Opinie Otwarte beta testy - opinie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Kernel - a właściwie brak w rejestrze - jest problemem twojego kompa, nie klienta.
    Przykro mi, że muszę cię pozbawić złudzeń.
    I tak się fatalnie składa, że do instalacji tego konkretnego klienta to, czego u ciebie nie ma, jest konieczne.
    Może Atena znajdzie w postach inny sposób - ten mój byłby idealny, gdyby nie to, że się Mały Miękki wypiął na win 7, żeby zwiększyć sprzedaż win 10. Ale łatka oczywiście istnieje na necie i poszukiwania u wujaszka dają doskonałe rezultaty.
    Mogę wrzucić tę paczkę na chmurkę - ale wolałabym, żeby z twojej strony zajął się tym ktoś, kto będzie wiedział, co robi.
    Po prostu - żeby nie było na mnie, jak się coś po drodze popsuje.

Ateno, wszystko byłoby pięknie, gdyby nie to, że chodzi o win 7.
    Microsoft od pewnego czasu już tego nie supportuje i skrzętnie pousuwał wszystkie łatki, poprawki i co tam jeszcze.
    Oczywiście te pliki istnieją na necie w rozmaitych archiwach - ale trzeba poszukać.
    Ech coś dodawanie cytatów słabo dziś działa.
    Tylko dopiszę jeszcze, że nie obsługiwanego systemu już nie można aktualizować.
    Więc kto miał braki w rejestrze przed zaprzestaniem supportowania win 7, ten musi sobie radzić samodzielnie.
    (Ja też nie przepadam za Małym Miękkim.)

Ostatnie edytowanie: 13 grudnia 2020
  2. angella_j

angella_j Forumowy żółtodziób

Masie wszyscy racje u mnie w rodzinie mamy 6 laptopów i 2 komputery i tylko jeden laptop działa , Gramy wszyscy po 10 a nawet 11 lat w tą grę ale takiego sajgonu jeszcze nie był istna masakra , Czyli czas się żegnać z tą grą i szukać innej farmy ,

Magdam.1__ i krasnoludek10 lubią to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Wpisałam to w wyszukiwarce i widzę między innymi coś takiego: 2018-09 comiesięczny pakiet zbiorczy aktualizacji jakości zabezpieczeń dla systemu Windows 7 w architekturze x64 (KB4457144) - nie wiem czy o to chodzi, u siebie nie sprawdzę bo mam system zaktualizowany a w rejestrze też grzebać nie zamierzam (aż tak ryzykować nie będę) ale może Gosia znajdzie kogoś kto się bardziej orientuje w tych informatycznych klockach, sprawdzi to i być może akurat tego jej systemowi potrzeba :) Ja zdalnie nie mogę dać ryby ale staram się chociaż podać jakiś pomocny "kij" ;)

4. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Dziewczyny dzięki za wszystkie rady-dziś mi syn przysiągł,że będę mogła dalej od stycznia grać i tego na razie się trzymam 8)

5. SMOD_Atena

Pozdrawiam syna :) Nie wiem ale może mu przyda się np. taka wskazówka:

W zasobach komputera znajdź Wiersz poleceń i otwórz go jako administrator. W oknie z czarnym tłem wpisz:
    sfc /scannow
    i zatwierdź klawiszem ENTER.

Ponownie zainstaluj nasz program.

6. gosiagosia60

Dzięki,tyle,że obiecał mi,że na unity będę grała a nie na podróbce ;)

7. zzizzie

To powinno być dokładnie to, co trzeba - ale ponieważ jest w pakiecie, to naprawdę lepiej, żeby ktoś nadzorował instalację ;)
    Też nie mam dziur w kernelu na starym lapku z win 32 i nie mam gdzie sprawdzić - w sumie jeśli bardzo będzie trzeba, to nadpiszę na tym lapku pliki rejestru. Ale najlepiej by było, gdyby każdy jednak znalazł własnego fachowca (którym naprawdę może być kumaty licealista, bo dzieci się na tym wszystkim rozumieją znacznie lepiej od dorosłych... no, prawie wszystkie dzieci).

