Blad Otwarte beta testy - zgłaszanie błędów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

jestem na unity na chrome i własnie pisze ten post,bez problemu weszłam na forum ;)

2. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

Sama musisz sobie włączyć możliwość wejścia na forum. Po prawej stronie komunikatu jest okienko "opcje"
    i tam możesz to zrobić, to nie jest błąd.

3. q.46

q.46 Czeladnik forum

ID 26195433, Polska, 17.10 23:00, Targ
    1. Ceny na targu trzeba wpisywać z kropką, mimo że oferty wyświetlają się z przecinkiem.
    2. Nie działa zaznaczanie ceny dwuklikiem. Zaznacza się tylko część tekstu w polu i dodatkowo zaznacza się tekst poza okienkiem gry.

Ostatnie edytowanie: 17 października 2020
  4. maslane04

maslane04 Książę forum

ID: 47397874, stały błąd, brak możliwości gry w obecnym ewencie Nocny wyścig ( brak ikonki zarówno na polu gry jak i bocznym pasku). Roślinę można wysiać, koszyczki kupić ale oddać nie ma jak. Na fleszu wszystko ok.

5. eznl

eznl Czeladnik forum

ID: 56489193
    Oj dużo by można było wymieniać
    1 brak dostępu do eventu nocny wyścig , aczkolwiek w młynie można kanistry produkować
    2 brak możliwości zakupu w galeri handlowej roślin
    Najcięższa sprawa są wymagania sprzętowe , dotychczas farmerama na flashu działała na najzwyklejszym komputerze jak i na średnim telefonie , teraz unity testowałem na najnowszym smartfonie czołowej marki i no ,tnie się a sprzęt ten kosztował dobrych kilka tysięcy, dodatkowo gra wolno chodzi nawet na komputerze do gier (tez tegorocznym ) wiec chyba jest jakiś mały problem , nie będę zmieniał komputera na jakiś supermocny żeby w farmerame pograć

katarzyna187 lubi to.
  6. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

zx221, to opinia a nie konkretny błąd. Post usunęłam aby kolejni gracze nie zaczęli tu opinii zamieszczać...

zx221 lubi to.
  7. zx221

zx221 Półbóstwo forum

ID: 55950358
    laptop ładuje grę kilkanaście minut a wykonanie każdej komendy trwa minut kilka

8. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

eznl, proszę trzymać się zasad wątku. Post usunęłam.

9. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

20 to maksymalny bonus w tej grze. Pamiętaj również, że po trafieniu w czerwony balon lub kliknięcie w puste pole bonus jest zerowany.

10. miszaw

miszaw Młodszy ekspert

ID: 6521179
    Po kliknięciu na zagrodę świetlika w celu uruchomienia hodowli przy braku paszy kieruje do młyna ale do niewłaściwego zwierzaka
    edit.
    dotyczy też innych zwierzaków

11. MissKlaudynka

MissKlaudynka Forumowy żółtodziób

ID: 56485856, 20.10.2020 roku, godzina 11:20, Polska
    Drzewo złotolistne - czerwony prostokąt na czole drzewa, nie znika nawet gdy liście są gotowe do zbierania, błąd zdarzający się cały czas, drzewo mam zasadzone na dzikiej łące:
    Jabłko - brak animacji powstania owoców ani zbioru, błąd zdarzający się cały czas, drzewo mam zasadzone na głównej farmie:
    Sklep Jacka - prostokąt zasłaniający mroczny warsztacik dla koni oraz koń i postać nad warsztacikiem, błąd zdarzający się cały czas, wystarczy w oknie sklepu najechać na ikonę mrocznego warsztaciku dla koni:

12. magdzia21

magdzia21 Stały bywalec

mam ten sam problem z drzewem złotolistnym - czerwony prostokąt nie znika
    nie działa u mnie dzielnica rzemieślników
    problem jest również przy zbiorach z zagród, a właściwie z karmieniem i dodawaniem wody, długo trzeba czekać, aż ponownie mogę kliknąć w zagrodę

