Blad Otwarte beta testy - zgłaszanie błędów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Jest prośba:

W przypadku każdego zgłoszenia błędu prosimy o podanie następujących informacji:
    - ID użytkownika,
    - data i godzina,
    - kraj,
    - lokalizacja w grze (np. Koło Fortuny, Cudowne Pnącze, Las Tropikalny, Bonus za codzienne logowanie, Dzielnica rzemieślnicza),
    - szczegółowy opis błędu, w tym zrzuty ekranu i częstotliwość (jak często pojawia się błąd: raz, zawsze czy czasami?). Jeśli możesz, podaj kroki prowadzące do odtworzenia problemu,
    - metoda dostępu do Unity: przeglądarka lub klient do pobrania.

2. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

ID:20959021 Chrome. Polska - 08.01.2021, godz. 18:48 - 18:49
    Imprezowe koło fortuny. Trzykrotnie trafiłem po 2x wejściówka na koło. System dopisał tylko 4, dwie poszły w kosmos. Dziękuję za uwagę.

19:03 - ponownie trafiłem 2x wejściówka. Nie zostały dopisane. Do kitu z takim Unity i oszukiwaniem graczy.

09.01.21, godz. 14:37 oszustwo trwa nadal. brak dopisywania wygranych imprezowych wejściówek.

Ostatnie edytowanie: 9 stycznia 2021
  3. renatur

renatur Czeladnik forum

ID 56019209
    Unity
    Windows 7 Professional
    Polska

Na plantacji nie mogę zebrać jednego drzewa - zamiast drzewa mam kręcący się kwiatek. Cały czas.
    Nie wiem, kiedy menażeria, ogród dendrologiczny i manufaktura są gotowe do zebrania, bo nie pojawia się znaczek, że są gotowe do zebrania.

Edit: Pobrałam klienta i jest to samo.

Ostatnie edytowanie: 9 stycznia 2021
  4. lellumpollellum

lellumpollellum Forumowy żółtodziób

ID: 17593939
    Klient
    Windows 10 64 bit., Intel Core i5-10210U, 8 GB RAM, SSD, karta graficzna zintegrowana
    Polska

Przy korzystaniu podczas gry z klienta Farmeramy (wersja 1.2.8) zauważalne jest bardzo wysokie zużycie energii, skutkujące bardzo szybkim rozładowywaniem baterii w laptopie. To obciążenie jest również widoczne w menadżerze zadań.
    Laptop posiada co prawda kartę graficzną zintegrowaną ze współdzieloną pamięcią, ale przy 8GB RAM do tej pory żadna aplikacja nie zżerała tak zasobów.
    Zdawałoby się, że dedykowany klient do gry powinien skutkować mniejszym obciążeniem zasobów systemowych niż wersja przeglądarkowa, tak się jednak nie dzieje. Zdajemy sobie sprawę (jako gracze, odbiorcy), że zapewne będą kolejne lepsze aktualizacje klienta, niemniej zastanawia nas, czy przewidywane są jakieś prace optymalizacyjne w tym względzie?
    Może są jakieś parametry, które można za pomocą plików konfiguracyjnych ustawić tak, aby zoptymalizować działanie klienta?
    Czy przewidywana jest wersja 64 bitowa?

Jagna-z-Bagna i orkiszowiec lubią to.
  5. basia_2804

basia_2804 Generał forum

ID: 14342546
    10.01.2021, godz. 11:45
    UNITY
    Polska
    Bank
    Brak możliwości zakupu florenów w opcji 11 FL za 1,40 zł.

6. Krokodylek75

ID:20959021 Chrome. Polska - 10.01.2021

Jutro 11-ty i Flash kończy żywot. Proponuję podsumowanie błędów w wersji Unity, z których żaden nie doczekał się naprawy:
    - Poczta - brak możliwości użycia opcji "odpowiedz". Przy tej opcji wiadomość otrzymana podświetla się na niebiesko i jest usuwana. Trzeba pisać nową wiadomość.
    - Enter - klawisz zapomniany, nie ma możliwości użycia go w celu zatwierdzenia dowolnego wyboru (np. zakup na targu, zakup w czerwonym koszyku, wysłanie prezentu, dodanie towaru do misji itd. itp., można w nieskończoność). Ale znając niechęć niektórych członków Ekipy do tego klawisza wcale mnie to nie dziwi. Mnie brak tego klawisza bardzo przeszkadza w grze.
    - Koło fortuny - brak możliwości płynnego przechodzenia z koła zwykłego na imprezowe i odwrotnie. Poza tym wygrane wejściówki imprezowe nie są dopisywane. Lecą w kosmos, albo raczej na konto informatyków.
    - Wybieg dla zwierzaków domowych - item "Legendy piekarza" nie wyświetla się w całości.
    - Gra często się zawiesza. Zostawiam otwartą grę na jakimś polu lub w widoku ogólnym i przechodzę do innych stron w necie, albo po prostu zajmuję się np. pisaniem tekstu na komputerze. Wracam po kilku, kilkunastu minutach czy nawet po godzinie (czas tu jest obojętny) - gra "wisi", potrzebne minimum kilkadziesiąt sekund, żeby znowu stała się aktywna, a czasami trzeba ją odświeżyć bo nie daje się uruchomić.
    - Co jakiś czas nad polami gry (szczególnie z itemami) pojawiają się białe pasy, koła , szczególnie w prawym dolnym rogu.
    - Pnącza - przy uruchomienia tego pola gry pojawia się cyfra 2 dla każdej opcji tak jakby były po dwie gałęzie do zebrania, co jest błędem. Po chwili okazuje się że nie ma aktualnie żadnej aktywnej gałązki pnącza. Poza tym dość często po lewej stronie wyświetla się różowo - fioletowy duży pas, po kilku sekundach znika.
    - Menażerie, manufaktury - brak znaczka informującego o gotowości zbioru. Po zebraniu pojemniki z karmą i wodą są nadal pełne. Dopiero po zebraniu nawozu, opróżniają się.
    - Wyszukiwanie sąsiadów - system pokazuje tylko wybranych kilka osób, nie ma szans na znalezienie wszystkich (np. przy wysyłaniu prezentów, szukaniu adresatów).

