ostatni event

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika stefanik62, 15 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. stefanik62

stefanik62 Czeladnik forum

Witam Chciałem się dowiedzieć dlaczego mimo wydania ponad 400 florenów na zakup tajemniczych zagród wypadały mi same zagrody które miałem, wiem że to jest losowo, ale chyba bez przesady!
    Uważam że wydając taką sumę florenów, także na szybszy wzrost powinno się uzyskać coś nowego

Funcia70 lubi to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj.
    Niestety na to nie mamy żadnego wpływu.Jak sam napisałeś jest to losowość i u jednego Gracza na np...10 zakupionych TS-ów są 2,3 czy nawet 5 nowości a u innego na 20 zagród 0.Mnie też przeważnie pech prześladuje i z reguły nowości mi się nie trafiają,ale czasami zdarzy się,że i na kilka zagród trafi się nowość.Taka to loteria jest.
    Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. starking71

starking71 Czeladnik forum

To nie jest losowo tak jak myślisz. Podejrzewam że dla każdej zagrody są ustawione punkty procentowe. Dlatego jedne wypadają częściej a inne rzadziej. Myślę że szanse na wylosowanie nowości są ustawione poniżej 5% I nie jest to liczone od ilości zagród które kupisz tylko dla każdej oddzielnie. Możesz kupić jedną i wylosować nowość i możesz kupić 100 i trafić same starocie.
    Pamiętaj że ta gra ma przede wszystkim przynosić zyski swoim twórcom, i myślisz że w jaki sposób będzie to realizowane? Właśnie na takich graczach jak Ty. Gram już od dawna i takiego wyciągania od graczy kasy jak teraz, to kiedyś nie było.
    Im więcej im dajemy kasy tym mniejszy mają dla nas szacunek.

malinarp i hiacynta lubią to.
  4. SMOD_Atena

starking71,dziękuję za komentarz.Nie do końca się z Tobą zgodzę,ale oczywiście masz prawo do własnego zdania,oby tylko mieściło się w ramach regulaminu forum.
    A odnośnie tajemniczego stajennego czy też tajemniczych sadzonek,to kiedyś też tak było,że mogłeś kupić 5 szt i w tych 5-u mieć same nowości,a mogłeś kupić 100 i nie trafić ani jednej nowości.Gram 5-ty rok,więc co nieco o grze wiem,a takie mini-eventy to jest akurat loteria i możesz wylosować coś ciekawego ale żadnej gwarancji nie ma.W obecnym mini-evencie można nabyć pakiet 30 sztuk(kiedyś takiej opcji nie było),faktycznie cena powala na kolana,ale jako dodatek jest gwarantowana zagroda dla dziobaków i to jest jakaś alternatywa na zdobycie tej zagrody ze 100 % pewnością.Nie wnikam w politykę firmy-nie moja sprawa,ale wiadomo,że firma musi zarabiać.Ktoś nad tą grą cały czas pracuje i temu komuś też za tę pracę trzeba zapłacić:)

stefanik62, czy masz jeszcze jakieś pytanie?

5. SMOD_Atena

biber3001 Twój post usuwam jako nic nie wnoszący do tematu spam.Dział pytań ogólnych nie jest działem dyskusyjnym,a swoją aprobatę dla wypowiedzi innego Gracza możesz wyrazić zaznaczając przy Jego poście "lubię to".
    Kolejny post również usuwam.

Zapoznaj się proszę z poniższym punktem Regulaminu forum.:

2.3. Zaśmiecanie, spam, flood, off-top, double posting

6. biber3001

biber3001 Młodszy ekspert

To ja też mam pytanie.Gdzie moge zgłosić moda za nadużycia i bezpodstawne kasowanie postów nie obrażających nikogo?

7. SMOD_Atena

biber3001
    Na przyszłość jeśli masz inne pytanie od Autora tematu,to bardzo proszę otwórz własny temat i tam zadaj swoje pytanie.
    Zapoznaj się proszę z zasadami tego działu : >>>KLIK<<<
    A jeśli masz zastrzeżenia do mojej pracy zapraszam do Pomocy Technicznej z dopiskiem do moich przełożonych - BA_Izoldy* lub BA_Chirsa.

8. stefanik62

Tak polityka polityką, ale tex gram kilka lat i niesmak pozostał....

9. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

stefanik62, z gra czasami tak jest, że coś nam się nie podoba, ale niestety wpływu na to nie mamy.
    Czy masz jeszcze jakieś konkretne pytania, czy można zamknąć?

10. stefanik62

proszę zamknąć

11. Zamykam więc :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.