panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Chyba to, no fakt nie ma pokazanych określonych itemów to tak może być , ze dowolne ale różnie to bywa

Ale bedzie to krakanie z góry nie trafne :p

A gdzież Ty sie podziewała?

Tomku, przecież to oczywiste ze skrzynki każdemu przydatne zawsze :)

2. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ależ skąd:p

brzustinka i agucha31 lubią to.
  3. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

aa działo się najpierw fatalna sobota po niej ciut lepsza niedziela byłaby super gdyby wieczorem w Sandomierzu nie lunął deszcz
    poniedziałek - mega nadwyrężony fizycznie - trafiłam w fatalizm ale godnie przetrwałam, dziś dochodziłam do siebie między tym co musiałam załatwić
    jutro jadę do sadu do znajomych pomóc im zrywać wiśnie
    w tym roku w całym kraju a szczególnie w naszym regionie przemarzły wszystkie prawie w nielicznych miejscach i sadach ocalały
    skupy jeżdżą po całym województwie i pytają bo kontrakty umowy ileś tam ma ich być a nie ma
    mowa o tych sokowych typowo oczywiście
    większość sadowników obcinała drzewka nie zrywając nic :cry:
    i tak jest z wieloma owocami
    byłam na święcie śliwki w Szydłowie na zamku - bez śliwki- przemarzły :cry:
    morele to samo na całej trasie do Sandomierza nic :cry:- dramat- przemarzło chyba wszystko i tylko jabłka zostaną :cry:
    truskawki były niecały tydzień, jagód w lesie nie ma a jak są to marne ilości - trudno o bułkę z jagodami :(
    no nic
    pokazały się grzyby po deszczach w naszych cudnych obfitych lasach ale że było sucho nie nadają się do wzięcia robaczywe wszystkie w mig
    ogórki ponoć jakaż zaraza na polach - chorują
    no koszmar

kary będą dla kraju za to że przymrozek złapał i owoce zabrał :cry:

4. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Chodząca legenda forum

Ja co roku słyszę, że rolników spotkała jakaś tragedia. Jak nie przemarzło, to jakaś zaraza. Jak nie zaraza, to szkodniki. Jak nie szkodniki, to huragany i gradobicia. A jak jakimś cudem trafi się rok bez przymrozków i zarazy, to jest klęska urodzaju i plony gniją, bo ceny za niskie i nie opłaca się zbierać o_O

brzustinka, kaniape4410 oraz agucha31 lubią to.
  5. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

e no rok temu było spoko w naszym regionie :)
    wiesz są rolnicy i rolnicy i sadowniki a sadownicy
    Ci co mają dużo mają zawsze za mało i są wiecznie niezadowoleni a Ci co mają w sam raz i ciężko pracują i dbają to się cieszą z każdego plonu i dbają o to
    widziałam w ostatni tydzień bardzo dużo pustych drzew w sadach ale ich właściciele nie marudzą tylko jest im po prostu przykro

najwięcej krzyczą Ci co chcą dostać dopłat a to jest też inna grupa rolników - ta która jest taka biedna że ma wszystko zmechanizowane i takie dorobki że mózg staje w poprzek

jak za niskie ceny to u nas nie wyrzucali - szło na skup, do hurtowni owoców na mrożonki i odpady też na coś tam skupowali - są miejsca jeszcze gdzie nie marnuje się wszystkiego- fakt że takich miejsc i ludzi jest coraz mniej.

nie no i jabłka jak obrodziły to non stop u nas skrzynkami za darmo rozdawali- wiesz jak ludzie się bili i stali w kolejkach? by potem dzień w dzień szpanować i jabłka jeść jakby to były kokosy przynajmniej xD

ale fakt młodzi przejmują gospodarstwa i nic już nie jest jak wcześniej

brzustinka, kaniape4410 oraz agucha31 lubią to.
  6. agucha31

oj to fakt troche sie działo u Ciebie :)
    A co do owoców to fakt masakra straszna, mało w tym roku owoców niestety :(

7. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

Dobry:) Ja też już się odnalazłam;) Miło, że ktoś zauważa braki obecności:);) U mnie trochę napięty grafik był ostatnio ( na szczęście nie w pracy a w domu) i ledwo zdążałam farmę obrabiać raz czy dwa na dzień:p:) Ale nie narzekam:) Dwa dni urlopu męża dobrze, rodzinnie wykorzystaliśmy:D i córcia zadowolona, zwłaszcza ze spływu kajakowego. Czasami dobrze tak się odciąć i rodzinnie czas spędzić:) Ale za Wami się stęskniłam:) Dobrej nocy wszystkim życzę i do jutra:);)

8. agucha31

Dzisiaj to wszystkie po kolej sie odnajdujemy :) :p
    Choć przyznam że też sie zdziwiłam tak szybkiego zauważenia braku obecności :)
    jednak widać ze domownicy sie trzymają i pamiętają o sobie co jest bardzo miłe :)

9. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Doberek,
    dziś wszystkim Ankom,Aniom ,Anulkom i AnnDżelinie najlepsze życzenia:inlove:[​IMG]

10. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

Dobry:D Kawka już się robi:) Wstawać śpiochy i kubeczki podstawiać;)

A wszystkim Aniom

Czcionkę zmniejszyłam do dozwolonej czyli 4 i proszę nie używać większych,

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 26 lipca 2017
  11. agucha31

Witam, wszystkim tym co dzis maja swoje święto wszystkiego, naj, naj, najlepszego
    Widzę ze kawka juz jest :) ale gdyby brakło to jeszcze doniosłam kawke i ciasto , właśnie sie doczłapałam do 98 lvl :p

12. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

Gratuluję poziomu:inlove::D No i jednego fl oczywiściexD:p

13. agucha31

Oj tak, tu to sie dopiero wzbogaciłam :) :p az sie zastanawiam na co te fortune wydać xDxD

14. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

Spoko firma coś znajdzie na to Twoje bogactwo;):pxD

15. agucha31

hahahaha oj długo bedzie szukała :)

16. antonina-farmerska

Aga gratulacje,no trochę Ci zazdroszczę tego jednego Florka;)

kaniape4410, brzustinka oraz agucha31 lubią to.
  17. agucha31

No dziękuje, w sumie to sie dziś aż o 2 wzbogaciłam bo 1 za poziom i 1 z drzewka :)

18. antonina-farmerska

Słuchaj,to już możesz zaszaleć,tylko pózniej nie płacz ,że poszłaś z torbami;)

kaniape4410, brzustinka oraz agucha31 lubią to.
  19. agucha31

Oj przy takim bogactwie ciężko iść z torbami :p :D;)

kaniape4410 i brzustinka lubią to.
  20. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

Poradnik przeczytałam:oops:8) Wychodzi mi, że potrzeba 800 kubków i 11600 rośliny:sleepy: czyli w przybliżeniu jakieś 6 pełnych zasiewów, a że roślina w miarę krótka to szybko pójdzie:)

agucha31 i kaniape4410 lubią to.