Opinie Owocowy Targ

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 1 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. __BiAłY__

__BiAłY__ Komandor forum

Witam:) Mnie oczywiście będzie jak zwykle kusiło oddać owoce już w pierwszym dniu , ale zdecydowałem że oddam na początek na cztery nowe drzewka (40GT) , a z resztą zaczekam do końca eventu , wtedy dopiero się zobaczy ile udało się zgromadzić super owoców!
    Fajnie że wreszcie coś nowego , a nie tylko siej siej i jeszcze raz siej...;)

Ostatnie edytowanie: 2 lipca 2016
  2. azikowo

azikowo Fanatyk forum

zrobiłam sobie tabelkę w excelu i wyszło mi żeby mieć 103 talarki, chcę po 2 drzewka + inne bez naklejki(naklejka mi niepotrzebna, wiem profanacja dla niektórych)
    to potrzebuję 3 924 800 SG
    7 z małych (7 talarków)
    8 ze średnich ( 24 talarki)
    9 z dużych (72 talarki)

tańszej wersji nie znalazłam, na cudowne owoce w dużej ilości nie liczę, ale w środę wieczorem w 1 kolejności je oddam, a resztę upchnę owocami, duże ilości nowych drzew nie są mi potrzebne, wezmę po 2, chociaż i tak nie wiem czy po 1 nie starczy:)
    ciekawe czy ktoś znajdzie bardziej korzystne rozwiązanie :) oby tak xD

3. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Witam :)
    Aniu mamy tutaj (klik) zupełnie niezłe rozwiązanie z wykupieniem wszystkiego z "różnych" i po 1 drzewku.
    Ja chciałam być lekko wygodniejsza i myślałam wymienić 8 x duże tj. za 2.419.000 ale cytowana propozycja jest o 300.000 tańsza.

4. azikowo

azikowo Fanatyk forum

tabelka jest ok, ale nie jest "interaktywna" dlatego swoja zrobiłam, bo excel daje dużo możliwości dzieki swoim funkcjom:) i łatwiej szukać dzięki funkcjom a nie dodawaniu xDz wiekiem wygodna się robię o_O:cry::cry:
    ja zobaczę nastawiam się na 2 drzewka, ale może będzie po 1, zobaczę xD

5. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Ja nawet nie brałam pod uwagę tabelki tylko opis:

Ja wyliczyłem, że chcę 64 talary - co oznacza, że muszę wpłacić po 6 razy do 1. i 2., a 5 razy do 3.

kybek93, azikowo oraz toDzasta lubią to.
  6. azikowo

azikowo Fanatyk forum

a ja sprawdzałam, która opcja jest najtańsza:) po to mi tabelka była potrzebna:) bo leniwa jestem i dodawać mi się nie chciało, a że centuś jestem to szukałam najtańszego rozwiązania xDxDxDxD a i jak zmienię zdanie to szybko sobie znajdę dobre rozwiązanie :)

7. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Tabelka też by mi się przydała :)
    Owoców trochę mam, ale trzeba z głową je wydać :)

8. cheray

cheray Aktywny autor

przez pięć lat trochę bzu i innych owoców się uzbierało więc pewnie wezmę opcję trzecią i poszaleje z talarkamixD jak zakupy to zakupy;)

kybek93, Wrzosowisko3 oraz toDzasta lubią to.
  9. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Ja zrobiłem tę tabelkę właśnie po to, żeby móc sobie swobodnie dodawać wszystkie scenariusze xDxDxDxD
    Jednak excel w tej grze jest nieocenionym przyjacielem :D

A w temacie eventu: trochę owoców mi brakuje, więc będę musiał kombinować - albo targ, albo dokupię drzewka. Zobaczymy jeszcze, jak będą leciały wypadajki :D

10. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Udostępnisz tabelę ?
    Drzewka stoją.

kybek93 i Wrzosowisko3 lubią to.
  11. azikowo

azikowo Fanatyk forum

ja mam problem z wieszaniem, najprostszy sposób to przepisać w excelu tabelkę z poradnika i pobawić się autosumowaniem :) ilości talarków oraz sumą wpłat,przepisanie tabelki zajmuje 5min :)

12. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1QnURQeyPWs5KO6gY_UNtowqdPqw9HPWfsP88BxTzA4I
    Proszę, dałem opcję edytowania, ale proszę nie namieszać tam tak, żeby nie dało się tego "ugryźć" :D Obok ta suma to są dodane etapy na 64 talary.

Ale faktycznie, wystarczyło wpisać dwie wartości i przeciągnąć i jest cała kolumna, 2 minuty roboty ;)

Wrzosowisko3 i toDzasta lubią to.
  13. Sekme

Sekme Generał forum

Na reszcie znalazł się ktoś, kto mnie rozumie... xD:D

Nie trzeba przepisywać. OCR jest szybszy 8)

A w temacie eventu...
    Zamierzam zrobić program minimum od minimum, czyli po 1 drzewku dla Miecia, kupony i bananki "na zaś" i, oczywiście, główną nagrodę - naklejkę xDxD

Ostatnie edytowanie: 2 lipca 2016
  14. azikowo

azikowo Fanatyk forum

następnym razem wypróbuję:) bo excel przydatny jest xDa nie zawsze da sie wkleić specjalnie,a by od razu w tabelce było :)

15. mahartka

mahartka Baron forum

nawystawiałam drzew na prawie całą Bahamę xDxD nawet nie wiedziałam, że ich aż tyle mam o_Oo_O
    na farmie muszą poczekać aż się ten event zakończy bo jeszcze zbieram torebki..
    powinno wystarczyć co mam w stodole, ale zawsze coś tam jeszcze się pozbiera :):)

kybek93, tosia oraz toDzasta lubią to.
  16. -fifonik-

-fifonik- Zaawansowany

50 wypadajek brakuje, za 3 h zbieram całe pole ulepszonych wielkich drzew, pod wieczór reszte.
    Powinno dać rade skończyć event :)

Na wieczór wymiana na drzewka wszędzie. Ładnie sie eventy zazębiły, u mnie prawie co do godziny :)

Nutka, kybek93, ma-ter i dalsza osoba lubią to.
  17. Waldeemar

Waldeemar Okazjonalny autor

Z tego co widzę w poradniku owoce z bahamy nie będą się liczyć.

Komputery są od tego żeby nam same liczyły jak najlepiej te owoce oddawać, excel jest fajny, ale ja sobie zrobiłem prosty skrypcik:
    Wystarczy wpisać ile chcemy talarów i automatycznie pojawia się tabelka co robić.
    Czysty i lekki javascript, po zapisaniu uruchamiany lokalnie i nie wymaga żadnych połączeń.
    https://drive.google.com/open?id=0BxXNSYTFu0i4UXRoRnF6RzNZMlU

18. -fifonik-

-fifonik- Zaawansowany

Nawet działa Waldeemar :), dzięki.

kybek93, toDzasta oraz tosia lubią to.
  19. mahartka

mahartka Baron forum

same owoce nie, ale wypadajki będą z nich lecieć :)
    prosty skrypcik?xD dla mnie czarna magia xD

kybek93, toDzasta oraz tosia lubią to.
  20. elwira17

elwira17 Stary wyjadacz

Muszę poczytać tutejszych ekspertów jak robić targowy event. Chciałabym robić po 8 talarków, tylko za ile SG muszę wtedy oddać owoców? Hmmmm, tak nie lubię liczyć.

kybek93 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.