Opinie Otwarte beta testy - opinie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. HotFarmer3387

HotFarmer3387 Nadzorca forum

Możesz spróbować ustawić grafikę standardową, wyłączyć animację zarówno zbiorów jak i ogólnie gry, dźwięki z otoczenia to powinno pomóc. Jeśli to nie zadziała to problem może tkwić w połączeniu po prostu gra nie załaduje się płynnie ze względu na słabą prędkość internetu.

Majeczka13 lubi to.
  2. Majeczka13

Majeczka13 Chodząca legenda forum

Wszystko to mam dokładnie tak ustawione. Jak pisałam wyżej, grałam na Unity i od dwóch tygodni nie da się.

3. HotFarmer3387

Więc to może być problem z połączeniem gry jednak Unity to technologia która więcej pobiera danych gry i jest bardziej wymagająca niż Flash. U mnie czasem Unity też wolniej chodzi albo zawiesza się ale wiem że to mój net jest za to odpowiedzialny.

4. mojahacjenda54

mojahacjenda54 Czeladnik forum

podlacze sie do tego watku bo od 2 tygodni mam tak samo i napewno nie jest to wina neta bo na pierwszych testach nie bylo problemu z wejsciem na unity a teraz dochodzi do 100% i nic sie nie dzieje

5. danagk70

danagk70 Czeladnik forum

u mnie jest super,gra leci jak z flashem,a nawet lepiej,nie wiem jak długo,ale dzisiaj jest spoko,nadzieja rośnie na dalszą grę,abym nie była zaskoczona jutro

jest potwierdzenie,to nie wina mojego komputera,że nieraz nie jestem w stanie odpalić farmeramy,lecz dalej gra nie jest jeszcze dopracowana do końca,

Twoje posty połączyłam, ponieważ na forum nie piszemy swoich postów jeden pod drugim. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->Edycja posta
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 3 stycznia 2021
  6. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Dzisiaj ponowna próba wejścia na unity-nawet prezent od Franka po długim czasie ładowania udało się odebrać i...tyle.Otwierało się wszystko,tylko nie to,co chciałam-zamiast pnącza otworzyła się s-pnia,potem przeniosło mnie do miasta,pokazała się plansza,jakbym pnącza nie miała,zaczął się kręcić kwiatek i tyle mojej gry na unity...Czy w ogóle komukolwiek gra na unity działa jak na flashu???Czy ktoś z WW może mi zagwarantować,że jakbym jednak kupiła sprzęt z tymi wszystkimi parametrami,to będzie "toto" płynnie działało???Czy może się okaże,że na darmo kasę wydam a Farmerama w piętkę goni i nic już nie będzie,jak przedtem???
    Tylko proszę HotFarmer3387,nie odpowiadaj na mój post,twoje uwagi nikomu nie pomagają....Raczej bym chciała,żeby ktoś kompetentny się wypowiedział...

7. danagk70

danagk70 Czeladnik forum

dzisiaj skończył się luksus,gra jest fatalna

aagajkowska lubi to.
  8. mania4691

mania4691 Stały bywalec

U mnie też gra działa,ale jakieś małe potknięcia są.

9. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

ewidentnie gra nie działa na Unity tak jak powinna, tzn. tak jak działa obecnie na Flash.
    najwyraźniej trwają aktualnie prace nad przeniesieniem całości gry na nowy silnik
    z całą pewnością jest jeszcze wiele do zrobienia

i teraz....
    odpowiednie parametry komputera są niezbędne, żeby gra dzałała poprawnie, nie zwieszała się i nie wyświetlała głupot
    Unity jest o wiele bardziej "obciążeniowy" i regularne zwiechy, owieczki i kwiatki będą nieodłącznym elementem gry -
    na jak długi czas?
    tego nie wie nikt.

