Opinie Owocowy Targ

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 1 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. leloch88

leloch88 Wyjątkowy talent

O masz rację, trzeba powystawiać wszystkie drzewka o ile się pomieszczą ;)

2. babydelfi

babydelfi Ambasador forum

u mnie pewnie będzie konieczność dokupienia drzewek w sklepie, bo na farmie nie mam ich w aż takich ilościach :)

i policzyłam mój stan stodoły w owocach i się bardzo miło zaskoczyłam jest niecałe 30mln xD

3. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

U mnie drzewa zawsze był traktowane jako taki dodatek, stały sobie w dziurach między dużymi polami :p Ta taktyka była dobra kilka lat temu, jak miałem z 5 rodzajów tych drzewek xDxDxD Ale teraz już dokupiłem 100 klonów cukrowych i wystawię sobie niedługo, zobaczę jeszcze jak to pogodzę z herbatą ;)

4. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

Jak były tansze jeszcze owoce to polowałam na okazje i skupowałam,np jabłka po 5,sliwki po 10 sianogroszy itd.Teraz tez jeszcze poluje i udaje sie naprawdę nieraz cosik chwycić,ale już nie tak jak kiedyś.Wolałam kupować niż wystawiać drzewka, teraz też mało co mam wystawione,raczej tylko nowości , rzemieślnicze i z produktami.Reszty mam jeszcze duży zapas,ale to nie znaczy że teraz wszystko powrzucam za nagrody,będę troszku oszczędnie gospodarowała by starczyło jeszcze na długo.

5. tosia

tosia Nadzorca forum

ja mam troche owoców w stodole, na pewno wykupie różne SP i SN piechotą nie chodzą, oczywiście nowe drzewka również, po ile nie wiem zobaczymy, nawet jak się nie przydadzą, to powinny ładnie wyglądać:p drzewka mam cały czas na polankach więc szybko uzupełnię braki, bo lubię mieć pełno:D:D
    ogólnie jestem zadowolona:)

6. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

jak bez naklejki, nie możesz bez naklejki, brak naklejki = niezaliczony event :D

7. Wrzosowisko3

Wrzosowisko3 Naśladowca mistrzów

Może się połakomię się na naklejkę :)
    Liczyłem tylko te owoce, 1. które mam ponad tysiąc, czyli oddam nadwyżkę 2. których drzew mam dużo
    Razem mam dużo więcej, ale przy aktualnej polityce ewentów nie mam ochoty wypstrykać się z całych zapasów

kybek93, Anetta41 oraz tosia lubią to.
  8. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Ja sobie jutro wystawie całą bahame i las w drzewkach-najpierw podstawowych, a po zbiorze w poniedzialek naloze xxl ;)
    nie wiem jak z główną jeszcze bo jeszcze eventu nie skończyłam, a szkoda mi SN na ten event....wypadajek brak jeszcze 408.... takze moze z opóźnieniem je wystawię i zbiorę.... sama nie wiem co najlepiej mi sie opłaca wpłacić....hmmmm

9. tosia

tosia Nadzorca forum

ja miałam drzewka na polance i szczerze słabo herbata leciała (przynajmniej u mnie), więcej leci z pól obsianych:)ja jeszcze przetrzymam do niedzieli na polach goźdźkowych i dopiero na noc wystawię ponownie wszystkie drzewka z paska...aby uzupełniać stodołę:)

eliza9070 i Anetta41 lubią to.
  10. ania5757

ania5757 Baron forum

poradnik-przeczytalam
    owoce-przeliczylam
    na moj prosty farmerski rozum-
    oddaje owoce-dostaje talary-kupuje drzewka i inne roznosci
    ale tego ktoremu handlarzowi najkorzystniej sprzedawac -nie wiem
    nie rozumiem o co chodzi-wartosc wplaty np 24000
    -suma wplat 44000
    wiem sa wyjasnienia we wczesniejszych postach-ale nie ogarniam o co chodzi
    pozdrawiam

11. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

To jest bardzo proste ;)
    Suma wpłat oznacza, ile trzeba wpłacić do tego etapu (np. 2) PLUS poprzednie. Wartość wpłat jest jednorazowa (jedna na poziom), natomiast suma - cała dotychczasowa wpłata.
    Ja wyliczyłem, że chcę 64 talary - co oznacza, że muszę wpłacić po 6 razy do 1. i 2., a 5 razy do 3.

Jeszcze dorzucam coś takiego, może się komuś przyda :D

12. mdobra1

mdobra1 Czeladnik forum

Tabelka genialna :inlove: Wykorzystam bardzo chętnie.

13. -fifonik-

-fifonik- Zaawansowany

Przeliczenia, ile oddać drzew to będe robić w ostatni dzień eventu.
    Coś tam wypadnie, po co ma sie zmarnować.

Plan: po 2 drzewka i różne.
    Będzie kusiło oddać w pierwszym dniu i zapomnieć :)

14. ania5757

ania5757 Baron forum

dziekuje bardzo

15. yogi16296

yogi16296 Stary wyjadacz

witam. po przeliczałem i wyszło , że zgarniając inne + po 4 drzewka potrzebuję 184 talarki. po przejrzeniu stodoły stwierdzam ok. pobawię się chwilę i będą rosły. muszę jeszcze skończyć obecny evencik i gra. pozdrawiam

16. tosia

tosia Nadzorca forum

ja się zastanawiam jak będą leciały te super owoce, jak polecą obficie to i ze stodoły mniej wydać będzie trzeba, no nic na zabawę czekam i pewno kusić będzie szybkie zrobienie ale może dam radę wytrzymać i uzbierać cudownych owoców:p

17. chrumcia91

no u mnie na razie pola są ;) drzewka wystawie na kolejny event bo wypadajki będą z drzew ;)

18. kasiag33

kasiag33 Moguł forum

U mnie jedna łąka w drzewach :inlove: . Reszta małe pola goździków do ewentu herbacianego. Z zagród jedna samotna fabryka drabin xD. Fajnie, że w końcu jakaś akcja z pozbywaniem się zapasów ze stodoły bo u mnie już wszystko gnije.

19. chrumcia91

no właśnie-narzekaliśmy, że ciągle eventówki, to teraz trochę przeczyścimy stodołę ;) chociaż z owoców :)

20. tosia

tosia Nadzorca forum

dobrze, że tylko z owoców:)bo u mnie jeśli chodzi o zwierzęta, produkty i rośliny to stodoła pustkami świeci, odkąd zaczęłam robić misje i przetwórstwo na kolejny poziom:p
    przez moment nawet chciałam na targu pokupić owoców ale stwierdziłam, że co mam to dam i zobaczymy na ile mnie stać:D

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.