Opinie Otwarte beta testy - opinie

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Cytat z Ogłoszenia:
    "Przed migracją do klienta Unity / WebGL, która ma nastąpić w grudniu 2020 r., musimy wykonać bardzo ważny 24-godzinny test, aby zebrać więcej danych technicznych, np. dotyczące czasu ładowania i obciążenia serwerów"

Nic nie da poprawa animacji, słoneczek, funkcji, jeśli inne rzeczy, w tym serwery nie będą wydolne. :p
    Dlatego tak ważne jest, żeby jak najwięcej osób się logowało, a przynajmniej próbowało się zalogować i by robić, co się da w danym momencie.

2. poleRafała

poleRafała Czeladnik forum

Jeżu kochany to nawet nie jest masakra to totalna()

Zwierzaczek2311 lubi to.
  3. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

poleRafała - Twój post z samym cytatem usunęłam.

4. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Pełna zgoda.
    Tylko że...
    Co robili przez miesiąc, bo jak widzę, to są opisywane te same problemy co przy poprzednich testach?
    Zwiększyć moc serwera/dokupić drugi chyba prościej i szybciej niż wyłapać błędy w kodzie i je poprawić, więc powstaje pytanie:
    Skoro nie widać poprawy po miesiącu (no może oprócz różowych plam), to czego się spodziewać po kolejnym.?
    I co jeśli testy wykażą niewydolność serwera?
    Zwiększą wydolność, czy odpuszczą przesiadkę i zostaniemy wszyscy na alternatywie - cokolwiek to będzie?
    Wiele pytań, mało odpowiedzi (raczej wcale).
    Za miesiąc się przekonamy.

5. małgoos

małgoos Cesarz forum

U mnie jak kwiatek od rana sie kręcił tak sie kręci :cry:

6. Pryku

Pryku Baron forum

Servery nie daja rady to bylo pewne... ale wlasnie nie usunieto chociaz czesci tych bledow z poprzedniej proby.

7. wojtekszef

wojtekszef Mistrz forum

U mnie gra działa dobrze, jedyny bład to że drzewa już do zbioru miały wygląd jak po zasadzeniu a poza tym wszystko dobrze, dało się wszystko zbierać zarówno ręcznie jak i kombajnem

md_m lubi to.
  8. Pryku

Pryku Baron forum

U mnie takze bez wiekszych wad i na lapku z i5 i na zlomie w pracy z windkiem 7... Wiec nie mam pojecia od czego to zalezy.

9. joziopuszek

joziopuszek Czeladnik forum

Ja poprzednio nie mogłam wejśc a teraz wchodzę po 10 min logowania i masakra jak tak będzie to zrezygnuję z gry bo to nie idzie.1,5 godz żeby obsiać i zebrać całośc. Straszne.

10. sofja1

sofja1 Forumowy żółtodziób

Dziękuję bardzo za odpowiedź

11. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Chmura z gałązkami pnącz wszelakich nie jest dostępna.... Co mi da , że się zaloguje i obciążę serwer skoro nie mam szans żeby zebrać, posiać itd. Niektóre itemy na Wybiegu dalej nie wyświetlają się prawidłowo (czyli ten sam błąd co miesiąc temu).

12. szamante

szamante Hrabia forum

dostałam oczopląsu,głowa mnie boli...masakra...czekam z niecierpliwością do 14...

13. winiulka

winiulka Ekspert forum

u mnie jakoś się poprawiło drzewa mają normalny wygląd
    na wyspie dalej nie ma palmy acai -kręca się kwiatki
    na wyspie również wkurzające są poświaty wokół drzew
    promienie słoneczne w mieście moim zdaniem do usunięcia ,zbyteczne
    a tak w ogóle to nie podoba mi się, strona zwalnia pracę przeglądarki/komunikat/i wszystko trzeba robić dłużej.gdyby nie kupony nerwica gwarantowana a miało być miło i przyjemnie

14. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Wchodzę teraz i oczom nie wierzę. Mam dojrzałe drzewka, rośliny. Jak na flashu.

