Blad Otwarte beta testy - zgłaszanie błędów

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Wpisz w wyszukiwarkę te parę literek: "skrz". Będą widoczne same skrzynki. Na chwilę obecną, w oczekiwaniu na naprawę nie ma innej rady.

2. kaktus1230

kaktus1230 Forumowy żółtodziób

Po otwarciu skrzynki pasek za każdym razem wraca do początku.To bardzo utrudnia i przedłuża grę.We Fleszu to chodziło pięknie.Podobnie jest z zagrodami, drzewami i dekoracjami na pasku-za każdym wyjęciem ich -pasek wraca do początku.

Wpisałam skrz-nie pomogło.Co robię nie tak?

Twoje posty połączyłam, ponieważ na forum nie piszemy swoich postów jeden pod drugim. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->Edycja posta
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 18 grudnia 2020
  3. MOD_Zła

Nie wiem, co robisz nie tak. Powinny wyświetlić się same skrzynki z towarami.
    Jeżeli tak nie jest, to do dalszego wyjaśniania problemu zapraszam do działu Pomoc.

4. -Allysa86-

-Allysa86- Forumowy żółtodziób

Od dwóch dni (gram na kliencie) nie mogę wejść do misji w spółdzielni, cały czas kwiatek mieli a po chwili gra się zawiesza.

5. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

ID:20959021 Mozilla. Polska - 19.12.2020, godz, 7:15
    Nie uruchamia się gra w wersji Unity. Pasek postępu 100%, nad nim zestaw 2+1 (dwie owce i jedna taczka), ekran cały czarny. Kilka minut czekania bez efektu.

Wersja Flash ok. 23 dni do końca grania.

6. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

Ten sposób działa :) dziwię się,że sama nie wpadłam na to :p
    Mój Flash już odszedł w niebyt. Od dwóch dni mam możliwość grania jedynie na Unity>:(na wszystkich przeglądarkach :sleepy:
    Błędy są te same , które zgłaszałam wcześniej. Dodatkowo gra działa wolniej.

7. Magdanna76

Magdanna76 Aktywny autor

Gra działa strasznie wolno, często nie można wejść na kolejną lokację, trzeba odświeżać stronę. Wczoraj ponad pół godziny zajęło mi wejście na główną łąkę nim łaskawie gra zaskoczyła. Dziś znów grafika nie pokazuje, że drzewa są gotowe do zbioru. To ma być jakiś dodatkowy rebus? Jest duży problem z otwieraniem skrzyń - nie idzie tego zrobić.

8. .surfinia.

.surfinia. Forumowy żółtodziób

gra na unitach loguje się 10 min a na kliencie 15 zróbcie coś z tym

Luna11.11 lubi to.
  9. abask

abask Komandor forum

Żeby pootwierać skrzynki z paska trzeba ciągle przewijać bo pasek zawsze wraca do początku. Ciężko zebrać ręcznie w prawym, górnym rogu bo okienko informacyjne zasłania item czy roślinkę. W ogrodzie ozdobnym część itemów nie jest widoczna.
    O czekaniu na załadowanie gry nie wspominam bo o tym wszyscy piszą.
    Targ to największa porażka.

Wpisałam skrz... i owszem. Pokazały się same skrzynki ale po otwarciu 6 pozycji kolejne już się nie otwierają a gra zawisła... Do tego fatalna ostrość napisów...

Anetta41 lubi to.
  10. miszaw

miszaw Młodszy ekspert

miszaw ID: 6521179
    Nie wiem czy był już zgłaszany problem, ale nie mogę rozpocząć produkcji w młynie

11. Harcerz72

Harcerz72 Czeladnik forum

Dzisiaj to jakaś porażka, brak możliwości logowania bezpośrednio z ikony gry, jak już się udało to przejście z pola na inne pola to masakra, Jak tak ma być to ja chyba podziękuje.

a i jeszcze produkcja w młynie nie działa

dzisiaj to jakaś tragedia

Twoje posty połączyłam, ponieważ na forum nie piszemy swoich postów jeden pod drugim. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Zapoznaj się proszę z poradnikiem --->Edycja posta
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 grudnia 2020
  12. Luna11.11

Luna11.11 Aktywny autor

Logowałam się ok 2 godz !!!
    ani tak, ani tak kilkakrotnie wywalało mnie ..... >:(:(:eek:o_O:oops::sleepy::cry:

13. -robi65-

-robi65- Czeladnik forum

dlaczego nie mogę kupic pałeczek brak ikony do sprzedazży

14. Krokodylek75

ID:20959021 Mozilla. Polska - 19.12.2020, godz, 15:00
    Nie uruchamia się gra w wersji Unity. Pasek postępu 100%, nad nim zestaw 2+1 (dwie owce i jedna taczka), ekran cały czarny. Kilka minut czekania bez efektu. Inny komputer niż rano, inna sieć internetowa.