Błędy zgłaszane od początku testów, zero reakcji. Wnioski zostawiam Graczom.

7. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

ID: 53956006 chrom Polska 10.01.2021
    Unity
    Dodam jeszcze zgłaszane już pewnie tu wielokrotnie problemy z bankiem .
    Na unity nie ma możliwości zakupu z suwaczkiem .
    Unity nie zarządza kontem premium,nie moge wypowiedzieć umowy ,ani jej przedłużyć kupuje je płacąc za pomocą PSC

8. [Czereśniak]

[Czereśniak] Naśladowca mistrzów

ID:9437275
    Klient:1.2.8
    Polska - 20.00
    Windows 10 x64, 8GB ram, SSD, Nvidia GTX 960, internet 60Mbs
    Nie da rady wejść w misje z bocznego paska, boczny panel wejścia w misji jest w szarym kolorze, oraz stary numer zgłaszany od początku - gdy otwieram skrzynki to za każdą trzeba wracać do początku
    -długo otwierają się poszczególne lokalizacje
    i jeszcze jedna uwaga-zbiory ręczne np z zagrody, ścina się gra w chwili gdy podajesz wodę

Krokodylek75 lubi to.
  9. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

A to zdjęcie zrobiłem przed chwilą:
    Hm...

KsiądzxD, renia111979 oraz tess53 lubią to.
  10. -melek555-

-melek555- Forumowy żółtodziób

ID: 22899194 11.01.2021 00:00-00:31
    Klient
    Polska
    Windows 10 x64 16gb ram , ssd , Geforce 1080 , internet 150 mb .
    Po uruchomieniu klienta, co kilka/kilkanaście sekund wyrzuca do okna logowania, się, lub tez po prostu zamyka klienta.

11. Krokodylek75

ID:20959021, reszta danych na fotce.
    Próba wejścia na Farmę. Przeglądarka Firefox. Kilkanaście minut bez efektu. Chrome dopuścił do gry, ale też z oporami. Wejście na jakiekolwiek pole gry trwa ok. 1 - 2 minuty.

zx221 i tess53 lubią to.
  12. jakleci.magdalena233

jakleci.magdalena233 Okazjonalny autor

ID: 24052411
    nie mogę kupować florenów na unity. suwak jest ostawiony na 1000 i płatność 1000 i nic nie mogę z tym zrobić.

valkiria66 lubi to.
  13. Lunari78

Lunari78 Stary wyjadacz

Farmer: Lunari78 ID: 39273012 kilent brak możliwości wejścia w zlecenia farmerskie ii spółdzielnie na bahamie ,siewnik na kole miał 10800 zamiast 3godziny , pnącze opowieści z milusiej zagrody było do zbioru a po kliknieciu w nie pisało żeby zapłacić floreonami za zbiór zniego 7:30-7:44 windows 10 x64 geforcegtx

14. florentyna

florentyna Stary wyjadacz

ID: 3748703
    u mnie tak samo

zx221 lubi to.
  15. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

zx221 - Twój post z samym cytatem usunęłam. Po zacytowaniu czyjegoś wpisu dopisz coś od siebie.

16. zx221

zx221 Półbóstwo forum

widać tak już ma być

17. Lunari78

Lunari78 Stary wyjadacz

ID: 39273012 polana zwierzaków domowych smok mi zawisł i nie lata po uruchomieniu,nawiedzony dom po zebraniu pd dalej ma znaczek do zbioru,Bahama i farma podczas zbioru z pól zdarza się że zamiast zebrać z pola kursor łapie pole i trzeba uważać na czynności na farmie

18. marysiad8

marysiad8 Książę forum

Dlaczego nie można zaakceptować czynności klawiszem Enter??
    następne " ulepszenie "
    i aby wybrać produkcję paszy dla zwierząt trzeba klikać po 100 razy
    nie da się wpisać ilości

19. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Nie utrudniajcie proszę pracy tym, którzy te błędy analizują, systematyzują i raportują. Podyskutować możecie w wątku Otwarte beta testy - opinie. Wypowiedzi nie spełniające zasad podanych w pierwszym poście niniejszego tematu zostały usunięte.

marysiad8, kolejny post usunęłam. Zwracaj proszę uwagę co i gdzie piszesz.

Ostatnie edytowanie: 12 stycznia 2021
  20. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

marysiad8, więcej nie będę Ci przypominać o zasadach obowiązujących na forum. Ekipa dba o porządek na forum i należy stosować się do jej poleceń. Ignorowanie tych poleceń będzie skutkować nałożeniem punktów karnych.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.