Opinie Otwarte beta testy - opinie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. wiosna2019

wiosna2019 Młodszy ekspert

Daj my czas programistom oni czytają nasze posty , biorą pod uwagę każde nasze zgłoszenie, u mnie też na początku był problem ,zaprosiłam do domu mojego informatyka, który uczy w szkole informatyki ,od razu mi powiedziała że moja karta graficzna nie spełnia wymogów i dla tego jest tak a nie inaczej .Uzbrójmy się w cierpliwość

2. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Ja mam kombajn bo nazbierałam kuponów,czasem kupuję bo jestem wygodna.Wierz mi działa tak samo beznadziejnie.Ustawiać go trzeba bez przerwy i tak jak piszą przedmówcy zagrody są koszmarkiem.Nie przyspieszysz.

3. UpCiders

UpCiders Młodszy ekspert

masz jakies braki w biblotece plików taki plik można sciągnac z inetrnetu ;)

zzizzie, hiacynta oraz krasnoludek10 lubią to.
  4. małgoos

małgoos Cesarz forum

48 Godz nie weszłam na farme i dostałam nagrode 8 fl za odblokowanie kalendarza ewent w proszku chyba zakoncza za mnie itemy dostane za friko nic tylko sie cieszyc

magda64 i hiacynta lubią to.
  5. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Do wczoraj wszystko było ok. Dzisiaj już powróciło białe tło w kliencie jak uruchomili FlashaxD:cry:xD

EDIT: Yabadabadoooo!!!! Reinstalacja pomogła:D!!!

hiacynta lubi to.
  6. UpCiders

UpCiders Młodszy ekspert

to ci powiem że masz dziwnego informatyka :) ponieważ ja mam laptopa biurowego z kartą graficzną gdzie praktycznia żadna gra się nie odpala a farmerama na Unity czy aplikacja działa bez żadnych problemów ....

mruwka1979 i krasnoludek10 lubią to.
  7. wiosna2019

wiosna2019 Młodszy ekspert

Każdy z nas ma inne problemy , ja się ratowałam moim informatykiem. Pozdrawiam

krasnoludek10 lubi to.
  8. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

krasnoludek10 - Twój post bez związku z tematem usunęłam. Zamiast mnie uspokajać, to zacznij myśleć i przestań spamować. Jest to już ostatnie upomnienie dla Ciebie.

9. WhateverHappenes

WhateverHappenes Cesarz forum

Pewnie tak :)
    Pamiętam jak wiosną przy pierwszym rzucie covidu przechodziliśmy na pracę zdalną. Informatyk sporo się natrudził aby niektórym albo wyczyścić system ale poinstalować pewne rzeczy bo aktualizacje nie były robione na bieżąco a niektórzy brali komputery z pracy.
    Co ciekawe większość z tych komputerów/ laptopów była wg. opinii właścicieli super wypasiona:p Może po prostu jeżeli ktoś z nas ma rzetelną wiedzę informatyczną to niech nią się posłuży w pomocy mniej informatycznym osobom:)

krasnoludek10 i zzizzie lubią to.
  10. UpCiders

UpCiders Młodszy ekspert

hmm... nie działa wam polecam najpierw wyczyścić komputer np. CCleaner tak jak wspomniałas nalezy sprawdzic aktualizacje windowsa ,podzespołów a jesli to nie pomoze ratunek jest jeden Recovery zrobić czyli przywrócić komputer do stanu takiego jak na początku przy zakupie ( trzeba z tym sie liczyc że wszystkie dane zostaną usunięte )

krasnoludek10 lubi to.
  11. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Tak radykalnych akcji "ratunkowych" to ja bym raczej nie zalecała, tym bardziej, że naprawdę nie są potrzebne.
    I dodatkowo też dlatego, że nie każdy ma odpowiednie instalki.
    Sprawdzanie czegokolwiek powinien przeprowadzać fachowiec (albo ktoś, kto wie, co robi)... a roli CCleanera w tym kontekście to ja nie rozumiem.
    No ale przeczyszczenie kompa nigdy nie zaszkodzi (jeśli CCleaner zassany z uczciwego miejsca oczywiście).