Farmerama nagromadziła skryptów od 11 lat (rozwój, nowości, eventy, akcje spec.)....porównaj grę sprzed 10 lat a teraz !!!! - i to wszystko musi zostać skutecznie przeniesione na Unity, np. itemy sprzed lat, których bonusy/fanty/korzyści muszą działać do dzisiaj, itp....
    im "bogatsza" i starsza farma, tym wolniej i z błędami....
    nawet teraz jak piszę, to już dwa razy był komunikat, że "strona spowalnia twoją przeglądarkę"
    a mam mocny komputer (i7, karta graficzna 8 GB)
    i ultra szybki światłowód (300 - realne) na którym gra powinna "śmigać"
    i to są 2 najważniejsze parametry komputera, który prawidłowo obsłuży grę + szybki net.
    i te dwa parametry obsługują bezbłędnie wszelkie inne działania nawet te o wiele bardziej "obciążeniowe" niż farma
    stąd wniosek, że ani komputer ani łącze nie ponoszą winy za błędy w grze
    bardzo jestem ciekaw, czy komukolwiek gra działa poprawnie na Unity - tak generalnie....cały czas,
    bo wybiórczo to czasami działa bezbłędnie
    warto też sprawdzić, czy masz najnowszą wersję przeglądarki (Firefox, Chrome....) której używasz do gry
    tak więc rozumiesz, że jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, czy gra na nowym sprzęcie będzie płynnie działała - nie ma....
    jest w gestii BP i "speców" pracujących nad tym nieszczęściem
    powinna - im nowszy i mocniejszy sprzęt, tym większa szansa, że tak będzie
    i tym większa dziura w budżecie
    a spece od przeprowadzki mają już bardzo mało czasu....
    a to od nich bardzo dużo zależy
    i dzisiaj z całą pewnością "coś" robią

mam nadzieję, że choć trochę byłem pomocny

Ostatnie edytowanie: 4 stycznia 2021
  10. vencja

vencja Młodszy ekspert

ja mam parametry i7 oraz 16GB ram i gra działa tak jak na flashu - komputer stacjonarny
    niestety tylko w pracy:(

AladdinSane i gosiagosia60 lubią to.
  11. gosiagosia60

Oki,ja to wszystko rozumiem i wnioski wyciągam...Właśnie ta"dziura w budżecie'jest dla mnie ważna,bo budżet nie najlepszy...I martwi mnie,że jakiś czas temu mogłam na farmę wejść i choć wolno,to cokolwiek mogłam zrobić-teraz im bliżej końca flash,to jakby gorzej,zamiast lepiej...I też mnie dziwi,ze nagle twórcy zamilkli...Zadnego info,jak prace postępują i czy...Więc na razie wstrzymam się z zakupami i poczekam...Chociaż przyznaję,ze ciężko mi bez farmy będzie,od 6 lat,to mój poranny rytuał przy kawie...:cry:

12. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

mam wrażenie, że od dzisiaj BP wzięło się do roboty - Unity zwiesza się ponadprzeciętnie
    jest nadzieja, że może jednak uporają się z problemami do 11/1/2021
    jeśli nie, to 12/1/2021 z rana będzie zator, płacz, zgrzytanie zębami a może i nawet masowe rezygnacje z gry
    z tą rezygnacją to bym poczekał, aż sprawa się wyklaruje/uprawomocni.
    do tego czasu trzeba będzie uzbroić się w ponadplanową cierpliwość

13. oset53

oset53 Wszystkowiedząca wyrocznia

Dzisiaj to i na Flash- u nie idzie grać- jak już w końcu uda się zalogować to przy pierwszej próbie zrobienia
    czegokolwiek kręci się kwiatek i tyle. To już lepiej jest na Unity bo przynajmniej jak się chwilę poczeka to
    można robić dalej. Ale jazdę bez trzymanki na BP funduje, szkoda słów.

izabell2468 i gosiagosia60 lubią to.
  14. gosiagosia60

A to może złą chwilę na próbę wybrałam :D

15. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

Mamy poniedziałek :D najprawdopodobniej dopiero się ;)biorą do "grzebania"
    Niech robią- byle skutecznie - na jakiś czas, trzeba będzie przywyknąć do błędów.