Wersja Flash, nadal 23 dni do końca grania.​

15. Magdanna76

Magdanna76 Aktywny autor

Nie mogę w Ogrodzie Ozdobnym zebrać przedmiotów, które są umieszczone u góry na lewo od tablicy Sezonu. Podobnie jest z jedną jabłonką umieszczoną na Łące Głównej u góry.

16. Angelika37

Angelika37 Aktywny autor

Już tydzień gram na ,,unity" i powiem tak,ze nadal małe błędy nie zostały usunięte.U mnie np. na bahamach w lesie tropikalnym nadal nie wyświetla jednego drzewka w lewym dolnym rogu,cały czas jest pod kwiatkiem,w ogrodzie ozdobnym nie mogę zebrać dwóch itemów,jednego u góry bo cały czas zasłania go pasek informacyjny ,który informuje o tym ile czasu pozostało do zebrania punktów i się nie przesuwa w jedna i w druga stronę,a powinien się ten pasek przesuwać.U dołu jest tez jeden item,którego mogę przenieść gdzie chcę ale nie mogę zebrać z niego punktów.Na poczcie jak przyjdzie wiadomość nie mogę odpisać,nie działa mi przycisk ,,odpowiedz".Muszę na nowo pisać wiadomość do tego samego gracza.I zauważyłam,ze jak dłużej się gra to,gdy ponownie wchodzi się na poszczególne pola to zaczyna je nie otwierać,ładuje je ponownie i nadal się nie otwierają,próbuje znowu klikać ładuje się znowu i czasem się otworzy,a czasem znowu nie.Przechodzę na inne i jest tak samo.Dzisiaj kilkakrotnie odświeżałam grę,wcześniej nie miałam z tym problemu.Jedyny plus dziś to to,ze skrzynki w schowku się nie cofają do tyłu i nie trzeba co chwile wracać aby wybrać następną z nich.Bardzo proszę zajmijcie się tym,bo już niedużo czasu zostało do końca roku.Abyśmy sprawnie weszli w nowy Rok,bez zakłóceń i zastrzeżeń,bo mówią jaki pierwszy dzień Nowego Roku taki będzie cały rok.Pozdrawiam całą ekipę i mam nadzieję,że pomoc techniczna to czyta i będzie poprawa.

17. MOD_Zła

Posty, które nie były zgłoszeniem konkretnych błędów usunęłam. Do wyrażania opinii zapraszam TUTAJ.
    W tym wątku bardzo prosimy o zgłaszanie błędów według wzoru przedstawionego w pierwszym poście. To znacznie ułatwi pracę osobom raportującym zgłaszane błędy.

18. Krokodylek75

Grałem na Unity gdy były ogłoszone oficjalne testy. Zgłaszałem błędy i żaden z nich nie został naprawiony. Od dwóch dni na Unity nie mogę się zalogować, więc nie wiem jaki jest stan obecnie. Dzisiaj powyżej wrzuciłem dwa razy info o braku logowania na Unity (dwie różne pory, dwa różne kompy, dwa różne źródła internetu). Życzę wszystkim , którzy mogą grać na Unity żeby doczekali się poprawek. Ja już przestaje zgłaszać, bo.... nic to nie daje. Do 11 stycznia hula Flash, a potem buty na kołek.

gosiagosia60 lubi to.
  19. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

ID: 52266676, Polska, 2020-12-19, Unity
    Intel Core i5, 2,6GHz, 8GB RAM
    Lokalizacja w grze - mapa, brak dostępu do latarni, owce z taczkami i nic więcej
    Lokalizacja w grze cudowne pnącze:
    [​IMG] nieaktywne gałązki

20. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

W strefie latarni podczas próby zdjęcia zabawy w wodzie ( przestał dawać bonusy, muszę zdjąć i postawić na nowo) pojawia się komunikat o bezpowrotnej utracie itemu. Nie ryzykowałam -.- Wiewiórcze skrzynki wędrują normalnie do paska bez żadnego komunikatu.
    Farmer: WhateverHappenes ID: 3221332
    windows 7 , spełniam wymagania sprzętowe , przeglądarka Edge lub Firefox,

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.