Płatność Paysafecard

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika NiuszNiusz, 7 października 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. NiuszNiusz

NiuszNiusz Aktywny autor

Witam, dzisiaj po raz pierwszy nabyłam paysafecard. Kupiłam pakiet 150 FL plus sn, płatność przebiegła pomyślnie i pojawił się komunikat, że dobra zostały dopisane do konta. Czekam godzinę, przelogowałam parę razy i nie dopisało florenów. Chciałam skontaktować się z PT, ale w formularzu wymagany jest nr serii .... co to za nr?

2. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Prawdopodobnie chodzi o numer seryjny karty. Jest to 10 cyferek pod datą ważności kodu .
    Pozdrawiam :)

3. Rockowa*

Rockowa* Czeladnik forum

Na wydruku powinieneś mieć coś takiego jak "Numer seryjny", zwykle jest gdzieś koło pola gdzie podany jest termin ważności. Najczęściej znajdują się nad lub pod kodem PIN. Zależnie od tego gdzie kupowałeś kartę może się znajdować w nieco innym miejscu (wydruki się różnią).

Przy okazji zanim wyślesz zgłoszenie sprawdz na stronie Paysafe, czy przypadkiem kasa nie wróciła Ci na konto, bo dziś też chciałam zapłacić kartą paysafe i niby transakcja przebiegła poprawnie, ale zakup nie doszedł do skutku, a stan karty po mniej więcej godzinie wrócił do tego sprzed dokonania zakupu.

draculik34 lubi to.
  4. NiuszNiusz

NiuszNiusz Aktywny autor

Zaraz zerknę. Dziękuję. Czy często zdarzają się problemy? Czyli, aby sprawdzić na Paysafe musiałabym założyć konto tam :oops: ?

EDIT: tak czy inaczej wysłałam zgłoszenie do PT, był komunikat, że przyjęto itd i wysłano automatyczną wiadomość na maila. Tego też nie ma. -.- W spamie pusto... rany, czy ja muszę mieć pecha?

Ostatnie edytowanie: 7 października 2014
  5. draculik34

draculik34 Chodząca legenda forum

Nie musisz zakładać konta. Po pojawieniu się okienka z płatnością klikasz na stan konta . Pojawi się kolejne okienko "sprawdzanie dostępnych środków" wpisujesz kod pin z karty i za moment zostanie pokazane ile masz pieniędzy na karcie.

6. Rockowa*

Rockowa* Czeladnik forum

Zdarzyło mi się drugi raz, a korzystam z paysfafe regularnie od ponad 3 lat. Zresztą najczęściej problemy z paysafe wynikają z jakiś chwilowych problemów z netem. Ogólnie jak dla mnie jest to najlepsza metoda płatność i tylko jej używam w grze.
    Żeby sprawdzić stan karty nie musisz nic zakładać. Wystarczy, że wejdziesz na ich strone i w zakładce usługi wybierzesz "sprawdź dostępne środki".

draculik34 lubi to.
  7. NiuszNiusz

NiuszNiusz Aktywny autor

Dzięki dziewczyny za pomoc, udało się! :D Już wcześniej gdzieś chyba Eewunia pisała o zaletach tej formy płatności. Teraz i ja tak uważam. Jeszcze raz wielkie dzięki i można zamknąć.

8. Dziękuję więc graczom za pomoc i skoro można to zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.