płatność

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika marynia53, 11 października 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. marynia53

marynia53 Cesarz forum

Witam, jest instrukcja jak usunąć dane z karty płatniczej a nie ma jak dokonać zmian po zmianie okresu ważności karty płatniczej.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

3. marynia53

marynia53 Cesarz forum

tak robiłam, usuwałam wszystkie dane, następnie wprowadziłam stare i nowe daneW karcie zmienił się tylko termin ważności k kod. Wszystko to robię a na końcu "nie można doknać płatności"

4. SMOD_Atena

Ale po co po usunięciu danych ponownie wprowadzałaś stare dane nieważnej karty?
    Usuwasz stare dane i przy dokonywaniu płatności wpisujesz nowe, aktualne dane karty.
    Spróbuj tak proszę a jeśli będziesz miała z tym problem to zapraszam ze zgłoszeniem do PT.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

5. marynia53

marynia53 Cesarz forum

Ewa, chyba nie wiesz co piszesz. Usunęłam wszystkie dane korzystając z przycisku usuń. Próbowałam pisać jednak poległam na kodzie czyli nie daje się wprowadzić. Ponadto nie widzę swojego id.

6. SMOD_Atena

Wiem co piszę, nie widzę jednak co robisz na swoim koncie. Czy po usunięciu pojawiło się potwierdzenie?:

7. marynia53

marynia53 Cesarz forum

Oczywiście, że się pojawiło, nawet 3 razy usuwałam i przeładowałam kompa.. A dane stare to moje osobiste dane czyli imię, nazwisko, adres, nr karty.

8. SMOD_Atena

Super. Czyli do momentu pojawienia się informacji o usunięciu danych wszystko jest w porządku. Nie rozumiem jednak po co ponownie wpisujesz "stary" nr karty, skoro jest nieważna? trzeba wpisać wszystkie wymagane dane nowej karty.
    Czy mam rozumieć, że karta jest ta sama a masz na niej zmieniony tylko termin ważności? to by wyjaśniało dlaczego podajesz ponownie jej nr, ale byłoby przynajmniej dla mnie dziwne, bo ja zawsze dostaję nową kartę, nigdy nie miałam przedłużanego terminu ważności starej.

9. marynia53

marynia53 Cesarz forum

tak działa karta płatnicza, ten sam numer karty ma od 10 lat. Termin ważności ten sam tylko zmienia się rok a miesiąc też jest "stary" czyli od nowości. A gdzie mam szukać id bo jest niewidoczne?

PS obecnie idę po zakupy, jak wrócę to ew. odpowiem.

10. SMOD_Atena

Po usunięciu danych i dokonywaniu zakupów za pomocą karty pojawia się okienko, w którym trzeba podać dane karty:

kk.png

Jakie ID masz na myśli? bo nie widzę w tym okienku żeby było wymagane.

11. marynia53

marynia53 Cesarz forum

jak chcę napisać do PT o problemie to prosi id. No i ten kod, w tym czasie miałam "które zwierzę jest największe?" To był króli i nie mogę go umieścić ale jest zaznaczone "ptaszkiem" Oczywiści z VISY" zmieniam na Mastercard" bo taką mam.
    Oczywiście tak robiłam i taką planszę miałam.
    Chyba coś nie działa po stronie BP, bo chciałam sprawdzić płatność i niestety nie mogę, Ponadto wszystkie dane łącznie z pakietem zostały chociaż usuwane były kilkakrotnie.

12. SMOD_Atena

Zakupione pakiety/abonamenty będą aktywne do daty ich wygaśnięcia nawet po usunięciu danych płatności.
    Jeśli chodzi o ID do zgłoszenia wysyłanego do PT, to nr ten znajdziesz na drewnianej ramce gry tuż obok swojego nicka. Zgłoś wobec tego problem do PT wysyłając formularz zgodnie ze wskazówkami z poradnika wybierając opcję "problem z płatnością": Pomoc Techniczna.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

13. marynia53

marynia53 Cesarz forum

dziękuję, nie mam pytań a raki brązowej z id w nowej wersji gry nie mam.

14. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Mi też niedawno zmieniła się data ważności karty kredytowej. To co mogę podpowiedzieć to ważne jest wprowadzenie nowego kodu kontrolnego CVV bo jest inny niż w starej karcie i druga rzecz karta musi być aktywowana, bo jeżeli dostałaś nową kartę i jej nie aktywowałaś to nie zadziała. Aktywacja karty kredytowej polega na dokonaniu transakcji w sklepie (tak jest np. w ING) inaczej płatność w Farmeramie nie przejdzie jako zakup.

15. SMOD_Atena

pepe2013 dziękuję za pomoc.

marynia53 jeśli używasz autonomicznego klienta to nr ID znajdziesz w oknie ustawień gry (zębatki w prawym, górnym rogu), zresztą w grze na przeglądarce też tam można znaleźć:

ust.png

A skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.