Ważne by dało się grać, a do tego to większość ma daleko, za chwilę połowa z nas zniknie, na jak długo nie wiadomo.
    Nie każdy może grać potajemnie w pracy, a w trasie z komórki nie da rady wejść- pozamiatane w wielu przypadkach:sleepy:

Klient odpala się wieki - dłużej niż gra bez klienta chwilami - coś z tym kolesiem nadal nie tak- pomijam z ustawieniami, które nie działają w grze w dalszym ciągu.

To przewijanie na targu, to chyba mega problem jest, jak i wszelkie inne błędy zgłaszane "wieki temu".

BP milczy - a jak przemówi to, wiele osób nie przeczyta już, jak się nie wezmą szybciej za to wszystko, to się obudzą z garstką graczy, prosząc ich o zostanie w grze i że będzie dobrze.

16. abask

abask Komandor forum

Przecież BP przemawia i to głośno. Wyprzedażami :)

Zgadzam się ze wszystkim co napisałaś. Nadal gram na Flash bo ani na kliencie ani na Unity nie daje rady. Nawet odpuszczam sobie powoli i wchodzę 2 x na dzień. Rano i wieczorem zebrać i posiać co dłużej rośnie. Nawet chęci do grania już nie mam.

17. AnnDżelina

AnnDżelina Chodząca legenda forum

Walczą, by mieli na wypłaty nawet w kalendarzu xD:cry: ;):p- póki bilans się zgadza, dla nich jest ok

Na dzień dzisiejszy podoba mi się kalendarz jaki mamy na stronie- mnie pasuje :)xD
    Takie plany mam xD:cry:

Mam nadzieję że styczeń im wystarczy na to by, zakończyć testowanie :p

18. Metressa

Metressa Czeladnik forum

Ja też nie mogę od kilku dni grać na Flashu, tak się wszystko niemiłosiernie zacina, że gdyby nie kupony to rzuciłabym to w ... . Niestety ale dla mnie koniec kuponów na kombajn = koniec gry. Nic nie idzie ani na flashu ani na unity ani na kliencie i nie jest to wina mojego internetu bo wszystkie inne stronki śmigają. Powoli rozglądam się za inną tego typu gierką.

talarek1961, Krokodylek75 oraz oset53 lubią to.
  19. HotFarmer3387

Na razie gierka na Unity idzie ok możliwe że powoli się biorą do roboty, pewnie są małe ścinki gry ale da się grać mam nadzieję że po 11 stycznia będzie to dobrze działać.

talarek1961 lubi to.
  20. .Farmeria.

.Farmeria. Półbóstwo forum

Witom Smutną Farmerkę :)

Niechem alę muszę, bo to żem chyba ja :)

Na moim Mikołajowym PCecie, śmiga niezależnie od dnia, lepiej jak na flashu :)

Ale myślę że na razie trza się kompletnie wstrzymać z jakimikolwiek zakupami w grze, a tym bardziej zakupem kompa pod grę.

Jak umrze flash, ile procent teraz grających, z różnych powodów, przeważnie sprzętowych, będzie grała na unity, może 40-50% , teraz dodając ciągle zmniejszającą się globalną liczbę graczy, z różnych powodów, przeważnie spowodowaną ciągle rosnącą pazerność firmy, co dokładnie widać w ostatnich dniach, to się = koniec gry.

Kiedyś dużo inwestowałem w grę bo było inne podejście centrali roliczej do nas farmerów, a to można było z koła fortuny czy z Tsów zdobyć drzewko florenowe, a to z zakupionych Tsów często wyskakiwały najnowsze zagrody czy drzewka, na kole fortuny nie było problemem zdobyć plus 100 - 200 % do stodoły, czy rożową fabrykę.

A od dawna jest tylko nachalne wyciąganie kasy, dając qpę w zamian, więc i ja od dawna nie wkładam ani złotówki.

Więc mi to Lotto czy gra umrze czy nie.

Tobie radzę - czekać, czekać ,czekać :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.