Opinie Owocowy Targ

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by BA_Salsa, Jul 1, 2016.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. __BiAłY__

__BiAłY__ Komandor forum

Witam:) Mnie oczywiście będzie jak zwykle kusiło oddać owoce już w pierwszym dniu , ale zdecydowałem że oddam na początek na cztery nowe drzewka (40GT) , a z resztą zaczekam do końca eventu , wtedy dopiero się zobaczy ile udało się zgromadzić super owoców!
    Fajnie że wreszcie coś nowego , a nie tylko siej siej i jeszcze raz siej...;)

Last edited: Jul 2, 2016
  2. azikowo

azikowo Fanatyk forum

zrobiłam sobie tabelkę w excelu i wyszło mi żeby mieć 103 talarki, chcę po 2 drzewka + inne bez naklejki(naklejka mi niepotrzebna, wiem profanacja dla niektórych)
    to potrzebuję 3 924 800 SG
    7 z małych (7 talarków)
    8 ze średnich ( 24 talarki)
    9 z dużych (72 talarki)

tańszej wersji nie znalazłam, na cudowne owoce w dużej ilości nie liczę, ale w środę wieczorem w 1 kolejności je oddam, a resztę upchnę owocami, duże ilości nowych drzew nie są mi potrzebne, wezmę po 2, chociaż i tak nie wiem czy po 1 nie starczy:)
    ciekawe czy ktoś znajdzie bardziej korzystne rozwiązanie :) oby tak xD

3. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Witam :)
    Aniu mamy tutaj (klik) zupełnie niezłe rozwiązanie z wykupieniem wszystkiego z "różnych" i po 1 drzewku.
    Ja chciałam być lekko wygodniejsza i myślałam wymienić 8 x duże tj. za 2.419.000 ale cytowana propozycja jest o 300.000 tańsza.

4. azikowo

azikowo Fanatyk forum

tabelka jest ok, ale nie jest "interaktywna" dlatego swoja zrobiłam, bo excel daje dużo możliwości dzieki swoim funkcjom:) i łatwiej szukać dzięki funkcjom a nie dodawaniu xDz wiekiem wygodna się robię o_O:cry::cry:
    ja zobaczę nastawiam się na 2 drzewka, ale może będzie po 1, zobaczę xD

5. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Ja nawet nie brałam pod uwagę tabelki tylko opis:

Ja wyliczyłem, że chcę 64 talary - co oznacza, że muszę wpłacić po 6 razy do 1. i 2., a 5 razy do 3.

kybek93, azikowo and toDzasta like this.
  6. azikowo

azikowo Fanatyk forum

a ja sprawdzałam, która opcja jest najtańsza:) po to mi tabelka była potrzebna:) bo leniwa jestem i dodawać mi się nie chciało, a że centuś jestem to szukałam najtańszego rozwiązania xDxDxDxD a i jak zmienię zdanie to szybko sobie znajdę dobre rozwiązanie :)

7. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Tabelka też by mi się przydała :)
    Owoców trochę mam, ale trzeba z głową je wydać :)

8. cheray

cheray Aktywny autor

przez pięć lat trochę bzu i innych owoców się uzbierało więc pewnie wezmę opcję trzecią i poszaleje z talarkamixD jak zakupy to zakupy;)

kybek93, Wrzosowisko3 and toDzasta like this.
  9. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Ja zrobiłem tę tabelkę właśnie po to, żeby móc sobie swobodnie dodawać wszystkie scenariusze xDxDxDxD
    Jednak excel w tej grze jest nieocenionym przyjacielem :D

A w temacie eventu: trochę owoców mi brakuje, więc będę musiał kombinować - albo targ, albo dokupię drzewka. Zobaczymy jeszcze, jak będą leciały wypadajki :D

10. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Udostępnisz tabelę ?
    Drzewka stoją.

kybek93 and Wrzosowisko3 like this.
  11. azikowo

azikowo Fanatyk forum

ja mam problem z wieszaniem, najprostszy sposób to przepisać w excelu tabelkę z poradnika i pobawić się autosumowaniem :) ilości talarków oraz sumą wpłat,przepisanie tabelki zajmuje 5min :)

12. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Wrzosowisko3 and toDzasta like this.
  13. Sekme

Sekme Generał forum

Na reszcie znalazł się ktoś, kto mnie rozumie... xD:D

Nie trzeba przepisywać. OCR jest szybszy 8)

A w temacie eventu...
    Zamierzam zrobić program minimum od minimum, czyli po 1 drzewku dla Miecia, kupony i bananki "na zaś" i, oczywiście, główną nagrodę - naklejkę xDxD

Last edited: Jul 2, 2016
  14. azikowo

azikowo Fanatyk forum

następnym razem wypróbuję:) bo excel przydatny jest xDa nie zawsze da sie wkleić specjalnie,a by od razu w tabelce było :)

15. mahartka

mahartka Baron forum

nawystawiałam drzew na prawie całą Bahamę xDxD nawet nie wiedziałam, że ich aż tyle mam o_Oo_O
    na farmie muszą poczekać aż się ten event zakończy bo jeszcze zbieram torebki..
    powinno wystarczyć co mam w stodole, ale zawsze coś tam jeszcze się pozbiera :):)

kybek93, tosia and toDzasta like this.
  16. -fifonik-

-fifonik- Zaawansowany

50 wypadajek brakuje, za 3 h zbieram całe pole ulepszonych wielkich drzew, pod wieczór reszte.
    Powinno dać rade skończyć event :)

Na wieczór wymiana na drzewka wszędzie. Ładnie sie eventy zazębiły, u mnie prawie co do godziny :)

Nutka, kybek93, ma-ter and 1 other person like this.
  17. Waldeemar

Waldeemar Okazjonalny autor

Z tego co widzę w poradniku owoce z bahamy nie będą się liczyć.

Komputery są od tego żeby nam same liczyły jak najlepiej te owoce oddawać, excel jest fajny, ale ja sobie zrobiłem prosty skrypcik:
    Wystarczy wpisać ile chcemy talarów i automatycznie pojawia się tabelka co robić.
    Czysty i lekki javascript, po zapisaniu uruchamiany lokalnie i nie wymaga żadnych połączeń.
    https://drive.google.com/open?id=0BxXNSYTFu0i4UXRoRnF6RzNZMlU

18. -fifonik-

-fifonik- Zaawansowany

Nawet działa Waldeemar :), dzięki.

kybek93, toDzasta and tosia like this.
  19. mahartka

mahartka Baron forum

same owoce nie, ale wypadajki będą z nich lecieć :)
    prosty skrypcik?xD dla mnie czarna magia xD

kybek93, toDzasta and tosia like this.
  20. elwira17

elwira17 Stary wyjadacz

Muszę poczytać tutejszych ekspertów jak robić targowy event. Chciałabym robić po 8 talarków, tylko za ile SG muszę wtedy oddać owoców? Hmmmm, tak nie lubię liczyć.

kybek93 likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.