Opinie Owocowy Targ

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Salsa, 1 lipca 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

niemcy pisza,ze tylko z farmy

2. m.trusia

m.trusia Zaawansowany

Niestety w poradniku pisze, że nie można, pozdrawiam sąsiadkę :)

kotwbutach., ross2 oraz nikolcia30 lubią to.
  3. nikolcia30

nikolcia30 Mistrz forum

witam sąsiadkę

Oj to nie dobrze :(
    ale jak wyczyszczę stodołę do zera to może 64 talary uzbieram na więcej mi nie zależy choć nie ukrywam że miałam nadzieję przynajmniej po 2 drzewka zdobyć

4. princessca

princessca Okazjonalny autor

masz rację. trzeba najpierw oszacować ile drzewek potrzebujemy i nagród. jeśli chcę po 3 drzewka czyli 120 talarów + jakieś nagrody, to opłaca mi się wziąc troche po 8 a resztę po 3 talary. sprytne

5. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

-norbijas- Niemcy też się mylą - cudownym zbiegiem okoliczności ich drzewka tez nagle mają po 20 godzin wzrostu.

6. niebo016

niebo016 Generał forum

O jakie owoce chodzi :sleepy:o te jadalne czy też pod uwagę biorą korek czy bazie czarnej wierzby ?

kotwbutach. lubi to.
  7. -norbijas-

wiem o tym;)
    przeciez to bylo nie realne by z takim czasem one bylyxD

8. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

niebo016 wszystko co rośnie na drzewach oprócz tych drzew, które rodzą produkty (solne, cukrowe, koziomleczodrzew, jajeczne, itd.)

9. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

ale czadowy event, wlasnie zrobiłem sumowanie owocow drzewek farmowych i mam ich o wartości 1,6 miliona sg co daje 48 talarków czy czego tam będzie :D a do kupna jednorazowych i po jednym każdego drzewka potrzeba 64 :)

kotwbutach. lubi to.
  10. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

chyba najbardziej opłaca się robić zadania po kolei u każdego tzn. 1-1-1; 2-2-2 itd
    wtedy przy założeniu, że chcemy uzbierać 100 talarków za jeden nie zapłacimy więcej niż 52.800...czyli średnio 37 800 za talarka
    wszystkim duuużo wypadajkowych owoców życzę, co by w stodole coś zostało:)

Ostatnie edytowanie: 1 lipca 2016
  11. -norbijas-

12. aisunel

aisunel Generał forum

A ja pacan polaszczylem sie na SP w menazerii i tego drugiego super magazynu i wydalem ok. 30000 soku klonowego.ZYCIE:)

kotwbutach. i aleksandra lubią to.
  13. amber♥

amber♥ Komandor forum

Nawet fajny event ..tak +,- policzyłam te drzewka które jestem skłonna wrzucić do eventu i mam za 8, 4 mln...ale mimo wszystko wystawiłam drzewa niech owocują a ja lajcik do poniedziałku - wystarczy jak raz na dzień wejdę na farmę ..:)..może przy okazji jeszcze zarobię :p..z nagród bym wybrała po 2 nowe drzewa + różne (bez gwiazdek) ..:)

14. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Akcja specjalna z serii : "Sztuka dla sztuki".
    Miliardy drzew wysypują się z pasków /TS-y , Nagnioty , owocowe targi/, nie ma co z tym robić , zastosowanie zerowe , nawet najwięksi spece nie są w stanie wymienić połowy nazw nowości z tego roku.
    Powsadzam je w dendrologiczny za 300 FL , upchnę nogą , czy innym popychaczem;).
    Dajcie coś trudniejszego do wykonania, ale w nagrodach choć po sztuce nawozowych.

Oczywiście robię , bo mnie stać i lubię czuć to swoje obrzydliwe bogactwo.

Bry bez zmian.

15. mdobra1

mdobra1 Czeladnik forum

A mnie się wydaje, że najbardziej opłaca się zbierać po 8 talarów(jeżeli chcesz zebrać więcej niż 24 talarki), po jednym w ogóle - przeskok za duży. W każdym razie ja zamierzam zacząć od dużych wpłat i pociągnąć tak daleko jak starczy mi owoców. Wypadajki sobie daruję, nie mam czasu - na urlop jadę i muszę załatwić misję za jednym posiedzeniem.

kotwbutach. i amber♥ lubią to.
  16. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

robiąc u najdroższego aby uzbierać np. 64 talarki wyda sie mniej owocow niż u tego co daje 3 a ten co 1 najmniej opłacalny, no chyba ze ktoś poluje na konkretna ilość: 64 talarki dla roznych + jedna sztuka każdego drzewka, 104 przy 2 drzewach i o 40 więcej dla każdej seri drzewek :)

edit. 2 419 200 SG przy oddawaniu temu co daje 8 za wrzute żeby posiadac rozne i jedno kazde drzewko, 4 659 200 dla posiadania 2 kompletow drzewek, 7 459 200 dla 3 kompletow drzewek :D

9 614 400 dla 4 kompletow z czego 878 400 jest dla 8 średnich wplat i wszystkich 20 wielkich

i jak ktoś jest wyjątkowo ambitny i chce każdego drzewka po 5 sztuk + rozne to musi mieć 12 332 000 SG ( 8 736 000 dla dużych wplat, 3 492 000 dla średnich oraz 104 000 dla małych)

od 21 wplaty sa większe wartości wplat wiec wydaje mi się ze już nieopłacalne, zresztą z tego co jest napisane to trzeba wplacic do wszystkich trzech handlarzy żeby można wplacac kolejne :) i wtedy sa rozne + 5 kompletow drzew + zostaje w zapasie 20 talarków :D

17. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

a ja wiedząc że bedzie potrzeba owoców z drzew dawałam plony z pól uffff a mogło być tyż gorąco hihihih

18. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

Swoich zapasów mam na 18 mln. Pewnie ze wszystkie owoce oddam ;)
    Plus oczywiście drzewa na wszystkich polach:inlove:

kotwbutach. i .Robaczek. lubią to.
  19. olkaa001

olkaa001 Komandor forum

policzyłam mniej wiecej ile owoców mam i sama sie zdziwiłam ze na ok 80mln.Bo taki chomik ze mnie,ale wiadomo wszystkich nie mam zamiaru oddać,muszę mieć zapas dla siebie i to spory bo inaczej spać bym nie mogła

20. toDzasta

toDzasta Komandor forum

Pamiętajcie, że jak wystawicie drzewa na pole będzie wypadać 'cudowny owoc', który jest sporo warty:) Wymienić owoce, wymienię na pewno, ale jeszcze nie wiem ile sztuk tych nowych drzewek wziąć:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.