EDIT - a jednak niezupełnie to, jest bliźniaczy pakiecik dla architektury 32, Gosia ma win 7 32 bity, więc ten 64 bity u niej nie pójdzie.
    No ale Gosi i tak się już odechciało ;)

8. SMOD_Atena

No to jeszcze lepiej Gosiu ale w razie problemów z Unity warto mieć pod ręką prawidłowo zainstalowaną "podróbkę" czyt. autonomicznego klienta. Jeśli tylko uda się naszym programistom wyeliminować wszystkie problemy to dla obojętnie jakiego sprzętu, tego wypasionego i tego słabszego - taki klient będzie mniejszym obciążeniem ;)

9. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

Nie demonizujmy tego:) Ja działam na legalnej 7 , wszystkie ostatnie aktualizacje powgrywały mi się prawidłowo jest OK. Na 10 przeniosę się jak będę musiała i jak usuną z niej wszystkie badziewiaste błędy. Myślę,że średnio sprawny informatyk powinien zaradzić wielu laptopowym bolączkom.
    Idę już z tego wątku:sleepy:zmęczenie mnie dopadło i u Ateny zamiast Pomoc Techniczna przeczytałam Bielizna Erotyczna :wuerg:xD

10. zzizzie

No widzisz, działasz na legalnym systemie... ale aktualizacje to kiedy ci się powgrywały...? Bo chyba jednak jakiś czas temu, teraz już aktualizacji nie ma.

A dziesiątka jest już całkiem stara (jak na świat IT) i większość błędów już usunięto. No i przynajmniej aktualizuje się na bieżąco (jeśli jest legalna).

Zresztą tak naprawdę to tutaj nie chodzi o przewagę siódemki nad dziesiątką (albo odwrotnie).

Jedyne, co się liczy w grze przez przeglądarkę, to 64 bity.
    Na siódemce gra z unity chodzi, jeśli sprzęt i system jest 64-bitowy.
    Jeśli nie jest - pozostaje klient.
    No, chyba że ktoś ma na farmie jedną jabłonkę, podobno wtedy się gra odpala nawet na 32 bitach 8)xD

11. gosiagosia60

Nie odechciało ale poczekam.I mam win7 64 bity,tylko procesor starszy,niż wymagany...Pewnie się skończy na kupnie jakiejś stacjonarki i podrasowaniu parametrów czy jak tam zwał...

12. zx221

zx221 Półbóstwo forum

czegoś nie rozumiem... czy ktoś słyszał, żeby korzystać z gry to trzeba zatrudnić informatyka

zefirek55 i krasnoludek10 lubią to.
  13. mania22221

mania22221 Forumowy żółtodziób

byla fajna gra ale teraz nic nie da sie zrobic wiec rezygnuje zegnam szkoda ale mam was dosc

krasnoludek10 lubi to.
  14. zx221

zx221 Półbóstwo forum

we wrześniu Eviana pisała na temat wprowadzanych zmian Czy są znane problemy?
    Tak, ale nie psują one gry ani nie wpływają zbytnio na ogólne wrażenia. Problemy są głównie trywialne i oczywiście zespół nieustannie naprawia istniejące, ale także nowe błędy
    gdyby pracowała w mojej firmie byłaby do wymiany natychmiastowej

krasnoludek10 i mruwka1979 lubią to.
  15. mruwka1979

mruwka1979 Zaawansowany

W sumie brak lub bardzo słaba grywalność to nie jest duży problem, nie czepiajmy się...

zx221 i krasnoludek10 lubią to.
  16. zx221

zx221 Półbóstwo forum

wiadomo na jakim sprzęcie pracują programiści, wystarczyło nabyć kilka komputerów średniej klasy w sklepie z używanym sprzętem, przetestować i dopiero puścić dalej

17. .Farmeria.

.Farmeria. Półbóstwo forum

To już wiesz co dostaniesz od niego pod choinkę, znaczy od Mikołaja :)

18. mruwka1979

mruwka1979 Zaawansowany

To nie oto chodzi, gra błyszczy, miga, świeci i wygląda lepie niż do tej pory, więc nacisk był na wygląd, dlaczego nie było takiego samego na funkcjonalność.... mi nie przeszkadza brak animacji zagród, grałem do tej pory na uproszczonej grafice i braku animacji, ale ogarnianie zagród i to powolne klikanie na zbiory doprowadza mnie do szewskiej pasji...

gosiunia007 i krasnoludek10 lubią to.
  19. gosiagosia60

Pod choinkę,to pewnie jeszcze nie-wnuczka lalkę OMG zamówiła a ona tyle kosztuje,ile by mój nowy kompek kosztował :D No ale ona ma pierwszeństwo 8) Poczekam,nie pali się...

20. UpCiders

UpCiders Młodszy ekspert

@zzizzie sprawdzałem jeszcze na 2 komputerach i powiem Ci że jest słaba optymalizacja dla systemów x32 :)

krasnoludek10 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.