panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Mnie też to denerwuje .

2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ja wstałem o 13:30, bo przez 2 h zasnąć nie mogłem-.- Magda - gratki 105 na farmie:D A mej mamie 308 na Baśce;)

Ostatnie edytowanie: 3 września 2017
  3. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

I powrót do przeszłości się udał :D
    Przeszłość eventu byłyby rano , ale brakło 3 szt wapienia : słownie trzy sztuki [​IMG]
    nie wiem jak to jest z wypadajkami ale posiałam rano rozmaryn i wyleciało z niego 132 szt kamieni z trzech łąk ,tyle to nawet mi z cebuli nie sypie :eek: bo tylko tak do 90 -100 szt
    Zresztą ostatnio też siałam w ciągu dnia coś z roślin do stodoły i szybciej uzbierałam wymagane braki wypadajkowe niż z cebuli .

I co zauważyłam -po powiększeniu pucharów o 2 % eventy kończę średnio na 45 -48 h przed końcem (wcześniej było tak na 24 h )
    Hm to w jakim czasie zrobię jak zdeponuje całe puchary [​IMG]

Korci mnie poeksperymentować przy następnym evencie :D (ale se pomarudzę xD za wsze czasy )
    Jest jeden problem trzeba mieć czas na takie sianie co 3 -5 godzin i wielkie chęci tak klikać i klikać i klikać xD

4. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Na noc posiałam szpinak,wyleciało z trzech łąk niepełnych 120 dropów,wcześniej z cebuli 90-115

5. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

gratulacje Agniecha :)

już to parę razy pisałam, że jak sieje coś co potrzebuję, to lepiej z tego leci niż z goździków czy cebuli...

takiej zależności u siebie nie widzę - ostatnio kończę przed upływem 48 godzin od rozpoczęcia eventu xD

6. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

:Dczego narzekasz nawet mnie wyprzedziłaś xD
    szybciej robisz eventy niż ja :D
    czyli wśród żeńskiego grona u nas ja będę ostatnia :D
    ...
    nawozu nie kupuję jak drogi jak nie mam to nie używam i gitara :)

7. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ciekawe ile z goździora.. Aga - brawo:)

8. abc2016

Ania też robiłam bez nawozu ten bieżący event - zużyłam ile miałam a potem już był bardzo drogi

9. xBabciaEwa

Gratuluję Agniecha - trzeba było napisać - by się wysłało te kamienie. xD
    Kury wystawiłam , żeby nawozu nazbierać .

10. antonina-farmerska

Miałam nawóz schomikowany,ale tez go nie używałam ,gdyz mijało się to z celem,skracało mi tyle,żeby kolidować z moją pracą.
    Czekam aż skończy się CMJ i wystawię kukułki ,żeby dozbierać przed BB,bo przecież mam pół pnącza kukułkowego szary.:cry:

Następnym razem muszę zapisywać meldunki o ukończeniu eventu ,bo przed końcem trudno wyłapać kto już skończył a komu jeszcze trzeba wysłać dropa ,czy skrzyneczkę już poprzednio miałam problem a mam kilka tych prezentów zawsze do rozdania wiec łatwiej jest jak są zgłoszenia,zawsze można pomóc w potrzebie:)

11. agniecha$

Ale szpinak długo rośnie mi chodzi o takie krótko rosnące
    Dzięki :)
    Dzień bez marudzenia - dniem straconym xD
    Jak zauważyłaś ''marudzenie '' dobrze robi na wypadajki ;)
    Nawozu nie kupowałam szkoda mi było wydawać ponad 1300 SG za szt.
    Tylko urośnie orchidea i wiechlina wystawiam kury na nawóz ,muszę zapasy sobie zrobić .
    -------------
    Czytaliście zgadule ?
    Nie nadążam za tym wszystkim .Jak myślicie wyrobimy się z tym wszystkim
    Nawet zastanawiałam się czy całkiem nie zrezygnować z wypadajek od sąsiadów
    Daję sobie radę z eventami a komuś bardziej by się przydały .

