panoramaogrodnicza

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika panoramaogrodnicza, 21 maja 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

No nie , na szczęście nie no i skarpety sporo to podrzuciłam pod wszystkie drzewa a trochę ich jest :)
    No to fakt, u mnie ta nadzieja zawsze jest, jak to powiadają tylko nadzieja umiera jako ostatnia :)

2. kaniape4410

kaniape4410 Fanatyk forum

Ja na mrocznej cały czas rzucam skarpety i Zośkę drugą na drzewka ;) Dzięki temu jest szansa jakaś na wyhodowanie takiej ilości owoców jak potrzeba do misji ;) I do innych rzeczy..

3. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

zrobiłam próbę tu bambus tu melon ale fakt gdybym miała tylko melona to może już bym skończyła albo brakło by mi bambusa :D
    trzeba pamiętać że ten bambus jednak idzie wraz z muszelką
    taki spływ - muszla/ bambus = bambusowa muszla czy tylko ja mam dziwne skojarzenia xD

4. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

można tak jak napisałaś, ale można tez dodać 2 ulotki o 2:20 i jak pokaże 0:20 to poczekać do końca

5. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

ja często, ale nie cały czas :) bo owoców z drzew wszystkich mam dośc sopre ilości, no z wyjątkiem jakiś nowości :)

Ostatnie edytowanie: 16 lipca 2017
  6. AnnDżelina

robię tak samo :)
    teraz walczę o drzewko z misji "stwór z bagien" brakuje mi jeszcze macki ale powinnam zdążyć zrobić 3 zadanie
    schowałam potwory jak wywalczę drzewo to będę zbierać na paszę i wtedy potworki wystawię na spokojnie
    inaczej nie wyrabiałam

7. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Brawo:) U mnie z małych z SN z melona girland 143:p Ale już mi szkoda SN, więc na noc pójdzie melon na długo albo na dużych - zależy od ilości czasu;)

8. abc2016

właśnie go zdobyłam i jest to piąte drzewko tego rodzaju, sporo go trzeba do misji i sporo papu dla błotniaków, których już mam siedem

9. AnnDżelina

moje to będzie 3-cie i mam 3 błotniaki tak to może wyrobię jak uzbieram świetliki do misji to może uda się potem na błotniaki i tak w kółko :) póki się nie uzbiera

10. abc2016

a z 4 diamentowego wzięłaś już zagrodę błotniaków?

11. AnnDżelina

nie
    w 4 mam tylko srebrną zrobioną i oddane świetliki do złotej
    brakuje 23 błotniaków
    potem dopiero diamentowa 60 świetlików i 75 błotniaków [​IMG]

idę po kolei 5 nie tknięta

przy następnej pełni jak będzie normalna to nie da rady ruszyć

12. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Ja tej misji nawet nie zaczęłam , skupiłam sie na starych misjach , żeby je skończyć - może to błąd mój , bo błotniaka mam jednego tylko , a drzewek fosforyzujących 3 . Już sama nie wiem co lepsze i co w 1 kolejności robić , trochę sie gubię w tym wszystkim .

13. AnnDżelina

to wszystko jak trzeba drzewka trzymaj niech się zbierają :)
    teraz z tym xxl troszkę ułatwili bo jest szybciej ale jestem zawiedziona że dali bez podstawy :)
    ja wcześniejsze misje skończyłam i wzięłam się za tą
    siałam tą paproć non stop- pamiętasz? do stwora też potrzebna do paszy a na noc i na wyjście zostawiam zawsze mroczny kwiat
    ja się dziwię dlaczego wiele osób nadal sieje czubajkę jako długorosnącą - jak mroczny kwiat ma tyle samo czyli 8 godz a potrzebny i do misji i do paszy dla potwora
    w dodatku jako mroczna roślina ma największą wartość w stodole w stosunku do innych a był czas gdy mroczne były potrzebne w jakimś evencie
    ja zostawiam więc mroczny kwiat na polach jak nie zapomnę :)

14. kaniape4410

Też się skupiłam na starych misjach, a błotniaki i pokarm dla nich tworzą się przy okazji.
    Uznałam, że chwytanie wszystkich srok za ogon jednak sprawia, że wszystko zaczynam i niczego nie kończę ;)
    Więc wybrałam taką strategię ;)

15. xBabciaEwa

No ja też , dlatego stare robię , a nowe w kolejce czekają . :)

16. AnnDżelina

i Gitara :) - tylko drzewek nie chowaj niech stoją ja schowałam swojego czasu wierzbę ośmiornicza by mieć więcej miejsca do siania i teraz muszę Zośką latać a gdyby non stop stały to by nie trzeba było :(
    zobacz ilości do oddania w tym nowym zadaniu

17. kaniape4410

Drzewka wszystkie na mrocznej stoją - podlewane skarpetą i drugą zośką zwiększającą plony ;) Nawet macek nie ściągnęłam, chociaż owoców już prawie 1000 w stodole, bo wiem, że na pewno się przydadzą do innych niż misje celów ;)
    Drzewka muszą być ;)
    Błotniaki też się robią, ale na razie mimochodem ;) Tylko świetliki w pasku, ale tych mam spory zapas też.

Na następny mroczny event skupię się w dorabianiu składników na fosforyzujące kule i błotniaki, a także na towarach do itemów do nowego pnącza.
    Teraz stare misje na tapecie. Jak zrealizuję swój plan - pochwalę się wynikami;) Ale na razie nie zapeszam - tfu tfu ;)

18. xBabciaEwa

Ja to nawet zagród nie chowam , a drzewka musowo stoją . Zakręciłam sobie kołem i 4 smoka upolowałam , już w ogrodzie stoi .

19. abc2016

nie wiem czy dobrze, ale przyjęłam taka strategię, że najpierw robię to gdzie zwierzaki potrzebne, potem tam gdzie owoce i na końcu sianie, tak mi się wydaje, ze najszybciej się to zrobi, zwłaszcza, że ja jesienią zaczynałam działać na mrocznej dopiero - tej misji ostatniej mam 88% i pewnie jako pierwszą mroczną ją skończę :)

20. kaniape4410

Gratulacje ;) Super ;)
    też poluję na te smoczki, ale bez rezultatów ;)

No tak - to dla Ciebie wszystkie misje jakby nowe ;)
    A u mnie taka misja typu Mroczne zakupy czy Czary Mary od 6 lat na zrobienie czekały xDxDxD
    Od czasów, gdy Pełnia księżyca uruchamiana była na Głównej Łące ;)
    Więc u mnie priorytety jakby inne ;)

agucha31, abc2016 oraz agniecha$ lubią to.