13. Armageddon64

Armageddon64 Aktywny autor

ID: 2453436 Polska
    Chciałem napisać o problemach jakieś pojedyncze przykłady,ale od samego wybrania opcji Unity zaczynają się problemy kilka minut oczekiwania aż gra się załaduje,miasteczko Renzo nie działa a tylko ono mnie kusi do gry na Unity,puste pola,dziwne ikony ,i wszystko działa jakby chciało a nie mogło.Tragedia.

14. ewcia425

ewcia425 Młodszy ekspert

Pasek towar konsumpcyjny przy otwieraniu jednej skrzynki nie pozostaje w tym samym miejscu, tylko przesuwa sie za kazdym razem na poczatek ( na Unity ). Na Flash pozostawal na tym samy miejscu i tak bylo dobrze.

oset53 lubi to.
  15. Jarusiowa

Jarusiowa Forumowy żółtodziób

Farmer: JarusiowaID: 55933555, Polska
    Trudno korzysta się z przedmiotów specjalnych, po każdym użyciu całość wraca na pierwszą kartę. Jeżeli mam do otwarcia 15 rodzajów skrzyń, to po każdym otwarciu muszę przesuwać się na konkretną kartę

oset53 lubi to.
  16. HULK*67*

HULK*67* Zaawansowany

Witam,u mnie Renzo nie działa prawidłowo ,suwak skacze jak żaba :(zazwyczaj mam po 20 żetonów, a teraz na 2 próbach po - O stracone tylko wejściówki:(przy przechodzeniu z planszy na plansze np z lasu tropikalnego na bahamę wyświetla się u góry suwak do przesuwania przedmiotów, i blokuje przechodzenie na inne pola - łąki

Ostatnie edytowanie: 21 października 2020
  17. HotFarmer3387

HotFarmer3387 Nadzorca forum

ID 56481657
    Nick HotFarmer3387
    Kraj Polska
    Godzina 20:54

Gra na silniku Unity strasznie długo się ładuje w porównaniu wczoraj gra bardzo dobrze chodziła, obecnie gram na Flashu.

18. bartaz94

bartaz94 Forumowy żółtodziób

ID: 1316946
    Cały czas
    Polska
    Wszystkie plansze
    Nie wiem czy to błąd, czy specyfika Unity, ale jest to spora niedogodność w grze. Otóż nie działa mi podwójne kliknięcie. Podczas zbierania planów, obrządku zagród, zbierania owoców i przedmiotów dekoracyjnych. Na Flash opcje przedmiotu ładowały się dużo szybciej i wystarczyło dwukrotnie kliknąć, aby zebrać plony, wywieźć gnój, nakarmienie itd. Na Unity po każdym kliknięciu trzeba czekać o wiele dłużej aż opcje się załadują, a czasami nawet zjechać gdzieś na bok, bo na przykład zagrody po czterech kliknięciach (zebranie i wywiezienie gnoju) stają się nieklikalne.

Merrick lubi to.
  19. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

ID: 20959021
    16.10.2020 Mozilla

Po zalogowaniu się pojawia się okienko z opcją wyboru - Unity czy Flash. Niestety na Unity gra "ładuje" się kilkanaście minut ale bez efektu. Kwiatek się kręci i nic. Muszę przejść na Flash.

zx221 lubi to.
  20. mango80

mango80 Komisarz forum

ID: 1662799
    22.10.2020 Mozilla
    Moje drzewa i roślinki nie dojrzewają "graficznie", wyglądają tak, jak zaraz po zasianiu. Po najechaniu kursorem myszy
    widać dopiero, że są gotowe do zbioru. Tak jest na wszystkich częściach Farmeramy.
    Gra działa dosyć wolno, nawet na szybkim komputerze.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.