Ja to z rozmachem wysyłam wypadajki nie bacząc czy komuś jeszcze potrzebne ,tak wygodniej jest
    O żesz na forum nie idzie wleź co chwilę mi kwiotek się kręci >:(

Ostatnie edytowanie: 3 września 2017
  12. abc2016

a sprawdziłaś do kiedy będzie ten Twój nawóz na targu leżał?

myślę, że nikt nie robiłby nowych rzeczy w grze w taki sposób, żeby nie sprawdził najpierw wykonalności, co wcale nie oznacza, że będzie łatwo
    gdyby zrobili coś całkiem niewykonalnego, to będzie tyle postów na forum z odpowiednimi tekstami, że zaraz będzie wiadomo, że to trzeba poprawić
    widać różnicę między "jęczącymi" a rozsądnym graczem, który napisze, że się nie da zrobić - i nie dlatego się nie da, że mu się nie chce, tylko się nie da i tyle

13. agniecha$

Wiem wiem Zośka ;) jestem z tych jęczących inaczej xD i zgadza się czasem mi się nie chce xD

14. abc2016

w Domku sobie możemy popisać co się nam podoba (w ramach regulaminu), ale nie idziesz do eventovego żeby jęczeć dla samego jęczenia, a tam są tacy magicy co tak robią notorycznie, więc gdyby tacy nie-płakliwi napisali konkretnie czego się da zrobić, to byłby argument
    myślę, że zdecydowana większość takich nie-jęczących szukałaby najpierw rozwiązania i sposobu, żeby nawet mocno wygórowane zadania zrobić, zanim by coś w eventowym napisała....

15. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Gratki

16. agniecha$

Do eventowego boję się chodzić [​IMG]
    ps rozumiem o co Ci chodzi i zgadzam się z Tobą ,niektóre ''jęczenia '' są bez sensowne i nie potrzebne
    Dzięki

17. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

a ja to wam powiem tak:
    wszystko jest bez sensu lecz nic bez znaczenia :p
    marudzenie czasem czegoś uczy , czasem jest celowe by było lepiej, czasem też jest wręcz wskazane jak twórcy coś źle wymyślą i tu uważam że zbyt często np u nas się milczy - sąsiedzi potrafią aż grzmieć forumowo jak coś nie tak jest :p
    eventowy jest tak specyficznym wątkiem że można by felietony pisać xD
    ale jaki by był gdyby było tylko: super event , ja zrobiłam , ja jeszcze robię i statystyki wypadajkowe :p- no dramat
    a strategie - coraz częściej bach trza przenieść bo nagle nie ten dział -.- mimo że w temacie
    wy zobaczcie ile stron ma eventowy - coraz mniej niestety
    garstka tych samych osób co event to mniejsza
    bo nagle niby ktoś zadał głupie pytanie -.-- ja uważam że nie głupich pytań mogą być tylko takowe odpowiedzi
    o czym się wielokrotnie przekonałam.

dawniej to był wątek gdzie w temacie eventu można było wymienić wszelakie informacje dotyczące gry i eventu oczywiście jednocześnie
    dziś gracz jest przekierowywany lub usuwany a inny nie w temacie zostawiany :p

Jeszcze na szczęście kilkoro starszych stażem graczy jest i czasem coś napiszą ale większość jest już dawno już nawet nie w krzakach a dalej a ci co są to już naprawdę niedługo będą.

Ja dzięki temu że tu jestem to rzadko już w eventowy zaglądam bo tu się od was wszystkiego dowiem co i jak najszybciej :inlove:

marudzenie to pikuś a post z wpisem "git majonez" - jak się ma do tematu eventu xD(ev s 5)- moim zdaniem najlepszy xD

18. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

No to i ja skutecznie wróciłam do przeszłości.:D

19. xBabciaEwa

Bardzo skuteczne wróciłaś - gratulacje . :inlove:

20. antonina-farmerska

Gratulacje,dobrze w towarzystwie lepiej niż się błąkać po budowie drugiego PKiN-u nie zbudujesz.;)