Pomysł szlachetny, ale nie wiem, jaki prawdziwy informatyk odważyłby się udzielać takich teleporad bez dostępu do jednostki klienta.
    Zdalny dostęp jest oczywiście możliwy... ale osobiście ufam tylko osobom, które znam, i samozwańczych fachowców bym nie wpuściła.
    Porady się pojawiają tu i tam, ale albo są za trudne, albo się ktoś boi, albo po prostu czeka, aż ktoś za niego kompa ponaprawia metodą bodajże telepatii.
    To ostatnie raczej nie nastąpi ;)

olgs3 i WhateverHappenes lubią to.
  12. dudikb

dudikb Forumowy żółtodziób

Tempo gry, czy to na przeglądarce czy na kliencie woła o pomste do nieba. Zawieszająca się gra, za każdym razem ładująca mapa się czasem nawet zajmuje minutę. uciekający kursor myszki. Nie mówiąc już że jak się zostawi na dłużej otwarta grę (w przeglądarce jak i w kliencie) to się zawiesza, co wymaga nowego przelogowania. Pierwsze testy Unity jak były to działało to o niebo lepiej. Teraz masakra. Mam nadzieję że to się szybko poprawi bo odechciewa się grania.

mruwka1979 i krasnoludek10 lubią to.
  13. UpCiders

UpCiders Młodszy ekspert

CCleaner można ściągnąć z oficjalnej strony .. no tak zapomniałem że nie każdy laptop przy zakupie ma wbudowane instalki ;)

a co do pomocy można pomóc zdalnie komuś programem np. TeamViewer pozdrawiam;)

Oddzieliłam odpowiedź od cytatu,

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 13 grudnia 2020
  14. zzizzie

UpCiders - no nie zacytuję, bo ci się odpowiedź w cytat wkomponowała ;)
    CCleaner z oficjalnej strony na pewno jest spoko, ale tych braków, które powodują problemy z klientem, to on nie naprawi.
    Zwłaszcza w win 7.
    Ten brak instalek może sporo namieszać, zwłaszcza w przypadku farmerów ;)

A co do TeamViewera, to ja bym nie ryzykowała w żadną stronę - ani bym nie chciała wpuścić na mojego kompa kogoś, kogo znam tylko z forumowego nicka... ani bym się nie podjęła grzebać komuś w komputerowych bebechach i później dostać po karku, gdyby się okazało, że bałagan w tych bebechach wymaga właśnie np reinstalki systemu.

olgs3 i mruwka1979 lubią to.
  15. UpCiders

UpCiders Młodszy ekspert

no tak masz racje ;) nikogo nie wpuszczać z forum:)
    ja jeszcze sprawdzę od mojej na komputerze jak chodzi niedawno kupiła sobie nowy wiec zobaczę w czym jest problem czy w ogóle ona ma jakieś problemy ;) ;)

krasnoludek10 i zzizzie lubią to.
  16. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ja się denerwować przestałam.8) Nic nie robię z moim lapkiem-jak w styczniu nie będę mogła grać,to wtedy się zastanowię,co robić...

17. zzizzie

Nie to, że akurat z forum - po prostu obcym się nie pozwala grzebać w kompie. Co innego, jak przyjdzie (choćby i zdalnie) własny, znany i szanowany guru ;)

Jak komp nowy, to nawet jeśli ma zainstalowane 32 bity, bez trudu będzie można to przeinstalować na 64 - a to jest główne źródło problemów, i z unity w przeglądarce, i z klientem. Więc pewnie będzie ok.

Ech.
    Pliku, którego radziłam poszukać, oczywiście nie szukałaś.
    Ale pisałaś wczoraj, że co tam, w razie czego zrobią ci dziś reinstalkę systemu.
    Czy zatem osoba zdolna zrobić tę reinstalkę nie mogłaby się zająć ściągnięciem i odpaleniem tej łatki do kernela32...?

Uczciwie powiem - nie rozumiem.
    Na złość babci zamierzasz odmrozić uszy...? o_OxD

18. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Klienta pobrałam na samym początku. Wczoraj przy zbiorze kombajnem padał. Wszystko się wieszało , strona nie odpowiadała.
    Dzisiaj zainstalowałam od nowa i o dziwo już pogromu nie było.
    Gra na Unity chodziła, ale to nie było jeszcze to. Przetestowałam zbiór ręczny i tnie okrutnie zwłaszcza po bokach. Zasiew i podlewanie nawet, nawet.
    Drzewka wykazywały dojrzewanie , ale trzeba było zmienić w ustawieniach gry.
    Myślę ,że informatycy dopracują.

19. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Zuza,szukałam,nie znalazłam...Poza tym inne programy bez problemu mogę instalować,tylko nie ten,więc myślę,że ten Kernel jest po prostu błędem w kliencie...Dlatego poczekam i jak w finalnym produkcie też błąd będzie,to wtedy będę działać...

20. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Gosiu, wczoraj albo i dziś Gracz podawał gdzieś sposób na tego upartego pana kernela, poszukam ;)

Nie mogę teraz tego posta namierzyć ale pamiętam, że trzeba poszukać w google Wykazu usługi Microsoft®Update i stamtąd pobrać odpowiedni pakiet aktualizacji, chociaż jeśli system operacyjny jest na bieżąco aktualizowany to i tę aktualizację powinien mieć zainstalowaną.

Ostatnie edytowanie: 13 grudnia 2020
    krasnoludek10 lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.