Opinie Owocowy targ - edycja 2

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 8 lutego 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. małgoos

małgoos Cesarz forum

Witajcie wyliczenia dla mnie czarna magia raczej odpuszcze ten targ owocków malutko a baharamowych nie ruszam plotki chodza o nowosciach na bahamce to moze cosik dadza wiec czyszczenia tam nie bedzie

2. aisunel

aisunel Generał forum

Po niezbyt dlugich rozmyslaniach i liczeniach pobieznych stwierdzilem,ze zakoncze ten ewent na 20-tych krokach co dostarczy mi 240 farmerek przy koszcie ok.50ml.grosikow/nie chce mi sie dokladnie liczyc/.Ponadto po ostatnich kosmitach mam wykupione florki i pasze co ku mojemu przykremu zaskoczeniu nie ulegly odnowieniu.UWOLNIJCIE FLORKI I PASZE?xD

Frytka2012 lubi to.
  3. amber♥

amber♥ Komandor forum

W poprzednim evencie z farmerkami zdobyłam ich tylko 116 szt - ach ta losowość.. więc nic nie kupiłam w sklepie ..Teraz się czaję aby zdobyć FL i SP ..nie wiem ile owoców na to pójdzie, ale mam nadzieję że starczy ..o reszcie nawet nie marzę :pxDxD

4. JohnLock

JohnLock Hrabia forum

Z moich wyliczeń wynika, że wpłacając tylko same duże wpłaty z zapasem z farmy dojdę do 25 kroku + spory zapas na Bahamaramie to ukończę całe i cośik zostanie na średnie :D
    A może robić średnie całe i resztę dużej wpłaty? Nie opłacalne raczej?

5. Widełki3

Widełki3 Wielki mistrz forum

Najbardziej opłacalne jest wpłacanie schodkowe tzn.

Wpłacasz owocki tam gdzie 1 farmarka wychodzi najtaniej.

6. sir_matin

sir_matin Czeladnik forum

Sytuacja matematycznie jest troszeczkę skomplikowana, ale przy odrobinie chęci możemy to wyliczyć:
    należy wpłacać obserwując sumę wpłacaną w małej i średniej wpłacie do dużej wpłaty i tak:
    pierwsza duża wynosi 224 000
    8*mała wpłata=188 000, a więc najpierw wpłacamy 8 małych,
    8/3*średnie wpłaty trudno wpłacić, więc bierzemy 3 i to jest równe=224 100, a więc lepiej i wpłacamy,
    kolejne 8*mała wpłata=252 000, a więc wpłacamy wielką, do kwoty 248 000, bo to 3 kolejne średnie = 248 000, następnie 8*małą i znów wielkie itd.
    Warto byłoby zrobić tabele, gdzie małe wpłaty byłyby liczone po 8, a średnie po 3.

Ostatnie edytowanie: 9 lutego 2017
    Frytka2012, aweva55 oraz kalina-malina lubią to.
  7. Kloni17

Kloni17 Książę forum

wow nic z tego nie za kumałam!:eek:
    Może troszkę prościej?
    :D

8. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Nie ma sianka , a równocześnie jest sianko /dodatkowe SG na koncie/ :p, jako członek Związku Sadowników BP wyrażam pełne poparcie.
    Aby być na czasie w nurcie narzekactwa zauważę nieśmiało , że mógłby być delikatnie szerszy wachlarz nagród za te farmarki.
    No i ewentualnie taniej , ale to oczywista oczywistość ;).
    Robię , handluję i przed Walentynkami ciało balsamuję.

Bry zamożne.

9. TLaskowski

TLaskowski Czeladnik forum

Założone zadanie wykonane. 240 farmarek zdobyte = 5 złotych bananów. Magazyny splądrowane + 1500 bananów dokupionych.

10. kheme

kheme Analityk forum

Jak narazie 60 SP i 2x kupony na 3h zdobyte. Zbieram drzewka i pomyślę co dalej. :)

11. niki1990

niki1990 Komandor forum

no dobra, czas na zakupy...kasy 221 farmarek

12. kecaj6508

kecaj6508 Młodszy ekspert

ja po spustoszeniu (prawie) magazynu nazbierałem 921 Farmarek, ale zbieram do 1200...jeszcze dużo czasu

13. kheme

kheme Analityk forum

O kurczę :eek: Ja wyczyściłam do zera i uzbierałam tylko 266 :oops:xD

14. saktura

saktura Forum Pro

czy wypadajki tylko mi tak słabo lecą? wystawiłam wszystkie drzewa jakie miałam i wyleciało 29 wypadajek :(

15. kecaj6508

kecaj6508 Młodszy ekspert

Ja mam wyspę na 325 poziomie i tam ostatnio tylko drzewa miałem....

kheme lubi to.
  16. kheme

kheme Analityk forum

No ja też mam ciągle drzewka, ale jak tylko uzbieram po 1000 to sprzedaje. Muszę zacząć chomikować. ;)

17. hp25

hp25 Forum Pro

princessca i kheme lubią to.
  18. lolek55

lolek55 Nadzorca forum

z wypadajkami to kicha i kiełbacha, marnie, same drzewa, większość zwykłych i XL. Zobaczę co dalej będzie:p:p:p

PS farmerek 127 a owocu 47:cry::cry::cry::cry:

19. MaraAcoma

MaraAcoma Fanatyk forum

Kupiłam fl i sp duży pakiet i na tym kończę .

20. amber♥

amber♥ Komandor forum

No i mam dylemat SP kupiłam za faremki z poprzedniego eventu ( brakło mi wtedy 4 szt do SP:))..FL wykupiłam dzisiaj ..jeszcze oddałam owoce z bahy ( z farmy nie daję bo jakoś ich mało mam)..obecnie na stanie 340 faremek , owoce jeszcze w stodole są tak w granicach 3-5 tysi z każdego - i nie wiem czy oddawać dalej ..lubię mieć i mały zapas i nagrody;)xDxD:p

gadek i Nutka lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.