gosiagosia60, MYSZKA2005 oraz md_m lubią to.
  15. MYSZKA2005

MYSZKA2005 Weteran forum

po przejsciu 2-3 plansz gra sie zawiesza. jezeli wczoraj wystarczylo odswiezyc , tak dzisiaj konieczne bylo wyjscie z gry i moze zalapie na kolejne 2 i powtorka z rozrywki.
    kombajn tez nie dawal rady.nie zbieral, wszystko to powodowalo opoznienia i utrate czasu dzialania bonusow.
    bledy takie jak byly przy pierwszych testach prawie wszystkie zostaly. nie mozna wylaczyc animacji co zmniejszylo by obciazenie wlasnego systemu bo wtedy nie widac czy rosliny, drzewa, zagrody itd. sa gotowe do zbiioru.
    wlaczona animacja przynajmniej w moim przypadku strasznie pogarsza komfort gry (wszystko fruwa, miga, blyszczy), a to nie na moje oczy:(
    mam nadzieje, ze prace nad poprawa jakosci gry zostana zintensyfikowane, tak zeby 1 stysznia gra dzialala tak jak na flashu. inaczej marnie widze swoja przyszlosc w tej grze.

edit: Ania, faktycznie:)
    weszlam do gry, wylaczylam animacje i wszystko wyglada jak dawniej:)

widze swiatelko dla mojej farmy:):)

Ostatnie edytowanie: 25 listopada 2020
  16. Mcgregoro

Mcgregoro Książę forum

Dokładnie Ryś też sądzę że to wszystko przerosło firmę i jej informatyków którzy piszą dla niej gry.Ja na chwilę obecną nic nie mam na polach bo to się mija z celem ,wczoraj chciałem usunąć ręcznie pola z bahy i zajęło mi to 25 min więc zrezygnowałem z postawienia fabryczek masła bo słonie mi latać zaczęłyxDZawsze byłem grzeczny ale teraz powiem tak:'<ciach>:mad:włączcie już ten flash teraz a nie o 14:00 bo jak gra nie hula to do 14 też nie będzie.A jak dalej będzie postępować ten farmowy armagedon to pozostaje nam wszystko zaorać a Rysiu ostatni zgasi światło.:cry:

Wykropkowany wulgaryzm usunęłam. Bez względu na okoliczności pamiętaj o kulturze słowa.
    MOD_Marion

17. UpCiders

UpCiders Młodszy ekspert

ludzie macie slaby sprzet ze wam nie dziala sprawdzone na 3 komputerach

18. EvaFarmerka

EvaFarmerka Forumowy żółtodziób

U mnie działa w miarę normalnie, sporo wolniej i grafika zdecydowanie brzydsza. Zniknęły 3 drzewa z tajemniczych sadzonek i na części wolnych pól kręcą się kwiatki. Nic nie można z tym zrobić. Używam Chrome i na razie nie mam zamiaru zmieniać przeglądarki. Mam Windows 7 professional, laptop MSI -dane techniczne procesor - 2,10 GHz, pamięć RAM - 6 GB, 64-bitowy system operacyjny.
    Tajemnicze sadzonki zostały zebrane, pojawiły się drzewa, ale pozostały trójkąciki z wykrzyknikiem, jakby dalej były nie zebrane.

19. Ojciec_Tomasz

Ojciec_Tomasz Czeladnik forum

Dzień dobry Wszystkim,

Od wczoraj mam przyjemność (raczej wątpliwą) grać w Farmeramę po nowemu. Na komputerze stacjonarnym stało się to niemożliwe. Pewnie jest za stary, chociaż do tej pory dawał radę. Na nowym laptopie gra się otwiera kilka minut. Przełączanie pomiędzy wyspami długie i potrafi się zawiesić. Rynek po nowemu mało czytelny. Obsługa zagród to teraz porażka. Kursor myszki po każdym kliknięciu podskakuje. Nie wiem jaki był zamysł, ale wyszło słabo.
    Podsumowując: zamiast szybkiej rozrywki, gdy można wejść na chwilkę, trzeba się martwić czy gra się otworzy i czy nie będzie muliła. Teraz pisząc ten post dwa razy zawisło pisanie.
    Nie chciałbym wyjść na malkontenta, ale gram już 10 lat i poza początkami (mieliście za małe serwery chyba) działało sprawnie. Teraz gracz się męczy.
    Pozdrawiam

20. md_m

md_m Naśladowca mistrzów

Nie wiem od czego to zależy, ale jeśli chodzi o mnie prawie wszystko działa poprawnie (dziś nawet widzę dojrzałe rośliny). Ładuje się dosyć sprawnie, więc nawet mnie nie wkurza. Laptop jest z Intel core i5 10 generacji i grafika Nividia. Oczywiście jest jeszcze co poprawiać, ale ogólnie jest ok.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.