząca legenda forum

Dobry Wieczór:)
    Prawie same Dziewczyny tu bywają więc ja przypomne jedną ze swoich ulubionych zabaw z dzieciństwa :)
    Ciekawe czy sa tu Panie które dawno temu układały sekretne widoczki :)?
    To było tak :
    dziewczynki zbierały jakies kwiatki , liście ,kawałki wstążek , kolorowe papierki no i konieczny był kawałek szkła często denko od butelki czy słoika :)
    potem się umawiały ze sobą i często gęsto wystawiając strażniczki robiły " widoczek "
    kopały dołek w ziemi w jakims ukrytym miejscu do dołka te wszystkie wspomniane skarby na to ów kawałek szkła :)
    tak wykonany widoczek był dokładnie zasypywany ziemią i maskowany trawa, liscmi i czym się dało :)
    my chłopaki sledziliśmy je tak by nie wzbudzac podejrzeń a gdy sie oddalały wyszukiwaliśmy zakopany "skarb" i tryumfalnie go zdobywaliśmy zostawiając pusty dołek :)
    oczywiście wszelkie zabawy scyzorykami jak gra w okręty , pikuty czy wojnę :)
    no i kapsle rzecz jasna !!!
    cały peleton z aktualnego Wyścigu Pokoju miałem każdego roku w uszytym przez mame woreczku a wszystkie podwórka były wymalowane kredą lub kawałkiem cegły trasami :)
    chyba bym klawisze zużył chcąc opisać zabawy z dziecięcych lat i gdy tak o tym myslę nie mam wątpliwości że byliśmy wtedy o wiele bardziej kreatywnym małym społeczeństwem niz dzisiejsze :)
    kolorowych snów

19. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Dobry wieczór [​IMG]

Oto [​IMG] poznajecie ;)
    no przecie to ja słodki uroczy bobas xD

A możesz rozwinąć interesujące [​IMG]
    Nie wiesz , Ela zapomniała wiaderka
    chyba [​IMG]

Justynko brawo [​IMG]
    E no nie pamiętam
    ale z grabkami to coś na rzeczy [​IMG]

Uwielbiłam włazić na drzewa
    im wyższe tym lepiej ,a potem ,a potem się darłam w niebogłosy o ratunek
    a babcia jak to babcia
    zadarła głowę do góry i gada do mnie
    ''jak umiałaś wleźć to umiesz zejść
    to nic trudnego ta sama droga in o w dół ''
    Budowa szałasów , łapanie żab , bieganie na bosaka i taplanie się w kałużach po burzy łapanie i nawet deszcz nie przeszkadzał w zabawie

a w domu gdy zbyt mokro czy zimno było
    gry planszowe , statki , zabawy pod stołem
    Ach aż mnie nosi :D

Tralala
    też myślałam że to będzie długa bajeczka [​IMG]
    Jest moc [​IMG]

Piotr
    to my się bawili na jednym podwórku :inlove::D

Ostatnie edytowanie: 2 czerwca 2018
  20. krasnoludek10

Jedyna zabawa jaką pamiętam i to z podstawówki to superowa zabawa w podchody :D